Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Problém - Externí HDD

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Dobrý den,
    stala se mi menší nehoda s mím externím diskem od WD, MyBook Essential 500GB, externí napájení a připojení přes USB...jelikož jsem nemehlo, při přenášení mi upadl ...a bohužel, poté přestal reagovat na USB...rozdělal jsem ho, vyjmul samotnej HDD a chystal se ho připojit k PC pomocí Saty...nejdříve sem měl problém s napájením, protože můj zdroj má pouze jeden SATA POWER kabel, ale to jsem vyřešil tím, že sem starý disk, kde mám systém a ostatní, připojil přes PATU a tak jsem ten externí HDD zapojil přes SATA k PC...je zapojen ve SATA3 SLAVE...ovšem, neměl jsem ho zobrazen, když jsem najel do systému...vůbec se mi nezobrazil...s pomocí nápovědy (O:-)) jsem se úspěšně dostal do ůložiště, správy disků, a přidělil disku oddíl...ovšem, počítal jsem stím, ale doufal jsem, že to půjde nějak obejít, před tím, než bych ho moh použít, bych ho musel naformátovat...to ovšem nechci, mám na něm spoustu dat a potřebuju se k nim dostat...při připojení přes USB se normálně jevil jako NTFS disk, ovšem teď ho PC vidí jako RAW...formátovat ho opravdu nechci...nevíte prosím, jak bych se k mím datům mohl dostat ??...děkuji předem za všechny nápady, rady, tipy.

    Nejspíš sem to ale hodil do špatné sekce, omlouvám se. Uvědomil sem si to až poté, co byl napsán :/
    Naposledy upraveno uživatelem Paullik74: 14-08-2010 v 10:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak to nějak nechápu. Píšeš že v systému vidět nebyl, pak zas že jsi mu přidělil oddíl .... dej sem screenshot ze správce disků. Ale mám dojem, že disk i data to mají za sebou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, můžeš zkusit např. GetDataBack for NTFS (je např. na Hirens Boot CD) nebo File Scavenger, jestli data najde a umožní vykopírovat jinam ... pokud ještě zobrazuje oddíl ve správci disků tak by možná ještě šance byla ale je to otázka jak moc je poškozenej.

    Btw. nainstaluj si např. HDtune a koukni se, jak vypadá SMART toho disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Přikládám obrázek Správy Disků
    http://2i.cz/2i/i/4c67b4f4/96516882a...99f2d80b.p.jpg

    znovu sem ho úplně odpojil a připojil znovu, PC ho našel, nainstaloval, následoval restart a poté se disk jevil jako E:...po pokusu otevřít ho, to chce formát, abych se tam dostal...

    přidávám ještě jeden obrázek z HDTune, kde mi to ukazuje jeden vadný sektor, na tuto chybu sem narazil už párkrát i u GetDataBack, když to dělalo scan...v HDTune - Folder Usage, při pokusu o SCAN nenajde žádné soubory...takže mi asi nezbejvá nic jiného, než formát, co ?
    http://2i.cz/2i/i/4c67ba15/13d4e59b1...cca78d5e.f.jpg
    Naposledy upraveno uživatelem Paullik74: 15-08-2010 v 10:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Přikládej kdyžtak screeny přímo sem jako přílohu příspěvku ("rychlý upload obrázku") ... ten tvůj mi třeba vůbec nejde otevřít (zobrazí se mi prázdná str. jak ve FF tak v IE).

    No, jak jsem říkal, zkus ten getdataback z Hirens Boot CD, pokud tam něco je tak by to měl najít. Jinak takhle se to chová i v případě ztráty NTFS boot sektoru, což by pak šlo spravit programem TestDisk, anebo i číst pomocí PartitionFindAndMount. Ale pokud se to poškodilo pádem tak toho může být poškozenýho víc než jenom první sektor disku, takže bych víc šancí v tomhle případě dával tomu GetDataBack.

    Pokud jsou tam vadný sektory, pusť na to nejdřív HDDregenerator z hirens boot CD, dokáže je obnovit a přealokovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Dobrá, omlouvám se
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 0ccca78d5e.f.jpg 
Zobrazení: 140 
Velikost: 71.3 KB 
ID: 18249   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 5999f2d80b.p.jpg 
Zobrazení: 143 
Velikost: 66.1 KB 
ID: 18250  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Mám tu teď menší nepořádek...hiren's boot cd sem měl právě na tom HDD...stahuju novou verzi 11.0...ozvu se, až to vyzkouším...zkoušel sem TestDrive ale moc sem si sním nerozuměl...musím to pořádně prozkoumat a taky trvá všechno strašně dlouho a teď sem nemoh PC nechat déle zaplý...ale dneska už jop...takže se na to pořádně vrhnu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Pokud jsou tam vadný sektory, pusť na to nejdřív HDDregenerator z hirens boot CD, dokáže je obnovit a přealokovat.
    Ve které sekci HDD Regenerator najdu prosím ?? prohledávám to a bez úspěchů...našel sem tam různé HDD Scany...většina mi ukazuje chybný sektor jako na tom obrázku výše
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pro hddregenerator je nutno nabootovat z toho CD (a pokud je disk SATA, tak přestím v biosu přepnout sata řadič na IDE compatible). Je to pak pod Harddisk Tools myslím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Tak...vypadá to, že sector úspěšně opraven..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Clipboard03.jpg 
Zobrazení: 124 
Velikost: 70.2 KB 
ID: 18251  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Dokončení scanu PartitionFindAndMount
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Clipboard04.jpg 
Zobrazení: 123 
Velikost: 32.2 KB 
ID: 18252  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A ten GetDataBack tam teď taky nic nenajde?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Momentálně zkouším ten TestDisk...podle toho návodu výše...nebude vadit, když toho budu dělat víc naráz ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    TestDisk:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Clipboard05.jpg 
Zobrazení: 114 
Velikost: 27.1 KB 
ID: 18253  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    149

    Chyba GetDataBack :/
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Clipboard07.jpg 
Zobrazení: 138 
Velikost: 96.3 KB 
ID: 18254  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Externí hdd - problém
    Od Sonix v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-10-2012, 20:47
  2. Problem Externí HDD
    Od KopecCZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-06-2010, 23:54
  3. externi disk-problem
    Od lukyss v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-04-2010, 17:35
  4. Externí HDD: externi HDD-problem
    Od blanka v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-09-2006, 23:48