Problém s Lg gdr 8164b
Zdravím dostal se mi do ruky lg gdr-8164b tak jsem ho zapojil a ono nic tak se ptám proč mně to nic nedělá jestli mám něco nainstalovat.Nevím jsem zofalý.Tak odpověd čekám co nejdřív.Jsem uplný nováček takže s nějakýma cizíma názvama si nevím rady.
Pokud je správně zapojená tak by měla bliknout a vysunout šuplík po stlačení tlačítka (to by měla už při zapojení napájení - modrý konektor úplně dole), jinak reklamace ;)

Blikla a když tam dám dvd tak nefunguje a když tam dám cd tak taky nic.Já myslel když tam něco nainstaluju jako nějaký ovladač nebo něco tak by to mnělo jít.Takže to mám jako rozbitý??Dal mně to kámoš.
Máš ten plochej kabel zapojen správně do desky (obvykle modrý konektor na jedné straně)? Na posledním konektoru (černý, viz. obr.) mechaniku? Je mechanika správně najumperovaná na MASTER (na fotce modrý "čudlík")? Je vidět v BIOSU? :notsure
Aha ten modrej konektor na tom plochým tam není (asi..nevidím ho tam) a nerozumím slovům ,,najumperovaná na MASTER'' a ,,BIOS'' .
Ten čudlík se jmenuje jumper. Může mít jakoukoliv jinou barvu ;) Nastavuje se s ním umístění mechaniky - pokud je mechanika na konci kabelu tak musí být jumper v pozici MASTER, pokud je na druhým konektoru tak musí být jumper na SLAVE, třetí možnost CS/CABLE SELECT je něco jako automatika, kdy se nastavení bere podle kabelu, ale obě zařízerní musí mít jumper v pozici CS. Nejjistější je právě nastavovat zařízení manuálně na MASTER což je přesně tvůj případ
V tvým případě musí být v pozici MASTER čili propojit svisle "pichláky" úplně vpravo ;)
edit: máš na tom plochym káblu připojenou jen tu mechaniku nebo ještě jedno zařízení?
V tvým případě musí být v pozici MASTER čili propojit svisle "pichláky" úplně vpravo ;)
edit: máš na tom plochym káblu připojenou jen tu mechaniku nebo ještě jedno zařízení?
Je to jen propojený k boku mé bedny a ted přikládám foto další nevím jestli je tu ten ''jumper'' a v pozici MA je.
Foto
Foto
V teto pozici JE v pozici Master a je to on /jumper/.
Po vlozeni media to chvili blika nebo se vubec nesnazi?
Po vlozeni media to chvili blika nebo se vubec nesnazi?
Vypadá to, že ano. Máš správně zapojený ten plochý kabel v desce/mechanice? Měl by být červenou čárkou na 1
edit: kam to máš zapojený na desce? Nemáš to v konektoru pro RAID?
edit: kam to máš zapojený na desce? Nemáš to v konektoru pro RAID?
Řeknu ti to takhle ten plochej co je zapojenej do toho lg dgr 8164b a pak je zapejenej do takove zelene desky a když tam dám cs nebo dvd tak se to zasune a pak to chvíli svítí a pak to zhasne.
To je správně. A zkoušíš to pod Windows? Čeho vlastně chceš docílit, nechceš náhodou přeinstalovávat instalovat systém?
OK, mrkni na desku a napiš sem typ - ten najdeš někde napsaný na desce, viz obr:

Z toho pak najdem jaký máš bios a pak můžem pokračovat...

Z toho pak najdem jaký máš bios a pak můžem pokračovat...
Přečetl jsem thread a když to shrnu, snažíš se tedy rozchodit DVD mechaniku na základní desce Gigabyte GA-M61PM-S2. Richmond Ti pomohl nastavit DVD mechaniku pomocí jumperu a nyní nevíš, jak ji na základní desce zprovoznit.
PATA kabel (plochý kabel s velkými konektory) zapojený do DVD mechaniky musí být v základní desce zapojen do vyznačeného konektoru na obrázku. Konektor je označen IDE. PATA kabel lze zapojit pouze správně, má na sobě výřez, aby nešel otočit (asi si si již všiml při zapojení do mechaniky).
Zapojení DVD mechaniky na základní desku:

PATA kabel (plochý kabel s velkými konektory) zapojený do DVD mechaniky musí být v základní desce zapojen do vyznačeného konektoru na obrázku. Konektor je označen IDE. PATA kabel lze zapojit pouze správně, má na sobě výřez, aby nešel otočit (asi si si již všiml při zapojení do mechaniky).
Zapojení DVD mechaniky na základní desku:

Máš zapojeno ? Pokud ano a mechanika stále nefunguje, při postu stiskni klávesu Del a dostaneš se do BIOSu. Stiskni kombinaci kláves CTRL+F1. V menu Integrated Peripherals se podívej, zda-li je u položky On-Chip IDE Channel0 a IDE Prefetch Mode nastaveno Enabled (mění se pomocí kláves + a -). Dále se koukni do menu Standard CMOS Features. U položek IDE Channel by mělo být nastaveno Auto.
Pokud provedeš v BIOSu nějaké změny, musíš odejít pomocí položky Save & Exit Setup a povolit uložení změn, aby tebou provedené změny byly uloženy a projevilo se jejich nastavení.
Pokud provedeš v BIOSu nějaké změny, musíš odejít pomocí položky Save & Exit Setup a povolit uložení změn, aby tebou provedené změny byly uloženy a projevilo se jejich nastavení.