Vadna zakladni deska?
Dobry den,
dnes jsem klasicky spustil pocitac a najednou sam od sebe "spadnul" a nesel zapnout. Zjistil jsem, ze pokud vytahnu 4pin, tak PC nabehne (zapnou se vetracky, grafika, disk i mechanika taky nabehnou), ale pokud opet zapojim 4pin, zdroj se chova jako vyzkratovany (pri stisknuti zapinaciho tlacitka se sepne a ihned vypne a LED vzadu na zdroji zhasne). Zkousel jsem 2 zdroje, takze tim to neni. Vedel by nekdo? Dekuji.
Sestava:
Gigabyte GA-965P-DS3 rev 1.0
Pentium Dual Core E2160
AData Vitesta Gamers DDR2 2x1GB
Sapphire Radeon HD2900Pro 512MB
Delta Electronics 700W (serverovy)
dnes jsem klasicky spustil pocitac a najednou sam od sebe "spadnul" a nesel zapnout. Zjistil jsem, ze pokud vytahnu 4pin, tak PC nabehne (zapnou se vetracky, grafika, disk i mechanika taky nabehnou), ale pokud opet zapojim 4pin, zdroj se chova jako vyzkratovany (pri stisknuti zapinaciho tlacitka se sepne a ihned vypne a LED vzadu na zdroji zhasne). Zkousel jsem 2 zdroje, takze tim to neni. Vedel by nekdo? Dekuji.
Sestava:
Gigabyte GA-965P-DS3 rev 1.0
Pentium Dual Core E2160
AData Vitesta Gamers DDR2 2x1GB
Sapphire Radeon HD2900Pro 512MB
Delta Electronics 700W (serverovy)
Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače, nech zapojen pouze CPU, graf. kartu a jeden modul RAM ve slotu DDRII_1. Jak se počítač chová při zapnutí nyní ?
Deska je vyzualne v poradku? Kondiky nejsou vytekle? Nikde nic ulomeneho? Jestli si zkousel dva zdroje, a jsi si jisty ze jsou v poradku, tim to asi nebude.
Jeste bych mozna zkusil i ten druhy modul RAM, pripadne prohazet sloty, ci zkusit vyresetovat BIOS. Taktovani bylo?????
Pokud ani to nezabere, bude deska v kremikovem nebi :rolleyes:
Jeste bych mozna zkusil i ten druhy modul RAM, pripadne prohazet sloty, ci zkusit vyresetovat BIOS. Taktovani bylo?????
Pokud ani to nezabere, bude deska v kremikovem nebi :rolleyes:
vizualne OK, kondiky taky.. ty RAM zkusim a reset BIOSu taky. Taktovani bylo, ale protoze moc topil tak jsem dal zakladni takty a 3 dny po tohle... (mam ho tejden)
Když vyndáš moduly RAM či grafickou kartu, pokud je základní deska v pořádku, ozve se pípání oznamující absenci daných komponent.
[quote=VencaX;390075]Bohužel nepomohlo[/quote]
To nemá pomoci, tak se dá zjistit, zda-li je zákl. deska vadná či nikoliv. Pokud jsi vyndal moduly RAM/graf. kartu, ozývalo se pípání ?
To nemá pomoci, tak se dá zjistit, zda-li je zákl. deska vadná či nikoliv. Pokud jsi vyndal moduly RAM/graf. kartu, ozývalo se pípání ?
Ne, jak jsem říkal, zdroj se vyzkratuje (zhasne na něm kontrolní LED), prostě jako kdybych desku dal přímo do casu bez distančních sloupků (až na to, že můj case má výlisky a teď je deska mimo case)