Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Hlučnost PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Zdravím,
    pořídil jsem níže uvedenou sestavu v domnění, že budu mít na stole pěkné a tiché PC. Opak je bohužel pravdou, už nevím jak toho uřvance mám utišit, snad ho jen leda strčit pod stul.

    Case: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34431
    CPU: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42789
    MB: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39705
    VGA: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37441

    Nechápu to, chipset i grafika je v passivu, deska by měla umět regulovat otáčky 3 kusů ventilátorů. CPU fan mi jede stabilně na cca 3000rpm pokud je zapojen do desky přes case, pokud jej zapojím přímo na desku, tak zase piští alarm od case, že nemá cpu fan otáčky a stejně jede na stejných otáčkách. Fan ve zdroji jede taky na cca 3000rpm.
    Když je case zavřená, tak mi při zatížení vyleze teplota GPU na 61 °C, skříň okamžite začne hlásit alarm, teplota disků 46 °C a CPU taky 46 °C.
    Musel jsem tedy do case namontovat jako zadní odtah tento větráček - http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=39514, který by měl podle všeho mít také regulaci otáček, ale jakmile je zapnutý jede také na plno.
    Potom jsou teploty při zatížení tyto - GPU do 55 °C, CPU do 45 °C a HDD do 43 °C což je u disků taky dost.

    Teď sem skládal známému PC s Athlonem 64 X2 3800+ EE (socket AM2) BOX a tam otáčky běžely tím stylem, že i při herním zatížení nebylo větráky skoro vůbec slyšet a to tam měl vše s aktivním chlazením.

    Poraďte co jak udělat nebo nastavit, abych při zatížení dosáhl optimálních teplot hlavně u HDD(který nyní bez zapnutého přídavného ventilátoru má 49 °C), jak donutit MB aby větráky byly regulovány dle teploty a nejely pořád na plno.

    Děkuji mockrát
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ty otacky jsou silene vysoky, jestli je na P-D obdobny chladic jak na celeronech a C2D tak musi jet do 2 tisic... a ten zdroj byde taky delat velke kraval. urcite v BIOSu zapni regulaci otacek na procesoru, jestli mas EC zdroj doporucuju vyhodit nebo provyst HW mod

    EDIT: jinak ten pridavny regulaci nema, regulace musi byt pred nim... tj bud do neho pustit min voltu nebo ho nejak jinak regulovat pomoci biosu...

    jo a taky jak znam case EC tak za tim zadnim pridanym vetrakem bude odporna mrizka a ve spojeni s ventilatorem dela kraval jak letadlo - vzit nuzky naplech a zbavit se ji

    a dalsi EDIT: ten FAN na CPU zapoj do desky do konektoru oznaceneho CPU_FAN...

    a jeste jeden edit: Silent Pipe II mnohem lip funguje v zavrene skrini s rozumnym prutokem vzuchu... jestli ti lip chladi s otevrenou skrini, tak mas uvnitr nejaky maglajz...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 02-04-2007 v 22:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    OT//Nechápu jak jste mohl čekat tichou sestavu od Boxovaného chladiče na Netburst dvoujádru jako je D935 + Eurocase Case s Euroshit Zdrojem. Ale teď k věci.
    1. Chladič na procesoru : výměna-minimálně Freezer 7 ale ještě radši něco výkonějšího. Porozhlédněte se po recenzích. Počítejte tak 1000kč.
    2. ten větrák na odtah žádnou regulaci nemá. za 44kč ani mít nemůže. Buď si koupíte odpor a spájíte snižovač napětí (za pakatel pokud vám není pájka cizí). nebo si totéž koupíte hotové (buď natvrdo nebo s regulací cca 30/70kč) navíc doporučuju koupit takovou kulatou mřížku a ten původní plech co značně omezuje tok vzduchu vyřezat.
    3. Tím se zárověn odebere teplý vzduch stoupající do zdroje. Mohlo by ho to utišit.
    4. S těmy teplotami jste imo příliš úzkostlivý. GPU bez problému do 75stupnů. Procesor, tam záleží jestli je taktováno a má zvýšeno Vcore ale do 50-60stupňů taky v klidu. Hdd by asi byl rád za teplotu do 45. Kdyžtak ho dejte do co nejspodnější šachty a tak aby kolem sebe měl volno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    HDD zchladíš jedině ventilátorem před ním. Regulace otáček ventilátorů se nastavuje v BIOSu v menu PC Health Status (aspoň u DQ6, ale myslím, že u DS 4 je to stejné). Možná by bylo dobré napsat jaký máš chladič CPU. Pokud je třívodičový, pro regulaci budeš muse použít nějaký soft - např. SpeedFan, protože ten bord umí regulovat podle nastavení v BIOSu pouze čtyřvodičové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Na tichy PC zabudni, jedina možnosť je vymenit ventilatori v bedni a kupit chladič infinity alebo ninja, pretože Eurocache použiva o ničom ventilatory a Intel D 3,2GHz ten ma spotrevu obrovsku 130W a viac!!! takže tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    cau. koupil sis uplne kriplovskou bednu s otravnym LCDckem, tak se ted nediv.

    Ale i tak...
    Hodnoty na spusteni alarmu se daji imho na casu nastavit -> RTFM... (aspon na atrixu 9001 se to da)

    61°C na GPU je v pohode.

    Disky v tyhle bedne nijak rozumne neuchladis, pokud nevezmes pilu a pulku bedny nerozrezes nebo je nedas do silentmaxxu. Je proste UPLNE spatne navrzena. Kup si cokoliv jinyho... ASUS TA581, GMC H60, AKASA Zen, TT Mambo. Nestoji moc penez a jsou to funkcni bedny.
    Jaky disky vubec mas? Doufam, ze to nejsou 4 raptory .

    Ten vetrak co sis objednal taky pekne sux.

    BOX chladic ti sice Pentium D 935 uchladi, ale pri urovni hluku, jakou prave poslouchas... Freezer 7 je imho docela slabej, takze bych koupil neco lepsiho, minimalne Scythe Mine za 900 nebo lepe scythe infinity/shogun nebo noctuu NH12u.. Bacha ale, at se ti vejde do bedny.

    V bedne si peclive vyvaz kabely a poradne tam uklid, aby nic nebranilo proudeni vzduchu.

    U zdroje je dulezity, co je to zac. Nektery EC jsou tichy, nektery ne. Vypoj na chvili vetrak CPU a odpoj disky a poslechni si jenom zdroj... Jestli bude hlucnej (= bude slyset), tak muzes provest bud vymenu treba za Seasonic, nebo udelat nejaky brutal-home-mod ala boboco. Pokud budes kupovat novy zdroj i bednu, mozna by se vyplatilo uvazovat treba o Chieftecu LBX, LCX se 400W zdrojem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Sorry, ale mně toto přijde jako nějaká provokace! To snad nikdo nemůže myslet vážně, ne?

    EDIT: No dobře, připouštím, že to asi vážně myslíte. Ale když jsem ten příspěvek zběžně četl, tak jsem se celkem rozesmál.
    Naposledy upraveno uživatelem SmartMole: 03-04-2007 v 11:44
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. Kup si tuhle skrin Chieftec LCX-01SL-SL-B
    2. Kup do ni 2x Coolink SWIF 920 basic, 92x92x25mm, 11dB, 1000ot.

    1x Noctua Ultratichý 120mm vent., 1200 ot/min. 6dBA!!

    3x Zalman FANMATE 2 (RPM controler) regulátor napětí a otáček

    S timhle bude smit relativne tichou skrin .. ale zalezi i na discich atd pokud chce clovek opravdu ticho je potreba planovat jiz pri koupi stroje a vzdy to ssebou nese vyssi naklady .. Ten chieftec ma v sobe kvalitni tichy zdroj a hlavne je to masivni konstrukce .. zadne vibrace atd je to poctive zelezo a bez zdroje ta skrin vazi 16kg ale jsem s ni fakt nadmiru spokojeny ..

    Zaverem bych jen dodal ze delat tiche pc ve stavajici skrini bude tezke pokud nebudes chtit investovat minimalne to bude chtit vystlat bocnice nejakym molitanem .. vymenit ty vetraky a zdroj .. a mrknout po nejakem tichem chladici na cpu ..
    Teploty disku v tehle skrini s emi pohybuji kolem 35 stupnu a mam tam celkem 4 disky .. grafika pri zatezi nikdy nepresahla 60 stupnu ale mam tam aktiv chlazeni .. cpu kolem 40
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 03-04-2007 v 12:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    celkem souhlasím s ICEBOSS

    pokud chceš tiché PC tak nevím proč sis kupoval ten topící krám P-D a tu trapnou skříň(i se zdrojem) Eurocase

    vzal bych když už tak C2D nebo ještě levněji AMD(tady už se mnou ICEBOSS a spousta další určitě nesouhlasí) mohl by si chladit pasivem jako já

    pořiď normální skříň se dvěma 120 mm větráky ty si kup tichý máš klid
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Hlučnost notebooku HP pavilion
    Od chipoun v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-10-2009, 21:02
  2. 3,5" HDD SATA: Raptor - hlučnost
    Od pavel_p v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 21:52
  3. Chlazení grafik: X1900GT hlučnost
    Od puma v sekci Chlazení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-06-2007, 11:10
  4. Hlučnosť
    Od eraser v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 00:17
  5. Jaká je hlučnost?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 02:19