Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: HTPC A TV Samsung přes HDMI-chyba rozlišení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Mám HTPC na AMD 785G propojené s full HD LCD TV Samsung LE32A559. Při propojení přes HDMI je obraz v "okně", po všech stranách TV jsou nepoužité pixely, ačkoli je v catalystu nastaveno rozlišení 1920x1080. Obraz je samozřejmě horší.Při propojení VGA kabelem je obraz zobrazen správně. U Samsungu mi navrhli nový firmware televizoru, což se chystám udělat, ale člověk na infolince nepůsobil moc erudovaně. Poradí mi někdo? Nechce se mi smířit s analogovým obrazem u HTPC, i když to tak špatný zase není.
    Ovladač GK jsem zkusil jak od výrobce desky /Asus/, tak poslední Catalyst, ale nic nepomohlo.Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ach jo, kdyby se to tu aspon uz tolikrat neresilo.

    V Catalystech v Desktops and Displays kliknes dole na zmensenine displaye na sipcicku a zvolis configure. Nahore prepnes do zalozky Scaling Options a posunes soupatko na 0%. A hotovo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Ach jo, kdyby se to tu aspon uz tolikrat neresilo.

    V Catalystech v Desktops and Displays kliknes dole na zmensenine displaye na sipcicku a zvolis configure. Nahore prepnes do zalozky Scaling Options a posunes soupatko na 0%. A hotovo.
    Bohuzel, tuto možnost mi Catalyst nenabízí- v "display properties" u zmenseniny vlevo je pouze možnost "rotate", u zmenseniny vpravo pouze "identify". Scaling options ani žádný šipčičky jsem nenašel, zkus to prosím tě popsat podrobněji. Posílám screenshoty. Šipky na posuv obrazu jsem našel jen při připojení přes VGA a ne HDMI, tam ta možnost prostě není.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: disp.opt..jpg 
Zobrazení: 151 
Velikost: 128.4 KB 
ID: 17934   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: disp.prop2..jpg 
Zobrazení: 133 
Velikost: 137.8 KB 
ID: 17935  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Hod si tam normalni posledni catalysty a bude to tam.

    Na screenshotech je stary vzhled CCC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Hod si tam normalni posledni catalysty a bude to tam.

    Na screenshotech je stary vzhled CCC.
    Je to Catalyst 10.6., je nějakej novější?
    jsou tam Win XP Home 32-bit, jestli v tom neni rozdíl
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: catalyst.jpg 
Zobrazení: 112 
Velikost: 48.4 KB 
ID: 17941  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Njn, jenze mas jinej vzhled Catalystu, nejspis OS, ale ta volba tam nekde musi byt, jen ji najit. Bude uplne stejne blbe schovana.

    Vis co hledas, tak to musis najit.

    Jak sem psal vyse bude to podobne schovany, je to nesmyslny dat podmenu pod mrnavou sipcicku na ikone, ale je to tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Tak fakt to nikde neni, projel jsem to mnohokrát. Po upgradu firmware TV beze změn. Ach jo, takže jedu přes VGA ve full HD, to jsou paradoxy....
    Napadlo mě- plánuju koupit grafiku na občasný hraní, myslíte, že s ovladači od nVidie mám větší šanci na úspěch? Nebo taky se změnou OS na Win 7, kterej do budouicna plánuju?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od jdoby Zobrazit příspěvek
    Tak fakt to nikde neni, projel jsem to mnohokrát. Po upgradu firmware TV beze změn. Ach jo, takže jedu přes VGA ve full HD, to jsou paradoxy....
    Napadlo mě- plánuju koupit grafiku na občasný hraní, myslíte, že s ovladači od nVidie mám větší šanci na úspěch? Nebo taky se změnou OS na Win 7, kterej do budouicna plánuju?
    Tak jsem ted resil stejny problem s pripojenim notebooku pres HDMI kabel k televizi Samsung (ze stejne Ackove rady) a abych pridal svou trosku do mlyna ... tady je reseni :-) (cerpano hlavne z http://www.tomshardware.co.uk/forum/...nected-quality)

    Podotykam, ze podle nekterych prispevku z uvedeneho fora se asi nejedna o uplne idealni postup, na druhou stranu funguje :-)

    Stejny problem ma spousta lidi a vetsinou i na televizich jinych vyrobcu a grafikach ATI i NVIDIA.

    Takze hlavni je zda se pouzit ten spravny HDMI port na televizi - podivej se do manualu a pouzij ten co je oznacen jako HDMI/DVI (u me televize HDMI2 u jinych take HDMI1).
    Po propojeni bez do nastaveni zdroje signalu (na dalkovem ovladani stiskni tlacitko "zdroj signalu", vyber pouzity HDMI/DVI port (vedle nej by melo byt videt "---"), vyber "tlacitko moznosti" (nebo jak se jmenuje - je vlevo nahore od ovladaciho kolecka) a vyber "prejmenovat" ze zobrazeneho dropdownu vyber "PC". Ted pokud mas defaultni nastaveni Cataslistu bys mel mit obraz jeste mensi nez driv s jeste vetsim okrajem .. nezoufej :-)
    Ted musis jeste jit do nastaveni Catalistu a tam vyber z menu "Desktops and Displays" -> prave tlacitko na obrazovku reprezentujici televizi v dolni casti okna (ne tu velkou uprostred) a dej "configure" tam nastav jezdec pro overscan doprava na nulu. A vse by melo byt OK.

    Umisteni nastaveni overscan se pro ruzne verze Catalistu lisi a u hodne starych jsem ho tusim nemel, ale u aktualnich tam urcite bude. U me televize bylo potreba jeste snizit jas, protoze po tomto nastaveni byl obraz prilis presvetleny.

    Co take doporucivali, je v nastaveni katalistu zmenit nastaveni barev pro televizi na "Full RGB", takze muzes zkusit i to.

    Nekolik lidi ve foru psalo, ze stale nejde o mapovani 1:1 pixel na pixel, ale nevim jestli je to pravda, kazdopadne tenhle postup mi zafungoval a obraz je konecne pres celou obrazovku a vypada skvele.

    Doufam, ze to pomuze, pak dej vedet jak jsi dopadl ;-)


    EDIT: Jeste doplnim, ze v novych catalistech bys mel po pripojeni TV videt neco takoveho: http://www.monitos.cz/tmp/hdtv_overscan.jpg
    Naposledy upraveno uživatelem mpitman: 30-07-2010 v 10:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Díky moc, ale k TV se dostanu až zítra, zkusim to a dám vědět. Jen ten poslední odkaz na Catalyst- ve verzi pro Win XP a integrovanou grafiku HD 4200 tam některý tyhle nabídky opravdu nejsou- viz můj screenshot výše v diskuzi (žádný DTV, žádný scaling options, žádný ATI overdrive....) Catalyst mám ten poslední 10.6. Spoléhám na poladění televize a dám vědět
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Hele odinstaluj ty catalysty, zbav se vsech zbytku pomoci cleaneru a po instalaci novych a volbe advanced rezimu tam musi byt.

    Dulezita je ta ocista vcetne registru, proto ti tam ta polozna chybi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od jdoby Zobrazit příspěvek
    Díky moc, ale k TV se dostanu až zítra, zkusim to a dám vědět. Jen ten poslední odkaz na Catalyst- ve verzi pro Win XP a integrovanou grafiku HD 4200 tam některý tyhle nabídky opravdu nejsou- viz můj screenshot výše v diskuzi (žádný DTV, žádný scaling options, žádný ATI overdrive....) Catalyst mám ten poslední 10.6. Spoléhám na poladění televize a dám vědět
    Zitra budu preinstalovavat na Win XP + integrovanou grafiku,tak kdyztak dopisu presne kde to je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Tak v PC byl virus (nějakej trojan), MSE mě ho snad zbavil (aspoň to píše a znovu ho nenašel), ale PC se dál chová divně a hlavně po odinstalaci všech ovladačů grafiky a SB jsem to zatim nedokázal zpátky zprovoznit- píše se, že v "Catalyst Control Centre došlo k problému atd.". I po opakovaném mazání registrů (CCleaner) se nová instalace CCC nedaří. Vidim to na přeinstalování systému.
    Bonus na závěr: s novým firmware TV od Samsungu přestalo fungovat automatické přepínání formátu obrazu u DVB-T-je to vždy 16:9 a na 4:3 musim přepínat, jiné "vylepšení" jsem nepozoroval, EPG nadále nezvládá českou diakritiku- to je k vzteku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od jdoby Zobrazit příspěvek
    Tak v PC byl virus (nějakej trojan), MSE mě ho snad zbavil (aspoň to píše a znovu ho nenašel), ale PC se dál chová divně a hlavně po odinstalaci všech ovladačů grafiky a SB jsem to zatim nedokázal zpátky zprovoznit- píše se, že v "Catalyst Control Centre došlo k problému atd.". I po opakovaném mazání registrů (CCleaner) se nová instalace CCC nedaří. Vidim to na přeinstalování systému.
    Bonus na závěr: s novým firmware TV od Samsungu přestalo fungovat automatické přepínání formátu obrazu u DVB-T-je to vždy 16:9 a na 4:3 musim přepínat, jiné "vylepšení" jsem nepozoroval, EPG nadále nezvládá českou diakritiku- to je k vzteku.
    Tak tohle vypada opravdu na preinstalaci. Co se tyce FW televize, tak Samsung TV maji vetsinou moznost vratit se k predesle verzi FW pokud ten novy nevyhovuje - je to pristupne normalne z menu TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nektere nove verze firmwaru neumoznuji downgrade.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Tak je to vyřešeno, přeinstalace WinXP a v Catalystu najednou ta funkce změny velikosti - v položce DTV- je! Takže konečně kvalitní obraz přes HDMI, díky všem za rady. Jen se zatím nezdařil downgrade firmwaru u TV, musim to řešit u Samsungu, aby to zas přepínalo automaticky formáty jako dřív.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zvuk přes HDMI
    Od Dejv007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-09-2013, 07:35
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2011, 14:49
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 19:19
  4. Windows 7: HTPC .. HDMI problém win7
    Od podlesnick v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-09-2010, 21:49
  5. Radeony: HTPC vers. rozlišení Plazmy
    Od BOBA v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-05-2010, 10:55