Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Procesory: procesor

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: jakša

    Znění dotazu: Dobrý den, mám základní desku GA-M52S-S3P (rev. 1.0)
    GeForce 6100 / nForce 430 / Socket AM2 a zvažuji koupi nového procesoru (aktuálně mám AMD Athlon(tm) Processor LE-1620). Je mi celkem sympatický AMD Athlon II X2 245e, ten má ale socket am3-zajímalo by mě tedy, jestli by tento procesor na této zákl. desce fungoval bez problémů (na stránkách gygabite je v seznamu podporovaných). Pokud ano, můžete mi poradit i nějakou grafickou kartu? Počítač využívám k tvorbě videí, editaci fotek a příležitostně k hrám (rád bych si zahrál např. Bioshock 2,což na současné sestavě nejde). Děkuji.

    HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Microsoft Windows XP Home Edition, AMD Athlon(tm) Processor LE-1620, GA-M52S-S3P, Celková paměť 2047 MB, NVIDIA GeForce 8600 GT

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Pokud je dle vyrobce CPU podporovan tak pojede ;-)
    ad VGA: Na B2 by mela bez problemu stacit i levnejsi nVidia napr. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71510



  3. #3
    Neregistrovaný

    Na danej doske by nemal byt problem ten procesor prevadzkovat....avsak zvazil by som kupu lepsich model na hranie a editovanie hier.. napr. Phemom II X2 550/555 ci Phenom X3 720. Pokial viem na danej doske sa sice jadra nedaju odomykat,ale tieto cipy su lepsie.. Pripadne pouvazovat o kupe Deneb procesora.... X4 9xx .... Co sa GPU tyka, tak mmt su velmi dobre HD 5750 ale hlavne 5770..ale ak planujete kupit tu 245e, tak su to zbytoce rychle karty.. ten procesor je na hranie pomaly a nie tom na editaciu video.. Ale ako minimum by som povazoval uricite HD 5750, pripadne HD 4850, ak by bola este dostat....Pozor, ale ci zdroj to potiahne....
    Ja osobne mam GA-M56S-S3(nForce 560) a Phenom II x4 920 AM2+ 125W ide bez problemov.... pred vymenou procesora odporucam update BIOS-u....

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Na hraní bude důležitější grafika než procesor, na editování videa zas naopak.....zkusil bych se ohlídnout po Athlonu X4 (konkrétně po tomto) a grafika HD5750 512MB, případně pokud budou peníze, tak HD5770 512MB/lépe 1GB, taky by nebylo od věci dokoupit 2GB RAM.....každopádně nevíme jakou sumu do toho hodláš dát a ani přesný model zdroje, aby jsi komponenty při koupi už preventivně neposlal do křemíkového nebe.

    Jinak samozřejmě před upgradem CPU je potřeba flashnout nejnovější BIOS (verze F4F) - k desce máš manuál jak na to. A samozřejmě hodit BIOS do defaultu.

    Takže pro tebe důležité kroky, co napsat, abychom ti dokázali přesněji poradit:
    1. částku, kterou do toho upgradu hodláš investovat
    2. přesný model zdroje opsat ze štítku (případně vyfotit štítek zdroje, ale čitelně)
    3. pak dále můžeš napsat jaký máš monitor (rozlišení)....a pokud je starý, jestli ho hodláš v blízké době měnit
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 06-08-2010 v 23:07

  5. #5
    jakša

    Zdroj je 450w,teď v noci už bedýnku rozdělávat nebudu,foto dodám zítra. Poněvadž zdroji až tak moc nedůvěřuju, vybral jsem si tento model procesoru poněvaž potřebuje jen 45W a oproti stávajícímu si myslím polepším o dost. Rozlišení monitoru je 1280 na 1024. Každopádně můj dotaz byl, zda tento procesor nebudu mít problém instalovat na moji základní desku. Má to být pro mě dárek, ale darující se zřekl odpovědnosti, aby něco nepokazil a mám si vybrat sám. Na cpu a grafiku je ochotný pustit do 5tis.

  6. #6
    Neregistrovaný

    Zdroj je 450w,teď v noci už bedýnku rozdělávat nebudu,foto dodám zítra. Poněvadž zdroji až tak moc nedůvěřuju, vybral jsem si tento model procesoru poněvaž potřebuje jen 45W a oproti stávajícímu si myslím polepším o dost. Rozlišení monitoru je 1280 na 1024. Každopádně můj dotaz byl, zda tento procesor nebudu mít problém instalovat na moji základní desku. Má to být pro mě dárek, ale darující se zřekl odpovědnosti, aby něco nepokazil a mám si vybrat sám. Na cpu a grafiku je ochotný pustit do 5tis.BIOS mám aktualizovaný a u grafiky bych uvítal pasivní chlazení. Má práce s videem se omezuje pouze na domácí použití (program Pinnacle 14).

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Za tu cenu můžeš mít 3 jádrový Athlon s o trošek vyšší frekvencí a hlavně mnohem vyšším výkonem na rendering videa. 45W je pouze maximum, v klidu se všechny procesory podtaktovávaj na stejnou frekvenci a voltáž. Navíc v některých testech měli s úspornými procesory problémy se stabilitou (klasika, procesor je stejný jako normální dvoujádro, jenom ho podvoltují.....to si můžeš sám udělat v BIOSu a tady záleží jakej kousek chytneš, osobně bych se ale pár wattama nezabýval, u dvoujader to navíc nemá takový význam - moc se tam energie neušetří, protože ani moc energie neprodukuje - u toho 3/4 jádra můžeš v pohodě podvoltovat - osobně mám Athlona X4 podvoltovanýho a ještě přetaktovanýho).

    Pasivní grafiky buďto nebývají vhodný na hry a pokud se dělá pasivní chlazení na nějakou kartu, která už na hry postačuje, tak bývá dražší a někdy i podtaktovaná.

    Osobně bych to provedl takto, s tím že teda je to za těch 5tis (tady mě to přesahuje o pár korun) a dostaneš mnohem vyšší výkon na hry a na rendering než s tím dvoujádrem a cena je o pár stovek. Na hry ta grafika je v pohodě, navíc na takovém monitoru (samozřejmě že pokud si zapneš hodně vyhlazování atd. tak tím dorovnáš náročnost vyšších rozlišení). S pasivním chlazením toho u grafiky moc nenaděláš, na takové bys musel vzít slabší grafiku, což by na hry nebylo už dobré anebo si připlatit za alternativní chladič (ale nevím jak bys to uchladil, pokud nemáš v PC dostatečný průvan - větrák vzadu odvádějící vzduch ze skříně minimálně a nejlépe ještě vpředu přivádějící dovnitř). Každopádně by to chlazení nemělo být nějak hlučný (to na té grafice s větrákem, co jsem postoval).

    Ale jak říkám, chtělo by to vědět ten zdroj. Sám provozuju podobné 4jádro a silnější grafiku na 425W zdroji, ale tady záleží na kvalitě zdroje (např. bude rozdíl u 425W Eurocase vs Enermax - kde u těch shitovských zdrojů typu EC je jedno kolik to má v podstatě voltáž, protože se může rozbít kdykoliv a většinou nepouštěj moc na 12V větve nebo jsou málo dimenzovaný apod.).



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A tady je varianta, pokud by se musel kupovat i zdroj. Na rozlišení 1280 x 1024 ta grafika stačí, zahraješ si i nové hry.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 07-08-2010 v 10:48

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Konečně jsem se k tomu dostal a vyfotil ten zdroj,kdyby byl někdo tak hodný a vysvětlil mi to...
    Navíc jsem ještě našel grafickou kartu a chtěl bych vědět jaký na ni máte názor. Je to ASUS ENGT240 SILENT/DI/1GD3. K tomu jsem se rozhodl pro jeden z těchto procesorů Athlon II X2 250 anebo Phenom II X2 550, poraďte, který radši.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: snímek 004.jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 704.9 KB 
ID: 18202  

  10. #10

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Čínský noname šrot vhodný maximálně tak na napájení modelové železnice Tady je menší test (translator z GER). Nemá ani žádné certifikace, i to CE je podle mě vycucané z prstu (vůbec se nedivím. Ubastlený zdroj kdejakého průměrného studenta má lepší provozní vlastnosti). Takže pryč s ním.

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    [quote=petuny;394892]Konečně jsem se k tomu dostal a vyfotil ten zdroj,kdyby byl někdo tak hodný a vysvětlil mi to...
    Navíc jsem ještě našel grafickou kartu a chtěl bych vědět jaký na ni máte názor. Je to ASUS ENGT240 SILENT/DI/1GD3. K tomu jsem se rozhodl pro jeden z těchto procesorů Athlon II X2 250 anebo Phenom II X2 550, poraďte, který radši.[/quote]
    zdroj je na nic

    grafika je za 2500 sice tichá ale její výkon je na [URL="http://extrahardware.cnews.cz/geforce-gt-240-3d-za-tri-spotreba-video-za-jedna?page=0,25"]úrovni grafik[/URL](gt240 s ddr3 je ještě pomalejší) [URL="http://www.itlevne.cz/dev2/zbozi/graficka-karta-ati-sapphire-ultimate-hd4670-512m-gddr3-pci-e-hdmi/detail.aspx?p=z:251155"]za 1700[/URL]

    z procesorů býval nejlepší(cena výkon) phenom x3
    teď se mi zdá nej athlon x3 ([URL="http://extrahardware.cnews.cz/propus-rana-amd-athlon-ii-x4-x3-v-testu?page=0,9"]test[/URL])

    to Jiri@tncm [B]C[/B]hina [B]E[/B]xport bude pravý :D

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od petuny Zobrazit příspěvek
    Konečně jsem se k tomu dostal a vyfotil ten zdroj,kdyby byl někdo tak hodný a vysvětlil mi to...
    Navíc jsem ještě našel grafickou kartu a chtěl bych vědět jaký na ni máte názor. Je to ASUS ENGT240 SILENT/DI/1GD3. K tomu jsem se rozhodl pro jeden z těchto procesorů Athlon II X2 250 anebo Phenom II X2 550, poraďte, který radši.
    Nic nevymýšlej a kup to co je v mém odkazu. Za ty peníze víc muziky neseženeš.



Podobná témata

  1. Procesory: Procesor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2010, 09:20
  2. Procesory: procesor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-01-2009, 18:51
  3. Procesory: Procesor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 11:03
  4. Procesory: Procesor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 20:55