Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

rundll32.exe využívá CPU na 100%

pepos01 (518)|27.7.2010 17:18
Zdravím a obracím se na Vás s radou o pomoc.Na NTB IBM Thinkpad 51R jsem ze skryté ,,partyšny,, nainstaloval OS XP 32-bit Prof.Na disk jsem nainstaloval jen to, co skutečně potřebuji- el. slovníky, dokumenty a prohlížeč WWW stránek.Ovšem po několika dnech se mi systém z ničeho nic zpomalil.Po nahlédnutí do správce jsem zjistil, že rundll32.exe využívá veškeré prostředky CPU, tj. 100%.S ničím takovým jsem se ještě nikdy nesetkal- a že mi jako uživateli prošlo rukou již hodně počítačů a notebooků.V čem by mohl být problém?Pře-instalaci OS bych nechal až na poslední chvíli..... :runaway
klarinet335 (81)|27.7.2010 22:46
Nezapomnel jsi na instalaci antiviru? :-)
pepos01 (518)|27.7.2010 23:15
Do systému jsem šoupl Avast ( free edition ) a Spy-bot.Pro jistotou jsem v nouzovém režimu projel kontrolu a právě spy-bot mi našel trochu ,,svinstva,,.Nyní se to zdá býti v pořádku ( uvidíme, jak dlouho to vydrží ).Ale je zvláštní, že před kontrolou bylo v nouzovém režimu vše v pořádku- kdyby to byl vir, zpomalení by se projevilo i v nouzovém režimu nebo ne?
Dojigiri (1629)|28.7.2010 08:56
To právě ne, v nouzovém režimu se nespouští startup programy (ani všechny ovladače a služby), takže v nouzovém režimu se většina virů nespustí.
Benbow (340)|28.7.2010 10:45
Ano, je to tak hledal jsem a google mi vyhodil že je to knihovna DLL systému Windows, která bývá použita buď jako brána útočníkovi do počítače a nebo jako proces po startu. CO všechno se spouští po startu systému?
Jandaskunk (2330)|28.7.2010 10:50
Koukal jsem se na jedno téma na viry.cz/forum a tam někdo měl taky ten problém s rundll32.exe a byl sakra problém to dostat z počítače - byl tam rootkit a různý podobný šmejdi. Ale ten problém může být i někde jinde, kdysi jsem měl s tímto taky takovej problém....myslím, že jsem to ještě moc neřešil a přišel na řadu formát :)
pepos01 (518)|28.7.2010 10:59
Tak jsem použil ( jak jsem výše zmínil ) sken a vyčištění Avastem, Spy-botem, Ad-aware i SuperAntiSpywarem a zatím se zdá být klid.Pro jistotu nechám ntb běžet a uvidíme, co se stane v následujících hodinách.... :idea
Jandaskunk (2330)|28.7.2010 11:05
Zkoušel jsi to restartovat? Jak se to zachová po startu systému?
pepos01 (518)|28.7.2010 17:44
I po restartu se zdá být vše v pořádku- několik hodin se zakázaným připojením k síti/internetu.Před chvílí jsem připojení povolil, tak hlídám systém, jak to dopadne.... rundll32.exe je sice spuštěný ( a to rovnou dvakrát ), ale využívá CPU ( v idle ) max. kolem čísla 01.
KLDAS (68)|28.7.2010 18:08
Avastu já moc nedůvěřuju naposled mi tam natahal skoro všechny vyri a to byl problem když to začalo s grafickou kartou blbnout tak ratši mam Eset skus ten smart security a uvidíš.
pepos01 (518)|28.7.2010 20:57
Musím říci, že mne Avast zatím nikdy nezklamal....no, nebo spíše nenatahal viry.Ale s Esetem zkušenosti nemám, tak vyzkoušet jej určitě můžu.
Jandaskunk (2330)|28.7.2010 21:09
Ještě jsem neviděl antivirus, co by natahoval do počítače viry, leda že by sám antivirus byl nějaký spyware (což u Avastu nepředpokládám) :). Ale povětšinou si tam uživatel natahá viry sám, když je neopatrný a to ho nezachrání žádnej antivirus....Co jsem slyšel tak poslední dobou je ESET smart security (celý ten balíček) nic moc....a nemůžeš srovnávat Avast (antivirus) s ESET smart security (celý balíček programů).....je jasný, že samotný antivir toho moc nezvládne...

EDIT: Každopádně pokud tam už virus je, tak je pak většinou potřeba to provádět ručně přes jiné programy, je ale k tomu taky potřeba trochu znalostí nebo rady od zkušených - tady na fóru to sice pár lidí dokáže, ale podle mě je lepší jít se poradit na viry.cz/forum, tam jsou na to specializovaný :)
DrZelenka (2491)|29.7.2010 00:29
[quote=KLDAS;391681]Avastu já moc nedůvěřuju naposled mi tam natahal skoro všechny vyri a to byl problem když to začalo s grafickou kartou blbnout tak ratši mam Eset skus ten smart security a uvidíš.[/quote]

Akorat ESS stoji 1500kc licence na 1 rok a pak kazdej dalsi rok 1000kc za updaty.

S avastem mam sice zkusenosti, ze neni az tak kvalitni jako ESS, ale pokud clovek dodrzuje nejaky zaklady bezpecnosti na internetu, tak pro domaci pouziti bohate staci.

Btw Trhas rekordy. Slovo na 4 pismena, z toho 2x i/y a oboje spatne.