Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: instalace ovladacu GK v ntb

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Mam notebook Acel aspire 3811TZ (GK intel GMA + radeon 4330) a snazil jsem se aktualizovat ovladace GK, aby podporovaly HW akceleraci videa (full HD). Bohuzel po odinstalaci puvodnich ovladacu a pokusu o instalaci orig. z webu AMD to hlasi, ze nemam AMD GK.

    Puvodne jsem to pricital tomu, ze byla aktivni intel GK, ale vygooglil jsem, ze
    Vím čím to může být. Jak tak na to koukám, je to notebook, tudiž pravděpodobně ta grafika bude takzvaně "brandovaná" aka má pozměněný device ID a vendor ID, nebo oboje, tak aby na ní nefungovaly ovladače od ATI, ale jen přímo ty od výrobce notebooku.
    Chtel jsem se zeptat jak moc byvaji aktualni acer ovladace (je tam napsano 8.653.2 - predpokladam, ze maj jiny znaceni nez AMD) a jestli ma smysl se snazit tam nejak nacpat ty primo od AMD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Píšou tam u toho 4.2.2010 (alespoň předpokládám, že to je takhle a ne třeba 2.4. ), tak bych to viděl na ovladače 10.1 (10.2 v tý době myslim ještě nebyly), ale ruku do ohně za to nedám.... HW akceleraci by to mělo podporovat, ale nejde počítat s Flash videama a nepůjde to ve všech playerech nebo se zvláštním nastavením (např. MPC-HC jsem četl, že by to měl podporovat)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,348

    Pokud máš na svém NTB W7 x64 tak vyzkoušej tyto drivery - http://support.amd.com/us/gpudownloa...b_win7-64.aspx

    Edit: pokud ne, jdi na domovskou stránku AMD a vpravo nahoře si to vyklikej
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Pokud máš na svém NTB W7 x64 tak vyzkoušej tyto drivery - http://support.amd.com/us/gpudownloa...b_win7-64.aspx

    Edit: pokud ne, jdi na domovskou stránku AMD a vpravo nahoře si to vyklikej
    Prave, ze sem si puvodne suverene stahnul ovladace z webu AMD (presne tyhle), odinstaloval ty puvodni a pak blbe cumel kdyz me to napsalo, ze nemam zadny podporovany HW.

    Jardaskunk: To, ze vydali ty ovladace v tyhle dobe bohuzel nezarucuje, ze to jsou tyhle. Zkusim se nekde podivat jestli nenajdu co to je za verzi. Celkem me stve, ze kdyz AMD vyda nejaky ovladace, tak si je budu moct nainstalovat az po x mesicich I kdyby to bylo 2.4. a ne 4.2., tak to je brutalne zpozdeny.

    Nechapu proc nepovolej ovladace od AMD a ja musim jak kkt stahovat x mesicu stary ovladace v 173MB velkym balicku (CCC, display driver a x dalsich kravin co nepotrebuju - CCC se stejne ani nespousti pri prepnuti na AMD GK).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    186

    8.653.2 by mel byt zalozen na beta verzi ovladacu 10.1. Vic nevim.

    Naposledy co jsem hledal informace o Catalystech, tak ATi mela poznamku, ze mobilni ovladace jsou otazkou vyrobce notebooku. Resenim v tomto pripade je zkusit pouzit Mobility Modder respektive zkusit primo "upravene" ovladace (mela by to byt 10.6) -> http://www.hardwareheaven.com/hardwa...ml#post1365389 Ovsem nikde neni zaruceno, ze to bude fungovat bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    existuje na to prográmek, kterej upravý ty ovladače a notebook je vezme. Osobně vím že to funguje. Více zde: http://forum.trackmania.cz/viewtopic.php?p=39617
    Odpovídat lze po přihlášení