Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Nový monitor - špatné rozlišení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Koupil jsem si nový širokoúhlý monitor LG E2350V a připojil jsem ho na cca 5 let starý počítač s grafikou NVIDIA GEFORCE FX 5600, 256 MB, problém je v tom, že na monitoru nemůžu nastavit vyšší rozlišení než 1280x1024, tzn. že nevyužiju celou plochu monitoru, i tak je obraz rozmazaný. Prosím o radu, zda to jde nějak nastavit, nebo prostě stará grafika nezvládne vyšší rozlišení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Máte nainstalovány ovladače na grafickou kartu? Operační systém je jaký?

    PS: mázlý to bude vždy, monitor musí být nastaven do nativního rozlišení (1920x1080)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Máte nainstalovány ovladače na grafickou kartu? Operační systém je jaký?

    PS: mázlý to bude vždy, monitor musí být nastaven do nativního rozlišení (1920x1080)
    Ano, ovladače grafické karty jsou nainstalovány, systém je W XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ovladače na monitor jsou? Monitor je připojen před DSUB nebo DVI?
    Na fóru nVidie doporučujou ovladače 97.78 nebo 45.23
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ovladače na monitor jsou? Monitor je připojen před DSUB nebo DVI?
    Na fóru nVidie doporučujou ovladače 97.78 nebo 45.23
    Ovladače na monitor byly nainstalovány z přiloženého CD, připojeno přes DVI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Standa78 Zobrazit příspěvek
    Ovladače na monitor byly nainstalovány z přiloženého CD, připojeno přes DVI.
    Problém vyřešen, díky za rady, nainstaloval jsem nové ovladače grafické karty dle odkazu a připojil jsem monitor přes analog. Při připojení přes DVI obraz přesahoval velikost monitoru, takže se s celou prlochou dalo pohybovat a nedokázal jsem to jinak nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    186

    To by mohl byt problem s scalingem. Pokus se v nastaveni vyhledat polozku jako "Image Scaling" nebo "GPU Scaling" a upravit ji tak, aby byl obraz spravne.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Webkamery: Problém Kamera EVI-D30 Vx splitter a špatné rozlišení.
    Od evilive04 v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-10-2012, 13:01
  2. Ovladače: Forceware 178.24 a špatné rozlišení
    Od Raskin v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-01-2009, 09:04
  3. CRT: Špatné rozlišení
    Od razraz v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-06-2008, 22:24
  4. Monitory: špatné rozlišení
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 23:52
  5. CRT: Monitor CRT na velká rozlišení
    Od P@pi v sekci Monitory
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 11-12-2006, 22:57