Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Čím nahradit ATI 1950Pro?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    2

    Zdravím,
    zvažuji upgrade grafické karty. V aktuálním PC, které je z roku 2007 mám grafiku GIGABYTE RX195P256D ATI X1950Pro 256MB DDR3 PCIe osazenou značkovým ventilátorem Zalman, který je ovšem strašně hlučný.
    Zbytek konfigurace:
    MB ASUS P5B Deluxe
    CPU Intel E6320
    3 GB RAM
    zdroj Fortron 350W
    Windows XP SP3.
    Podmínky pro novou grafiku jsou - HDMI, HW Full HD akcelerace, pasivní chladič a výkonově pokud možno vyšší, než původní ATI 1950Pro.
    PC na hry nepoužívám, maximálně někdy Trackmanii na odreagování, jinak zpracování fotek, přehrávání a střih videa. Cenový limit do 1500.
    Zaujaly mě kousky:
    ATI Radeon HD 5450 1GB HM DDR3, DVI-I, D-SUB, HDMI, Low-profile, PCI-Express (1461)
    nebo
    ATI Radeon HD 5450 512MB HM DDR3, DVI-I, HDMI, D-SUB, low-profile, PCI-Express (1135)- má smysl 1GB paměti?
    Můžete mi je doporučit, nebo se raději poohlédnout po něčem jiném? Jak jsou na tom tyto kousky výkonově proti původní grafice?
    Děkuji za každý námět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1 GB paměti smysl rozhodně nemá.

    Výkonem (ve hrách) si moc jistý nejsem, těžko se to porovnává. 5450 má novější architekturu, X1950 PRO zase vyšší hrubý výkon. Tady nebo zde je nějaký test, zkus si to projít a uvidíš sám. Jestli hry nejhraješ, tak bych to neřešil.

    Edit: 5450 vs. Trackmania - zdá se to být hratelné.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 10-08-2010 v 08:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    2

    Po dalším důkladném studiu možností GK jsem přehodnotil podmínky a vybral model HD 5670 s 512 MB DDR5 od Sapphire s velkým ventilátorem. V recenzích je hodnocená jako solidní model tak jsem zvědav jak bude šlapat u mně. Jen doufám, že bude "stíhat" zdroj, protože všude se píše, že je nutný zdroj 400W a ten můj má dle papírů 350W (Fortron FSP350-60THN-P).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    HD 5670 s 512 MB DDR5 je dobrá volba, o zdroj se není třeba bát, HD 5670 má menší spotřebu než ATI 1950Pro a Fortron je solidní značka (při uvádění požadovaného výkonu, se počítá s mizerným zdrojem).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    HD5670 má rovnakú (alebo dokonca aj o niečo málo nižšiu) spotrebu ako Vaša stará ATi 1950Pro, takže to zdroj utiahne, ak zvládal všetko vpohode aj doteraz Tak pozde
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zdroj, pokud je v pořádku, stačit bude. HD5670 má velmi nízkou spotřebu (jak píše 16cm.. určitě nižší než r1950)

    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Cim nahradit 8800gt
    Od lumiror v sekci Grafické karty
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-08-2013, 17:04
  2. DDR3: Nahradit stávající nebo přidat
    Od veny v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-10-2011, 15:05
  3. GeForce: Čím nahradit Nvidia NX6800GS?
    Od Sivan03 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 29-03-2011, 09:57
  4. Čím nahradit Athlon X2 4850e?
    Od Martík v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 20:29
  5. Je možné osadit diskrétní VGA a nahradit tak integrovanou?
    Od Spectra Support v sekci Spectra - FAQ (z HW i SW oblasti)
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 02:30