Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: K50AB - nastaveni rozliseni na ext. monitoru 2048*1152 - nejde

  1. #1

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    Ahoj, jak prosim nastavim na externim monitoru rozliseni 2048*1152? ... jde mi maximalne 1600*1200 - mam w7 ... monitor je Samsung 2343BW - pripojuji pres VGA . NTB DVI nemá
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    186

    Mohu se mylit, ale tipnul bych si, ze vic nez 1600x1200 nepujde. Casto je uvadeno maximalni neprokladane rozliseni prave onech 1600x1200. Vyssi rozliseni jsou uz pouze v prokladanem rezimu. Klasicke PC monitory pracuji v neprokladanem rezimu a proto ti notebook nabidne jen 1600x1200.

    Jestli mas tu moznost zkus pripojit FULL HD TV pres tento VGA a uvidis jestli ti pujde rozliseni 1920x1080. Ale i v tomto pripade by to bylo pravdepodobne pouze prokladane. Tedy nektery z rezimu 1080i a ne 1080p.

    EDIT: Resenim by bylo pouzit HDMI port. Nove notebooky jim jsou vetsinou vybaveny. Monitor asi HDMI port mit nebude, ale existuji redukce HDMI->DVI (obema smery, takze bys ani nemusel kupovat HDMI kabel a pouzil dodavany DVI kabel od monitoru).
    Naposledy upraveno uživatelem Frey: 05-08-2010 v 22:57 Důvod: HDMI port
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Frey Zobrazit příspěvek
    EDIT: Resenim by bylo pouzit HDMI port. Nove notebooky jim jsou vetsinou vybaveny. Monitor asi HDMI port mit nebude, ale existuji redukce HDMI->DVI (obema smery, takze bys ani nemusel kupovat HDMI kabel a pouzil dodavany DVI kabel od monitoru).
    Mám dojem, že K50AB žádný HDMI port nemá. Každopádně připojovat na D-sub LCD s takovým rozlišením je vražda to jo . Možná by pomohl nějaký kvalitnější kabel, ale moc se v tom nevyznám, takže tohle ber jako úvahu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    stahl jsem naky drivery ze samsungu a najednou tam jde 1920*1080 a pak snad 1920*1440 ale 2048*1152 ne ... tedko jsem jeste zkusil pripojit druhe monitor kterej ma 1680*1050 a na vyber tam mam stejny hodnoty
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    186

    Priznam se, ze tento Asus neznam. Jestli nema HDMI, tak je to docela limitujici faktor. Na druhou stranu jsem rad, ze jsem se s max. neprokladanym rozlisenim mylil . Jakou obnovovaci frekvenci mas nastavenou? Jestli 75, tak zkus vnutit jen 60 to by mohlo povolit zase o neco vyssi rozliseni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    mám 60 .. HDMI by mi nepomohlo ... tedko jsem si jeste zkousel hrat s riva tunerem ale nezadarilo se ... vytvoril jsme si v nem nejakej driver ale widle na to nereagujou ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    186

    Jeste bych zkusil nastavit externi monitor jako vychozi zobrazovaci zarizeni. Prepnout zobrazeni na externi pres kombinaci Win+P (pouze projektor). Tipnul bych si, ze monitor ve Windows bude nastaven jako obecny P&P, tak ho zkusit odebrat a restartovat Windows. Uvidis, jestli po restartu notebook bude zobrazovat jen na externi monitor a jestli pri autodetekci noveho HW neposkytne vyssi rozliseni ... rozliseni tveho externiho monitoru.

    Promin, ale s rivatunerem apod. ti bohuzel neporadim, protoze jsem je byl nucen naposledy pouzit na zacatku doby Win 98. Pak uz jsem nastesti nemel problem s rozlisenim nebo monitorem. Snad se najde nekdo, kdo by ti s timto programem mohl poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    z wikipedie:
    "The same VGA cable can be used with a variety of supported VGA resolutions, ranging from 640x400px @70 Hz (24 MHz of signal bandwidth) to 1280x1024px @85 Hz (160 MHz) and up to 2048x1536px @85 Hz (388 MHz)."
    coz by hezky vysvetlovalo, proc mam na starsi graficky karte (ktera jeste mela VGA vystup) maximalni rozliseni 2048x1536. Ostatni nizsi rozliseni jsou jiz zminene 1920x1440 a 1600x1200. Tudiz bych se bal, ze normalni cestou nepujde z VGA vytahnout pozadovanych 2048x1152..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    . Tudiz bych se bal, ze normalni cestou nepujde z VGA vytahnout pozadovanych 2048x1152..
    nedari se mi ani 1680*1050 na jinym monitoru uz se s tim hraju od deviti zkousel jsem nainstalovat hromadu jinejch ovladacu (monitoru taky s 1680*1050) hledat na googlu a nic porad preci to musi nejak jit ... aspon tech 1680*1050 to je standartni rozliseni
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    A máš nainstalován ovladač na grafiku?? Jinak pokud tam máš víc ovladačů na monitor, tak doporučuju odinstalovat (pokud jsi to instaloval bez odinstalace předchozích)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    A máš nainstalován ovladač na grafiku?? Jinak pokud tam máš víc ovladačů na monitor, tak doporučuju odinstalovat (pokud jsi to instaloval bez odinstalace předchozích)

    jasný, zkousel jsem oboje ... mam catalisty 10.7. zkousel jsem i 10.6. a pak myslim i ty co byli k NTB 9.12. ... co jsem hledal na netu tak obcas to je skoro neresitelnej problem ...

    jeste zkusim nekdy jeste jinou K50AB a kdyztak reinstall
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    S tou grafikou zkus odinstalovat ovladače, pak v nouzovém režimu pomocí Driver sweeper odstranit jejich zbytky. Po restartu nainstaluj ty ovladače z CD, co bylo k notebooku. Některý notebooky totiž správně fungujou jen s ovladačema od výrobce NTB (nevím, jestli je to tento případ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    zkusil jsem podle tveho postupu, bohuzel jsem tim nic nevyresil

    po instalaci umel monitor jen 1280*xxxx maximalne ... po insalaci ovladacu umel pak i 1600x1200 a 1400x1050 ... ale 1680x1050 ne
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Jake rozliseni monitoru pouzivate?
    Od cuaron v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-08-2012, 16:54
  2. nastaveni monitoru
    Od Maximus12 v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-02-2010, 09:38
  3. Asus k50ab (k50ab-sx081v)
    Od lubic v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 17:54
  4. jak zmenit rozliseni na monitoru????
    Od Bili v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 19-11-2007, 10:41
  5. GeForce: GeForce GO 6600 - rozliseni externiho monitoru pres VGA
    Od hkohorta v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-03-2007, 08:04