Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Nenajede windows,na jinem PC v pohodě..

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Dobrý den,projížděl sem zde temata jestli se tu nevyskytuje ten stejný problem jako mam já a myslim že se zde nenachází.Takže bych vam to chtěl popsat a co nejvíc zjednodušit.Na mým PC Intel (nevim)2.8 GHz(1 jadro)512 RAM,ATi (ted uz nevim esi 9500 nebo 92 00)ten stray typ jednoho dne z ničeho nic mi to v biosu hodilo chybu : C windows/config ..tak sem ho hodil do druhého PC jako slave,zalohoval data a taky sem to v tom druhem PC naformátoval a hned přeinstaloval XP..Pak sem hodil do toho PC kde sem ho měl ,bios najel,a když už měl naskočit windows nabihani tak tam skočilo okno že systém nemuže naběhnout z duvodu změny hardwaru nebo softwaru…a pod tym bylo na vyběr jak spustit počítač,stav nouze,v MS dos,poslední znama konfigurace a běžny způsob.Když dam běžny způsob tak mi naskoči tam bila lišta dole jakoby připrava naběhnuti windows a pak černa obrazovka a restart a znova bios a znova na vyběr jak spustim počítač.když dam stav nouze nebo v MS DOS tak mi taky myslim naskoči ta bila lišta a začnou se hazet chyby,od zhora začnou padat řadky s chybou v X windows systém 32 ,mam to přes celou obrazovku ,a nestíham co tam je napsane..a pak zase restart,přikladam fotku zapojeni mechaniky a HDD,bootovani a tu chybu…Když ten HDD vemu a zapojim ho do druhého PC tak mi windows nabootuje a všechno jede v pořadku,když ho zapojim v jinem PC jako slave tak data muže v pořadku brat i přidávat.Bios sem už párkrát vratil do default i sem vytahl baterku ať se restartuje a nic.kamarád mi řekl že je chyba v biosu a že to sám nezpravím.Tak ještě poslední možnost,tak sem to zde hodil jestli by se našlo nějake řešení.Za každou radu budu rád,protože už nevím co vic udělat,mužu udělat fotky třeba v biosu jak mam co nastavené nebo cokoliv co pomuže..Děkuji a přeji pěkný den
    (omlouvam se za pravopisne chyby,z češtiny mam za 3)
    http://leteckaposta.cz/458783635
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    A ty sa ako divíš, že systém nainštalovaný na jednom pc ti nenabehne po preložení hdd na počítači druhom? .....

    Takže takto:
    - data máš zazálohované (na druhom pc)
    - spusť znova inštaláciu, ale na hdd vložený v tvojom pc
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Tak pekne zmateny dotaz a koukam, ze kamarad je odbornik :-) Snaha o pridani fotek je chvalihodna i kdyz priste radeji vice obrazku poradne cele - nastesti nejsou treba. Jen trochu mimo tema upozornim, ze si pletes u pripojeni disku pojmy Primarni/Sekundarni kanal disku a Master/Slave nastaveni disku - podle fotek muze byt disk i mechanika klidne Master jen disk je na primarnim kanalu (snad) a mechanika na sekundarnim.

    Tak a ted abych zbytecne nepoucoval zpet k problemu - udelal jsi zakladni chybu, ktera je ale bohuzel casta. Windows nelze obecne (jednoduse jen tak) instalovat na jinem PC a pak jen prendat disk. Jak i hlaska windows rikala, zmenil se HW a windows pro nej proste nejsou prizpusobene. Nekdy to aspon jakz takz nabehne, ale pokud je jiny i chipset potazmo cela platforma, tak vetsinou bez sance.
    Reseni by melo byt jednoduche a to nainstalovat znovu cele Windows nacisto a tentokrat na tom pocitaci kde maji byt pouzivany a vsechno by melo jet jak ma. S BIOSem by nic byt nemelo, protoze to by jsi se k nejakemu nacitani windows ani nedostal...


    EDIT: A jeje, koukam, ze pomalu pisu ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od mpitman Zobrazit příspěvek
    Tak pekne zmateny dotaz a koukam, ze kamarad je odbornik :-) Snaha o pridani fotek je chvalihodna i kdyz priste radeji vice obrazku poradne cele - nastesti nejsou treba. Jen trochu mimo tema upozornim, ze si pletes u pripojeni disku pojmy Primarni/Sekundarni kanal disku a Master/Slave nastaveni disku - podle fotek muze byt disk i mechanika klidne Master jen disk je na primarnim kanalu (snad) a mechanika na sekundarnim.

    Tak a ted abych zbytecne nepoucoval zpet k problemu - udelal jsi zakladni chybu, ktera je ale bohuzel casta. Windows nelze obecne (jednoduse jen tak) instalovat na jinem PC a pak jen prendat disk. Jak i hlaska windows rikala, zmenil se HW a windows pro nej proste nejsou prizpusobene. Nekdy to aspon jakz takz nabehne, ale pokud je jiny i chipset potazmo cela platforma, tak vetsinou bez sance.
    Reseni by melo byt jednoduche a to nainstalovat znovu cele Windows nacisto a tentokrat na tom pocitaci kde maji byt pouzivany a vsechno by melo jet jak ma. S BIOSem by nic byt nemelo, protoze to by jsi se k nejakemu nacitani windows ani nedostal...


    EDIT: A jeje, koukam, ze pomalu pisu ;-)
    No tak sem naformatoval,zalohoval a když sem to vratil ten HDD zpět do toho PC tak nejdřiv naskočilo ntrld nenalezen ctrl+ atl + delete..a když sem nastavil bootovani 1. z cd 2 floopy 3 + sem ješět v boot menu potvrdil CD /DVD bootovani tak mi najel bios a ted naskočila v biosu stranka s informacemi,bylo tam floopy,a HDD, a dole bylo searching boot from cd,po minute tam skočilo searching boot from floopy a pak zse ntrld nenalezen...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Ty to asi pořád nechápeš. Windows nesmíš instalovat na jiném počítači. Vlož HDD do počítače, kde jej chceš mít a na tom samém počítači proveď i čistou instalaci. Pokud budeš disk přehazovat mezi počítači, nikdy se Ti Windows korektně nespustí mimo počítač, kde jsi instalaci provedl
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Skontroluj správne zapojenie CD/DVD mechaniky ... inštalačné médium je v poriadku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Podle tech obrazku v uvodnim prispevku bych doporucil prehodit jumper na DVD mechanice na Master - je na konci kabelu a neni duvod ji mit na slave a Master mit prazdny. Sice to pri bootovani asi nepomuze, ale jiste to neni. U starych PC takovehle zapojeni kolikrat branilo nalezeni jakehokoliv disku v PC...

    Jinak jak uz to tu bylo - zkontroluj, ze z media jde v druhem PC normalne bootovat (staci jen ze se najde a zacne nacitat). V krajnim pripade je jeste moznost vytvorit si bootovaci USB s instalackami a nainstalovat to odtud, ale pokud jiz mas CD,tak bych nejdriv zkusil to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Windows nesmíš instalovat na jiném počítači...nikdy se Ti Windows korektně nespustí mimo počítač, kde jsi instalaci provedl
    Ale jde to! Bylo to dokonce tady na foru, jen jsem liny to dohledat.
    winnt32.exe /syspart:x /tempdrive:x
    V tomto pripade radim neprohazovat disky, ale CD mechaniku - tahle vypada, ze se ji medium nelibi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    875

    1. stahni si Hiren's boot CD
    2. nahod si v BIOSu boot z dane DVD/CD mechaniky
    3. vyber si v Hiren's boot bootovaci zarizeni a prubni load OS / NTLDR /
    pokud se ti spusti OS, bez do spravy pocitace a mrkni se na stav boot HDD / pripadne jej zmen na ACTIVE /
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Robky - no spravne zaúpojeni mam to na IDE 2 na master...v biosu mi to tam našlo,napajeni funguje.ptž to blika a toči se mechanika,CD je v pořadku,z toho stejneho sem to i instaloval ale ne přes bios ale normalně přes ikonu,sem na to klikl a rozjelo se to.

    Mpitman - uplně sem na to zapoměl,mam to na master ten jumper ale nic se nezměnilo až na hlašku,když sem nastavil bootovani 1. z CD a pak na 2. a 3. disabled a v boot menu(F11) sem dal prvni z CD tak to piše boot failure.Reeboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device....

    zsdx-vyměnil sem mechaniku nastavil at je jumper i připojeni master i slave a furt to same piše jako sem psal vyše.chybu s bootovanim z CD...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Aha, takže médium nie je originál a preto zrejme ani nie je bootovacie - mám pravdu? Teda aspoň za predpokladu, že mechanika je v poriadku a nemá problém s čítaním média ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Aha, takže médium nie je originál a preto zrejme ani nie je bootovacie - mám pravdu? Teda aspoň za predpokladu, že mechanika je v poriadku a nemá problém s čítaním média ....
    No asi je to tak, mechanika jde v pohodě ale prostě to nenajde na bootovani..tak to ale nebudu kupovat nove XP kvuli tomu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Ale jde to! Bylo to dokonce tady na foru, jen jsem liny to dohledat.
    Netvrdime, ze to vubec nejde, ale vetsinou (pokud neni identicky/temer identicky HW) to vede jen k problemum az k nemoznosti nabootovat. Rozhodne to neni doporucitelne reseni, navic zde naprosto zbytecne.


    A zpet k tazateli, jak uz tu drive robky spravne odhalil, medium neni bootovaci. To ze z nej slo instalovat z prostredi windows nema naprosto zadnou spojitost s tim, jestli z nej pujde nabootovat.

    Zaver - nemusis kupovat nove XP jen potrebujes nove/spravne instalacni medium. Pokud je toto zaloha tveho originalniho instalacniho disku, tak ji priste musis udelat jako presny clone ne jen zkopirovanim souboru. Dalsi moznosti je vytvoreni bootovaciho USB podle nejakeho navodu na internetu - staci hledat - treba tady jsme jeden nasel: http://www.mujeee.cz/2008-05-16/inst...-usb-klicenky/
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od mpitman Zobrazit příspěvek
    Netvrdime, ze to vubec nejde, ale vetsinou (pokud neni identicky/temer identicky HW) to vede jen k problemum az k nemoznosti nabootovat. Rozhodne to neni doporucitelne reseni, navic zde naprosto zbytecne.
    No pokud se to instaluje za pomoci parametru /syspart tak to problémové není, proběhne pouze první nakopírování souborů a instalace pokračuje po přenesení disku do cílového počítače - včetně detekce hardware až tam, takže je výsledek stejnej jako když se instaluje přímo v tom PC. Jediný co je nutný je dát tam boot-mode (F6) SATA drivery, pokud jsou třeba (což je ale nutný i při přímý instalaci). Už jsem takhle taky instaloval, bez problému.

    Ale je to jak bylo řečeno většinou zbytečný a instalaci lze provést přímo v cílovým pc.

    Pokud CD není bootovací, lze to napravit i pomocí n-Lite a nechat ho vytvořit bootovací ISO anebo rovnou vypálit bootovací CD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    No pokud se to instaluje za pomoci parametru /syspart tak to problémové není, proběhne pouze první nakopírování souborů a instalace pokračuje po přenesení disku do cílového počítače - včetně detekce hardware až tam, takže je výsledek stejnej jako když se instaluje přímo v tom PC. Jediný co je nutný je dát tam boot-mode (F6) SATA drivery, pokud jsou třeba (což je ale nutný i při přímý instalaci). Už jsem takhle taky instaloval, bez problému.

    Ale je to jak bylo řečeno většinou zbytečný a instalaci lze provést přímo v cílovým pc.

    Pokud CD není bootovací, lze to napravit i pomocí n-Lite a nechat ho vytvořit bootovací ISO anebo rovnou vypálit bootovací CD.
    Diky za info, o moznosti vyuzit parametr /syspart jsem nikdy neslysel - clovek se porad uci :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows nenajede s pripojenym externim diskem
    Od Akulla v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 16-06-2012, 21:00
  2. windows xp - nenajede - jenom cerna obrazovka
    Od dizzas v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-01-2012, 18:28
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-01-2012, 21:45
  4. Nenajede načítaní Windows
    Od Niickll v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-08-2010, 22:13
  5. Problémy s PC (HW/SW): Xp na jiném HW
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-11-2009, 11:49