Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Po chvíli se vypne PC......asi vadný zdroj

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    150

    Dobrý den všem prosím Vás pomožte mi, mám problém s tím že Pc běží chvíli a pak se najednou restartuje mám sestavu....:
    AMD Sempron 3000+
    2 gb Ram
    160 gb HDD
    Nvidia GeForce 6600 Gt 128 Mb
    Deska MSi K8N Neo Platinum
    zdroj Eurocase 350xt 350 watt


    a pak mám ještě jeden problém při startu Pc mi to vyhodí hlášku:
    Warning! Now system is in safe mode
    Please reset overclocking features in setup menu.

    Nevíte co s tím???

    Díky za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Nemáš to náhodou přetaktovaný??? Hoď BIOS do defaultu (Load optimized defaults nebo tak nějak)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Nemáš to náhodou přetaktovaný??? Hoď BIOS do defaultu (Load optimized defaults nebo tak nějak)
    procesor jsem jen vymenoval za tady ten sempron pred tim tam byl athlon 3000+
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    A před výměnou jsi hodil BIOS do defaultu??? Podporuje tvoje verze BIOSu ten procesor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61623 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61368 ale ta 350w verze by mela stacit,tu parodiji na zdroj od ec bych preventivne vyhodil..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od wolf007 Zobrazit příspěvek
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61623 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61368 ale ta 350w verze by mela stacit,tu parodiji na zdroj od ec bych preventivne vyhodil..
    To taky, ale řekl bych, že zde bude problém spíš v tom, že měnil ten procesor a nedal BIOS do defaultu, případně má starou verzi BIOSu. Jinak bych bral Seasonic SS-400ET-F3 400W Bronze je to novější verze toho co mají na CZC s Bronze účinností a levnější. Případně by stačil ten Seasonic Energy Knight SS-350ET, ale ten má dost omezený možnosti kabelů (pouze 2xMOLEX, 2xSATA, žádné přídavné napájení grafiky) pro případný upgrade/zakoupení nové sestavy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    150

    Zítra se Vám ozvu když jsem měnil procesor tak sem nedal deafult biosu, takze pujde pc do opravny a tam mi snad udelaji flash biosu a zdroj uz budu kupovat asi urcite novy ecčko je pry hodne spatny....diky zatim zitra
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    A ten BIOS jsi do defaultu dal?? Pokud se nemůžeš dostat do BIOSu, tak proveď reset pomocí CLR_CMOS jumperu na desce nebo vyndáním baterky na 5 minut (nebo to spíš udělej rovnou tak, samozřejmě s odpojeným PC ze zásuvky)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    eurocase zdroje byli oznacene za nebezpecne,na slovensku jsou vyrazene z prodeje
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od wolf007 Zobrazit příspěvek
    eurocase zdroje byli oznacene za nebezpecne,na slovensku jsou vyrazene z prodeje
    Jenom některé modely, tím ale netvrdím, že jsou jinak kvalitní
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    ot:jeden znamy dela v it servisu na slovensku,jedna firma si od nich brala kancelarske pc zrhuba 20 kusu ec skrine+ec zdroje,podple toho co rikal se 75% z toho dostalo k nim zpatky k nim do servisu kvuli reklamacim zdroju.mam tu doma starsi pc v Ml 5410 zdroj je v tom ec,ale pro jistotu tam dam corsair vx 450w ktery tu mam k dispozici

    co jsem koukal tak ta deska je socket 754 s agp slotem
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Esetik neplas sa, s tou opravovnou este pockaj! Najskor skus vymazat CMOS. Robi sa to takto:
    1.Vytiahnes sietovy kabel PC zo zasuvky.
    2.Otvoris skrinku PC.
    3. Jumper na zakladnej doske v blizkosti baterky (okruhla CR2032 velkosti mince) oznaceny JBAT1 je zapojeny v polohe 1-2. Vyndas ten plastovy cudlik, co z toho trci a na desat sekund presunies do polohy 2-3. Potom to vrat opat do povodnej polohy 1-2. Tym si vykonal vymazanie konfiguracie BIOS ktore ostalo nahrate v CMOS od povodnej konfiguracie s procesorom Athlon.
    4. Pripojis kabel do zasuvky a zapnes pocitac. System by mal pri spustani napisat spravu o zmene obsahu CMOS, <F1>-go to setup, <F2>-load Fail-Safe Defaults. Ak ano stlacis klavesu <F2>, ak nie stlac <CTRL>+<ALT>+<DEL> t.j. resetuj pocitac a pocas uvodnej obrazovky stlac <Delete> na vstup do nastavenia BIOS. Doska K8N Neo ma Phoenix-Award. Pomocou tabulatoru alebo sipkami sa presun na "Load Fail-Safe Defaults", stlac <Enter> a <F10>.

    Malo by to byt uz v poriadku ... Este otazocka: vetrak na procaku sa toci, alebo treba pripojit kabel do konektora na zakladnej doske? :-)

    Ak to pada aj po tomto zakroku, pristup k vymene zdroja za silnejsi (a hlavne kvalitnejsi) model.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Vadný zdroj od Seadonic?
    Od hojer602 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-06-2013, 14:40
  2. Vadný zdroj?
    Od Hulbon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2012, 11:57
  3. Vadný zdroj?
    Od Cidlo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 04-10-2011, 20:53
  4. Vadný zdroj???
    Od Fezo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2011, 10:17
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-11-2010, 22:23