Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Spojení routerů přes kabel a wifi?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    7

    Dobrý den,
    potřeboval bych vaši pomoc s problémy, které právě řeším:

    1) Mám 2 podlaží a 2 WiFi routery - na každé podlaží jeden. První je připojen na internet a vysílá wifi. Druhý chci použít na pokrytí spodního patra wifi signálem. Rád bych, aby routery mezi sebou komunikovali přes kabel, ale zároveň se na ně dalo připojit přes WiFi a sdíleli jednu společnou wifi síť= jedno SSID, abych nemusel přepínat mezi sítěmi a dělo se to automaticky, podle síly signálu. Jaké řešení bude nejlepší?
    2) Může se na výše zmíněný problém použít spojení přes WDS a zároveň přes kabel? Nevznikla by tím smyčka?
    3) Je potřeba šifrovat wifi spojení, když mohu použít filtr MAC adres? (Předpokládám-li, že nikdo nebude znát moji MAC adresu)

    Moc díky za odpovědi...
    Naposledy upraveno uživatelem DJ.Houba: 11-08-2010 v 00:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    * WSD nepoužívej, jsou s tim problémy, jen menšina zařízení přes něj umí WPA (tzn. většina jsou snadno cracknutelný). Pokud použiješ kabel, tak WDS nepotřebuješ
    * Ochrana pouze MAC je velmi slabá (snadno odposlouchatelná). Rozhodně WPA, naopak filtr na MAC je vcelku zbytečnej (WPA2 stačí).
    - V jednom routeru zapni NAT a DHCP, v druhym vypni a přenastav ho do AP módu (nebo bridge módu, prostě aby neroutoval a fungoval jen jako brdige ethernet/wifi). Oběma routerům nastav stejný zabezpečení, heslo, SSID. Propoj routery kabelem z LAN sdířky do LAN sdířky. Připoj routovací router do WAN sdířky k internetu.
    A mělo by to běhat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    * WSD nepoužívej, jsou s tim problémy, jen menšina zařízení přes něj umí WPA (tzn. většina jsou snadno cracknutelný). Pokud použiješ kabel, tak WDS nepotřebuješ
    * Ochrana pouze MAC je velmi slabá (snadno odposlouchatelná). Rozhodně WPA, naopak filtr na MAC je vcelku zbytečnej (WPA2 stačí).
    - V jednom routeru zapni NAT a DHCP, v druhym vypni a přenastav ho do AP módu (nebo bridge módu, prostě aby neroutoval a fungoval jen jako brdige ethernet/wifi). Oběma routerům nastav stejný zabezpečení, heslo, SSID. Propoj routery kabelem z LAN sdířky do LAN sdířky. Připoj routovací router do WAN sdířky k internetu.
    A mělo by to běhat.
    Běhá to skvěle, moc díky za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    7

    Ještě bych se rád zeptal, jak je to s kanálama? Mám nastavit všude stejný kanál nebo nechat rozestup 2-3 kanály?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jiný. Jinak by se mohli tlouct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Redaktor SHW
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    65

    Citace Původně odesláno od DJ.Houba Zobrazit příspěvek
    nechat rozestup 2-3 kanály?
    Pokud je to 2,4 GHz tak určitě aspoň dva kanály rozestup, neboť se sousední překrývají...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Propojení dvou routeru přes wifi
    Od DragoMusewenni v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-05-2014, 13:53
  2. NAS server přes switch do Wifi routeru
    Od DOpatrny v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2011, 02:00
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 03:07
  4. Sítě: Spojení ADSL modemu a Wi-fi routeru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-11-2007, 13:29