Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Výměna HDD

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Dobrý den,

    mohl bych vás poprosit o radu týkající se výměny pevného disku. Mému starému došel dech a potřeboval by výměnu. Na co se musím dívat při koupi nového. Bude na něm předinstalovaný BIOS?
    Jaký tip mám koupit. Myslím tím abych ho zapojil do desky.

    http://eshop.kak.cz/zbozi/dae015b-pe...-se-160gb-wd1/ Toto je můj stávající.


    Chtěl bych se omluvit za takové blbé ptaní ale s koupi HDD jsem se ještě nesetkal
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    1. V jakém smyslu dochází pevnému disku dech? Od nového nic jiného než větší kapacitu nečekejte.
    2. Disk bude prázdný nenaformátovaný. Nebude na něm nic, všechny programy včetně operační systému (Windows) bude potřeba znova nahrát.
    3. Stávající disk je starého rozhraní ATA, takže nový bude muset být taky ATA. Pokud ale na desce máte i SATA konektory (napište typ desky), bude lepší koupit SATA disk pro lepší kompatibilitu s novými deskami.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    S tímto diskem rozhodně chybu neuděláte WD Caviar Blue 3.5" 500GB WD5000AAKS pokud máte na desce i sata konektory. To ale zatím nevíme. Napište tedy typ desky. jestli sata nebo ata
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Tak to se omlouvám za nepřesné informace. Je to tahle deska http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=k3h0ZFVu9Lo1dUvk

    Disku nedochází dech skrze málo místa, naopak je zaplněn zhruba z jedné čtvrtiny. Toto je jádro problému viz. screen
    Navíc disk při práci vydává strašný zvuk takové jako když škrábe po plotně. Počítač je čtvrtým rokem starý a toto začalo zlobit zhruba před týdnem. HDTune, i Linux hlásí stejný problém a podle toto by měl být disk dávno po smrti.

    Problém v češtině: 1. Čas pro roztočení disku
    2. Počet přemapovaných sektorů.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 447 
Velikost: 92.5 KB 
ID: 17859  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Hmm ten disk vyměnit chce.

    Pokud je to skutečně deska Asus P5PE-VM, tak má SATA konektory, takže koupit SATA disk, zřejmě to sice bude SATA-150 ale neměl by být výraznej problém se SATA-II (3G, 300) přinejhorším bude nutno ho přeswitchovat na SATA-150.

    Dál, pokud nemáš, bude potřeba taky koupit datovej kabel SATA a pokud je na zdroji pouze napájení molex na klasický disky tak i redukci napájení molex na sata.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Dobrý den

    velice vám děkuji za informace, je to opravdu deska Asus P5PE-VM. Ještě mě napadlo. Docela se bojím vnitřku počítače, vysávám ho jednou do roka, a tak mě napadlo jestli by to také nemohlo být tím že disk je silně zaprášený. Jestli by nestačilo disk vyndat, ofoukat ho stlačeným vzduchem a vrátil zpátky. Pro doplnění toto je můj zdroj http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...00w-d70343.htm
    Zdroj má jeden ATA konektor. Takže mám koupit disk ATA?. A nešel by do počítače dát externí disk? Nemůže disk dělat problémy skrze 4 roky starý neoriginální BIOS?
    Naposledy upraveno uživatelem Benbow: 25-07-2010 v 17:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    Dobrý den

    velice vám děkuji za informace, je to opravdu deska Asus P5PE-VM. Ještě mě napadlo. Docela se bojím vnitřku počítače, vysávám ho jednou do roka, a tak mě napadlo jestli by to také nemohlo být tím že disk je silně zaprášený. Jestli by nestačilo disk vyndat, ofoukat ho stlačeným vzduchem a vrátil zpátky. Pro doplnění toto je můj zdroj http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...00w-d70343.htm
    Zdroj má jeden ATA konektor. Takže mám koupit disk ATA?. A nešel by do počítače dát externí disk?
    ne disk určitě sata (ata disky jsou jen staré pomalé modely navíc dost drahé oproti sata)
    exituje laciná redukce
    disk je poškozený uvnitř prach zvenku mu vůbec nevadí
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Takže disk 3,5 HDD. A jaké rozhraní SATA? 150 nebo 300
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    Takže disk 3,5 HDD. A jaké rozhraní SATA? 150 nebo 300
    všechny jsou sata300 a měli by umět fungovat i na sata150 (stejně obyčejný disky jsou furt pomalý na sata300

    jako tip na dobrý kup zopakuju už jednou navržený WD Caviar Blue 3.5" 500GB WD5000AAKS je na něm jumper na přepnutí do sata150

    sám sem si tenhle disk koupil a za svou cenu nemá chybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Dobře a bude potřebovat disk po dosazení do počítače nějakou speciální instalaci jako třeba nastavení voltáže či jiného nastavení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    Dobře a bude potřebovat disk po dosazení do počítače nějakou speciální instalaci jako třeba nastavení voltáže či jiného nastavení?
    disk bude potřebovat datový a napájecí kabel
    možná jumper pro přepnutí na sata150(třeba pochopí sám) ten k disku není! návod
    a možná bude třeba v biosu zapnout sata řadič (jen když ho někdo předtím vypnul)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Takže švihnu harddisk do bedny, kdyžtak nastavím jumper a BIOS a pak nainstaluju OS. A jaký datový kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    Takže švihnu harddisk do bedny, kdyžtak nastavím jumper a BIOS a pak nainstaluju OS. A jaký datový kabel?
    http://www.alza.cz/kabel-datovy-k-hdd-d42989.htm
    možná ho asus dal k desce
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Ano ten mám, a po zprovoznění harddisku zapnu PC najede BIOS, když najede tak nainstalovat OS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Velice děkuji všem zas radu, disk jsem koupil a úspěšně nainstaloval Windows. Tímto bych dal forum za uzavřené. Ještě jednou děkuji všem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vymena GK
    Od Georginek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-11-2010, 16:55
  2. Výměna HDD u ntb HP
    Od Cayro v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2010, 19:37
  3. Výměna CPU
    Od mnowis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-09-2009, 17:49
  4. Socket AM2/AM2+: Vymena CPU
    Od Deexer v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 93
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 12:39
  5. vymena CPU box
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 23:45