Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nova sestava pro strih videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    39

    Ahoj vsichni,premyslim o vymene PC nebot stavajici sestava uz moc uprg nejde.Spis jak konkretni komponenty by me zajimalo na co se soustredit.Jestli ho postavit na AMD nebo INTEL procesoru,ktere desky jsou vhodnejsi a na co se u desky zamerit.Jestli ma smysl koukat na HDMI na desce nebo na grafarne.Jakou grafarnu a na co se na ni zamerit.Spis me to zatim zajima teoreticky,proto nepisu ani cenovou relaci.Ta cena by samozrejme mela byt co nejnizsi a sestava trosku nadcasova abych za cas treba jen vymenil procesor /coz dneska po ctyrech letech uz nemuzu /
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    39

    Koukam,ze zadna reakce,tak tady jsou moje dve varianty.Nevim,ale jestli nemam preci jen jit do AMD kvuli cene a pak nevim jak je to s HDMI.Jestli staci na grafarne a nebo musi byt i na desce.Chtel bych totiz pripojit TV na PC a vysledny video si pred exportem prohlednout na TV.

    RAM http://www.alza.cz/kingston-4gb-kit-...ox-d148094.htm
    CPU http://www.alza.cz/intel-core-i5-650...3w-d136070.htm
    MB http://www.alza.cz/asus-p7h55-m-d156629.htm
    VGA http://www.alza.cz/asus-en9800gt-di-512md3-d140191.htm


    a nebo

    CPU http://www.alza.cz/intel-core-i7-920...re-d104515.htm
    RAM http://www.alza.cz/kingston-4gb-kit-...ox-d148094.htm
    MB http://www.alza.cz/asus-p7h57d-v-evo-d156590.htm
    VGA http://www.alza.cz/asus-en9800gt-di-1gd3-d140192.htm

    Jinak CASE mam,zdroj nevim jestli by tuhle sestavu utahl,je to 350W nebo 400W,ted si presne nepamatuju.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    ono by bylo fajn napsat v čem to stříháš a jestli i do budoucna budeš stříhat v tom samým a podle toho zvolit procesor případně grafiku

    ke zdroji musíš zjistit co je to model (v případě nouze stačí i výrobce)

    hdmi je jen obrazový výstup(pokuď jde jen o obraz tak ten se dá snadno nahradit redukcí DVI ->HDMI) a je vcelku jedno jestli se obraz posílá z procesoru integrovaný grafiky nebo dedikovaný grafiky

    sestavy nijak rosáhle komentovat nebudu (imho obě špatný 2há nefunkční)
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 13-08-2010 v 20:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Jaké programy budeš pro střih videa používat ?
    350 W zdroj je slabý, ať je jakýkoliv a o 400 W zdroji by se dalo uvažovat, ale byl by spíše na hraně. Bylo by dobré, kdyby jsi uvedl model a výrobce zdroje.
    Bez uvedené ceny, kterou chceš do sestavy investovat se dá těžko něco sestavit, protože pro každého je "rozumná cena" něco jiného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    39

    [QUOTE=matyyy;394930
    hdmi je jen obrazový výstup(pokuď jde jen o obraz tak ten se dá snadno nahradit redukcí DVI ->HDMI) a je vcelku jedno jestli se obraz posílá z procesoru integrovaný grafiky nebo dedikovaný grafiky
    QUOTE]

    HDMI je sice obrazovy vystup z grafarny,ale predpokladam,ze kdyz na dasce je integrovana zvukovka,tak by z desky mel byt A/V vystup pres HDMI.

    Co se tyce SW,tak strih v EDIUS 5,pak nejaky srandy v ADOBE AE CS4,mastering v DVDLAB PRO a obrazky v PHOTOSHOP CS4 popripade v COREL12 /do toho Photoshopu se mi moc nechce/
    Zatim pracuju jen s SD /limituje me pocitac a kamera/ do budooucna bych rad presel na HD /nejradeji na HDV/

    Samozrejme ze bych chtel co nejlevnejsi.S temahle komponentama bych se rad vesel hodne pod 15k.Zbytek se pak da dokoupit /BD a podobne/,ale odviji se to od ty desky a procesoru /AMDxINTEL/

    Az ted jsem si vsiml desky u ty druhy sestavy,tak si ji nevsimejte leda,ze byste vedeli o nejaky desce za rozomny penize kolem 3,5k.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    39

    Jeste bych rad upresnil jednu podstatnou vec.Toto tema jsem mel spise nazvat "Jake komponenty pro strih videa".Spise jak konkretni komponenty me zajima na jake parametry se zamerit,protoze ten UPGR nebudu delat v nejblizsi dobe,ale v dohledne dobe coz muze byt i pristi rok a do te doby se muze lecos zmenit vcetne cen.Takze to byla spise akademicka otazka.Ve spouste vecech vcelku tapu a nejsou mi jasne.
    Takze by me spise zajimalo techto par veci /konkretni komponenty bych pak nadhodil az by to bylo aktualni/

    1. na jaky platforme ten PC postavit /AMD nebo INTEL a jaky socet/
    2. na co se zamerit u MB - jak uz jsem uvedl otazku HDMI na MB nebo grafice,kterou znacku a
    podobne
    3. jakou grafiku - NVIDIA nebo ATI,jakou RAM a jestli staci 128bit nebo musi byt vyssi,jestli HDMI
    nebo jen DVI /osobne si myslim,ze by mohl stacit HDMI vystup na
    MB,nepredpokladam,ze by z grafiky lezl kompletni A/V /
    tady uplne tapu
    4. jake pameti
    5. jaky HDD - je pravda,ze mam jeden stary Seagate 160GB a novy WD 500GB,prostorove oba
    staci,nevim,ale jestli neni lepsi koupit jinou variantu/protoze na ALZE maji HDD pro
    zaznam digitalniho videa/
    6.jaky zdroj

    Jak jsem uz napsal,ve spouste parametrech tapu a proto bych taky ocenil i kratke objasneni pro toto ano a toto ne.
    Diky predem za vsechny prispevky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...YL01VHX01ZHQ01

    grafika taky hdmi zvuk umí

    jestli kapacitně 500gb disk stačí tak jako nový disk připadá v úvahu jen ssd
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...YL01VHX01ZHQ01

    grafika taky hdmi zvuk umí

    jestli kapacitně 500gb disk stačí tak jako nový disk připadá v úvahu jen ssd
    Diky za navrh,vypada to zajimave,jen ta deska ma jeden zasadni problem,absenci FW.

    Jeste jsem se chtel zeptat na AMD,videl jsem nekde hodnoceni /henimu II a nebyly zase tak spatny.Samozrejme,ze i7 se nevyrovnaly,ale i5 byly zdatnymi konkurenty a cenove jsou o 1-2 tisice levnejsi.
    Stejne tak jsem se chtel zeptat na grafiku jestli je rozdil v ATI a NVIDIA.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC sestava do střih videa do 30tis
    Od appa v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-09-2011, 18:06
  2. Střih HD videa
    Od Jarkh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-05-2011, 07:17
  3. Střih videa
    Od Wlcek v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 13:38