Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Prosba o info

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Zdravím, jsem tu poprvé a jsem co se týče PC klasický uživatel - dost věcí si na PC udělám sama, ale ostatní řeč jakou používáte vy nadšenci neovládám )) Mám prosbu: manžel koupil notebook Acer Aspire 5684WLMi - po naběhnutí se sám nainstaloval - bez vloženého CD. Zajímalo by mě co vše bych do něj měla doinstalovat - např. aktualizace kodeků apd. ??? Budu ráda za každou informaci buď na email nebo ICQ. Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Předpokládám, že máte Windows XP :-).

    Tento počítač => pravým a vyberte vlastnosti => záložka Hardware => Správce zařízení. Tady vidíte všechen hardware (tedy procesor, disk, všechny síťové, zvukové, grafickou karty, monitor a mnoho dalšího), pokud je u nějakého otazník nebo je tam něco žlutého, tak není HW nainstalován. Doporučuju nainstalovat z přiloženého CD. Ostatně nebylo by od věci nainstalovat z přiloženého CD vše. Ovladače na CD budou určitě novější než ovladače ve Windows.

    Kodeky určitě na hudbu a filmy budete potřebovat. Stačí zvolit libovolný kodekpack a půjde vám téměř vše. Osobně používám K-Lite Codecpack full (http://www.slunecnice.cz/product/K-Lite-Codec-Pack/), ale možná bude trochu složitější. Na Slunečnici je množství dalších, nějaké vyzkoušejte (http://www.slunecnice.cz/Win/Multimedia/Video/Kodeky/). Dřívě jsem používal "Codec Pack All in 1", ale vypadá to, že již jsou mrtvé (nejsou aktualizované). Jinak ty jsou jednoduché na instalaci i správu.

    Antivir máte?

    Nic mně už nenapadá, jestli někoho jiného...

    EDIT: pokud mluvím tou řečí, kterou neumíte, tak mi to napiště
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 29-03-2007 v 15:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Díky moc za zprávu....ale ještě jedna věcička - žádné CD přiloženo nebylo - prostě jen proběhla samoinstalace.....office jsem instalovala ze svého......během dneška nějaké zvukové ovladače.........v systému jsem si všimla chybky u non-plug and play - vykřičník u *serial* - kód 24 - nejsou nainstalovány všechny ovladače. Ale nevím jaké - vše ostatní se jeví v pohodě.

    Budeš si vědět rady ????
    Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Jo tak to nevim. Musíš zjistit, jaký hardware ještě neni nainstalovaný. Může jít o bezdrátovou síťovku, bluetooth nebo třeba infraport. Takhle to asi nepoznám...

    To mi chceš říct, že u toho nebylo jediné CD s ovladači?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Tak díky, prostě se v tom budu šťourat........fakticky k tomu nebylo jediný CD - taky mě to udivilo.... ještě poslední stéblo - budeš vědět když řeknu že ten vykřičník je mezi položkou Remote Access NDIS TAPI Driver a SIS AGP Bus Filter ??? Fakt už pak otravovat nebudu. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Neotravuješ, od toho sem chodíme.

    Nepomůže mi to, ale co je to proboha "SIS AGP Bus Filter". Co to tam dělá? To snad běží celý na Intelu a ještě ke všemu na PCI Express??? No strašit tě nebudu a neřeš to.

    To, že k tomu neni CD s ovladači je vrchol.

    Bohužel nemám čas, abych to řešil podrobně. Tady (http://www.acer.cz/acereuro/page9.do...&crc=911967330) je podrobná specifikace. Zkus něco podle toho identifikovat.

    Tady jsem narychlo našel nějaký drivery:
    čipset a vše okolo (důležité)
    http://downloadfinder.intel.com/scri...?ProductID=816

    grafika
    http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_mobile_84.63.html

    Určitě se najde někdo jinej, kdo rád pomůže, že ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od nofreetime
    Tak díky, prostě se v tom budu šťourat........fakticky k tomu nebylo jediný CD - taky mě to udivilo.... ještě poslední stéblo - budeš vědět když řeknu že ten vykřičník je mezi položkou Remote Access NDIS TAPI Driver a SIS AGP Bus Filter ??? Fakt už pak otravovat nebudu. Díky
    Ne, neotravuješ Od toho tu toto fórum přeci je - cílem je vyměňovat si zkušenosti nebo se i pobavit

    Podle tohoto se to opravdu poznat nedá Možná kdyby jsi sem hodila vyfocenou obrazovku Správce zařízení, tak pak vylučovací metodou...

    Jo, ještě můžeš zkusit nechat ovladače k tomu zařízení najít na netu. Hned první obrazovka aktualizace ovladače by měla nabízet možnost nechat OS najít optimální ovladač na MS webu.

    Jinak aplikace, které si tam doinstaluješ závisí jen na Tobě (a Tvém manželovi ). Prostě podle toho co používáš. Každopádně bych tam ale hodil nějaký antivirus jak psal P@pi a taky firewall. Z antivirů mám dobré zkušenosti např. s Active Virus Shield (AVS) a na poli firewallů s produktem Jetico, který je ale spíš určen pro zkušenější uživatele, nebo se Sunbelt Kerio Personal Firewallem.

    EDIT: P@pi mě předběhl
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Díky moc - mrknu se na to ...... a jsme u té marťanské řeči )) ***ale co je to proboha "SIS AGP Bus Filter ??.....To snad běží celý na Intelu a ještě ke všemu na PCI Express***** to je ono )) fakt se radši neděsím, protože nebudu přemýšlet o tom čemu se podivuješ )))) Měj se.....někdy ahoj
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Díky i tobě Petře S. - jdu stahovat cokoliv - dokud mi ten vykřičník nezmizí......pusťte k něčemu ženskou a bude to lítat ) Manžel je dobrej v jinejch věcech........to by se pc nelíbilo ) myslím tím třeba kutilství o) zatím ahoj
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Jo a ten ovladač nemá pokyn k aktualizaci.....to jsem zapomněla dodat...........prostě je tam stav: zastaveno a když dám spusti, vyleze hláška :zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení. ****takže prostě bude něco chybět - já to jdu najít....... a třeba se zadaří.......když tak dám vědět. Mějte se
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jak se řeklo už výše, musí se vše doinstalovat, ve správci zařízení nesmí být jediný výkřičník.

    Dále bych ještě reagoval na to, že k notebooku nebylo žádné CD:
    Sestřenka si v srpnu kupovala notebook za 35 000 bez DPH, byl to taky ACER.
    Nedostala k němu jediné CD/DVD a to si to kupovala s Win XP Home, a ani to nedostala.
    Při prvním spuštění notebook vyžadoval vložení CD nebo DVD.
    Sestřenka tam vrazila jedno DVDčko na které se posléze vypálila nějaká záloha systému...notebook jsem osobně neviděl, píšu to jak mi to sestřenka říkala...
    Taky mě to HODNĚ zarazilo, posléze jsem zjistil že je to normální.
    Šetřit se musí
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Ahoj tghf, jak by řekla má dcera puberťačka - to je hustý****fakt nechápu, že člověk vydá desítky tisíc za notebook a nedostane k tomu cd - podle mě klasický přemýšlení těch co produkují pc - na jednu stranu technologie taková, že není cd potřeba***další krok k tomu aby lidi kupovali software nebo ho stahovali z jejich webů, kontrola legálnosti programů , skrytá kontrola obsahu pc***důvodů by se našlo....člověk pak tráví hodiny zjišťováním co musí v pc mít a pro absolutního laika nebo někoho kdo nemá v okolí fandu do počítačů je to zážitek k nezaplacení. Je to takový malý kurz.....měj se
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    10

    Tak pánové, je právě tolik kolik je a já musím prohlásit, že nic.....prostě nic......protřepala jsem notebook všude kam jsme si troufla a že já jsem drzá dost....ale prostě nic......stále vykřičník.......nechám toho. Buď se něco časem projeví a nebo někoho něco časem napadne......budu vděčná za jakkoukoliv informaci. Mějte se hezky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    hele holka

    ach boze... ten acer... kamosi si teda stezovali, ze k svym dellum nedostali sem tam nejaky support CDcko s doplnkama, ale nedostat ani legalne zakoupeny wokna a drivery? hlavne ze empowering a obnovovaci partition na fat 32 Mas zespoda aspon tu nalepku od woken?

    co tam dela ten sis taky nechapu, kdyz to ma byt centrino duo! (=CPU + chipset + wifi od intelu) Byt tebou, tak si stahnu everest home a podivam se, co mas vubec vevnitr...

    grafika se nainstalovala? je tam GF7600go, takze na www.nvidia.com stahnout ovladace pokud nebyly v tom autoinstalu. Poznas podle toho, ze v upresnujicich nastavenich monitoru bude i zalozka nvidie (nebo vedle hodin jejich logo)

    to neznamy zarizeni... tezko rict.. muze to byt cokoliv. sitovka, wifina, kamera, zvukovka, fireware radic... proste to, co chybi nainstalovany
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    nofreetime
    Zkus to s tím vykřičníkem odinstalovat a pak dej "Vyhledat změny hardware". Možná bude vidět co chce a odkud to chce, možná si to sám najde a možná to nebude hledat vůbec. Pokud je to celé na Intelu (a divil bych se, kdyby ne), nemá tam nějaký SIS ovladač co dělat.
    V posledním roce jsem uváděl do chodu několik PC a ntb ACER s předinstalovaným systémem. S žádným z nich nebylo dodáno nějaké CD, ale po samoinstalaci vyskočila hláška s požadavkem na vložení 5 prázdných CD nebo 1 DVD pro vypálení obnovovacích souborů. Tato hlážka vyskakovala při každém startu systému, dokud se neprovedlo vypálení, nebo se nezaškrtlo políčko, aby se ta hláška dál nezobrazovala.
    ACER dodává s předinstalačním balíčkem Norton Antivirus, který je plně funkční 60 dní a pak se přestane aktualizovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Info k desce
    Od petasmu v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-02-2012, 23:05
  2. USB 3.0 - info
    Od 1hroch v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-01-2011, 12:01
  3. Socket AM3: Info o ventilátoru CPU
    Od Adamit v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 17:19
  4. i915g info
    Od wolf007 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-12-2006, 14:00
  5. info o zdroji
    Od BlackFrog v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-11-2006, 15:07