Nově koupený nefunkční notebook
Jsem dnes zde poprvé a zdravím a děkuji za Vaše rady a názory.Koupil jsem notebook HP pavilion 5200,ale s tím problémem,že je nejspíš nefunkční HDD.Protože už prodávající mě na to upozorňoval a notebook vyhazuje zprávu o chybě a doporučuje zálohovat data,vzhledem k možnému selhání HDD TOSHIBA.Pak nabídne pouze stisk F1 a najíždí nápis windows xp,který se po čase sekne a jede restart a to se pořád opakuje.Chci proto koupit nový HDD.A potřeboval bych poradit,jak pak postupovat při instalaci WIN XP.Notebook má DVD ROM.Děkuji Robert Ostrava
Na notebooku by zespodu měl být nalepen štítek s s/n číslem WinXP a je tam napsána verze OS pro kterou je s/n určeno. Sehnal bych si CD se správnou verzí OS a nainstaloval ji. s/n musíš zadat ze štítku.
Tak Win tam budu dávat nový a svůj. Spíš mám problém s tím, že nevím, protože jsem to nikdy neviděl, jaká písmena jsou přiřazená které jednotce. Nebo bude stačit vložit DVD a to si BOOTNE samo a ukáže mi "kam s tím?"
S písmeny jednotlivých zařízení si hlavu lámat nemusíš. Při instalaci budeš mít pouze k dispozici HDD notebooku, který bude označen písmenem C. Pokud tedy nebudeš mít připojený nějaký externí HDD či USB flash disk, což nedoporučuji.
Robo.OVA: Podobný problém s NTB HP ProBook 4510S. Mám na ňom Win. 7 a po zapnutí sa sem tam sekne (to je v tom lepšom prípade) inak BLUE-SCREEN =(. Ak Ti ta výmena HDD pomôže tak prosím daj vedieť, asi to budem musieť dať na reklamáciu, kedže mi to robí od začiatku.
Dik.
Dik.
Otestuj moduly RAM pomocí GoldMemory (min. 4 hodiny), otestuj pevný disk pomocí utility výrobce. Blue Screen také nemusí být zapříčiněn HW chybou ;)