Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

wifi

I__C__E (1)|20.7.2010 13:19
Ahoj,mám takovej problém, mám doma (v paneláku) připojení přes kabel, kterej píchnu přímo do sítovky v počítači. Rád bych to měl přes wifi, můžu to řešit přes klasický router? kabel reaguje pouze na mac číslo me síťové karty.
xlukinek (68)|20.7.2010 13:49
ahoj, půjde to f pohodě, ale budeš muset mít 2 zařízení. Do jednoho půjde kabel od netu a druhám (pokud kompl nemá wifi) budeš chytat signál. Pokud máš jeden kompl a máš i třeba veřejnou adresu tak to půjde v pohodě pokud by jsi měl více zařízení a na každém veřejku tak by s tím byl problém, ale dá se to řešit. Jinak tu MAC adresu naklonuješ do routeru a ten se pod ní bude přihlašovat a pak se to bude posílat tobě. Ostatně si myslím že není nad kabel to nedochází k žádnému rušení, samozřejmě pokud se nejedná o notebook to je jiná. Teď je to jen na tobě co si vymyslíš :):runaway
kevin00 (10238)|20.7.2010 14:12
[quote=I__C__E;390017]Ahoj,mám takovej problém, mám doma (v paneláku) připojení přes kabel, kterej píchnu přímo do sítovky v počítači. Rád bych to měl přes wifi, můžu to řešit přes klasický router? kabel reaguje pouze na mac číslo me síťové karty.[/quote]

Mohu se zeptat na důvod, proč chceš kabelové připojení nahradit wifi připojením ? Kabelové připojení je kvalitnější, než-li wifi, takže pokud nyní máš počítač připojen kabelem, na wifi bych nepřecházel. Od jakého poskytovatele máš nyní připojení (ADSL, kabelovka, apod.) ?
|Mio| (1333)|20.7.2010 20:13
Nebud pesimista, pres wifi de bez problemu po byte v panelaku prohanet realne prenosy 25mbit, chce to ale pouzit MIMO.

Me lita aktualne pres DIR-655 1-2 zdi 35-40 mBit.
kevin00 (10238)|20.7.2010 20:20
[quote=|Mio|;390126]Nebud pesimista, pres wifi de bez problemu po byte v panelaku prohanet realne prenosy 25mbit, chce to ale pouzit MIMO.[/quote]

Co chce mimo :notsure Píše, že má počítač připojený kabelem a chtěl by ten samý počítač připojit místo kabelem wifi. O jiném počítači není zmínka, ani o tom, že by měl počítač někde "mimo". V tomto případě je přechod na wifi zbytečný (zbytečná investice do routeru a wifi karty).
|Mio| (1333)|20.7.2010 20:34
Ja sem pochopil ze to resi aby se zbavil toho kabelu.

Koupi wifi router, naklonuje MAC adresu na WAN, do PC da wifi kartu a zlikviduje ten kabel po byte.

MIMO jsem samozrejme myslel technologii vice anten.

A samozrejme predpokladam ze pres ten kabel ma nejaky normalni internet do tech cca 30mbit v doprednem smeru.

Jinak mi nedava moc smyslo proc by to resil, tedy krome moznosti pripojit vice PC/NTB ale o te se nezminoval, uvidime co nam napise.