Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Můj nemocný notebook - zrnění

Nemo_CZ (16)|21.7.2010 03:26
obrazek

Co myslíte? Je to spálená grafika? Do win to už nenaběhne.
dzandra (1368)|21.7.2010 07:38
Tohle zrnění mi občas udělá lenovo t60, většinou to stačilo vypnout a znovu zapnout a už to tam nebylo, ale pokud to dělá pořád, vypadá to podle mě spíš na problém s propojením mezi deskou a displeyem. Zkus to připojit k nějakému monitoru a uvidíš, jak to bude vypadat. A do nouzového ti windows najede ?
johny__g (6387)|21.7.2010 08:40
To je notebook z podpisu, s tou 8600 GT? Jestli si dobře pamatuju, nVidia měla s těmito čipy nějaký problém, možná to je ono.
Liqid (410)|21.7.2010 09:24
A to zacalo z niceho nic? Nebo si delala nejak SW upravy popr nejaka HW kolize(napr. naraz) ?
Nemo_CZ (16)|21.7.2010 14:15
Žádný HW úpravy(přidal jsem RAM modul asi 3/4 roku před incidentem) ,SW úpravy taky nic (poslední instalace ovladačů grafiky 1/2 roku před incidentem) OC jsem vůbec nědělal (nejsem blázen u notebooku). Když se to stalo hrál jsem modern warfare 2. Asi to bude ten vadnej čip, vypadá to jako nejrozumější řešení protože od prachu jsem notebook čistil pravidelně. Nemáte nějaký odhad kolik by tak mohla stát oprava a nějaký tip na dobrej servis notebooků? (koukal jsem na ABAX nemáte s ním někdo skušenosti?)
johny__g (6387)|21.7.2010 15:00
Zkus co radí Dzandra, externí monitor, případně třeba nějaký live linux, ať se nejdřív vyloučí SW vada nebo vada kabelu od displaye.
Nemo_CZ (16)|21.7.2010 17:42
SW problém to nebude. viz. http://www.imagehosting.cz/?v=obraz072.jpg (fotka BIOSu) Zkoušel jsem připojit ten monitor ale ani si to neškrtne, prostě výstup na externí monitor vůbec nefunguje.
|Mio| (1333)|21.7.2010 18:36
V podstate by to mohl byt mechanicky problem nekde v konektorech uvnitr, mozna by stalo za to pokusit se ho rozebrat co to pujde a krome prilezitostneho vycisteni taky odpojit, ocistit a pripojit vsechny konektory, flex kabely, sloty a tak podobne.

Jestli teda neni v zaruce samozrejme.
zsdx (2098)|21.7.2010 21:05
Nemo_CZ: Nejde v BIOSu vybrat soubeh obou monitoru ci primo zvolit ten externi? Na vetsine NTB je mozno pomoci Fn+Fneco prepnout na ext. monitor, u tech novejsich to bohuzel funguje az ve Win.
A nebo zkus nechat display NTB zavreny...

edit. jukni sem, zda by to tvuj problem nevyresilo...