Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

[HW]prolitej NB, zvukarna dead/funguje

fanick (2)|15.8.2010 11:05
Zdravim, mam jeden dost zajimavej zazitek s mym NB Acer Aspire 3650 - nechtene jsem asi si asi tak v dubnu po touchpadu rozlil trochu stavy (voda+sirup). Rikal jsem si, ze vsechno bude ok (driv se mi to parkrat podarilo s cistou vodou a nb porad fungoval :) ), ale druhej den vecer mi jaksi prestal jit zvuk - zvukarna proste jakoby zmizla ze systemu.
Tento stav trval do pulky cervence (3 mesice), kdy mi z niceho nic zvuk zase zacal jit. Tak jsem byl uplne stastny, ze uz bude zase vsechno dobry, ale po prevozu notasu na jiny misto zvukarna zase nic :D. Notas jsem rozebral a v inkriminovanem miste (pod touchpadem), kde jsou prave umisteny obvody zvukovky,byl na desce videt zaschlej sirup v mistech, kudy to tam nateklo. Zkusil jsem to vycistit vatou a lihovou desinfekci, ale zvukarna zatim porad stavkuje.
Mate nejakej napad, co jeste zkusit a co delat, az se mi neco podobnyho zase stane? Na zvukarne muj zivot sice nezavisi, ale kdyby se mi ji podarilo rozchodit, bylo by to supr. Do nejakyho externiho USB reseni se mi nechcou vrazet prachy, v budoucnu planuju nakup novyho NB.

Preju peknej den!
Franta.
DrZelenka (2491)|15.8.2010 11:51
Tak zaprvy - az zase neco rozlejes na ntb, tak ho okamzite vypni, vytahni baterku a vycisti. Ne ze to budes cistit az po x mesicich provozu :mistake

Ono by mozna celkove chtelo se k tomu ntb chovat trosku slusneji. Nekolikrat si na nej vylil vodu a stejne sis nedaval pozor a pil nad nim? :stupid

Rekl bych, ze jsi prisel o zvukovku (odpalena) a muzes byt rad, ze to odnesla pouze zvukovka (doufej). Pokud je v zaruce a vycistil jsi to, tak to muzes max. zkusit poslat na reklamaci, ale moc od toho necekej (a pokud nad nim i svacis,... tak vycisti klavesnici atp.)
fanick (2)|15.8.2010 15:20
Notebook mam od podzimu 2006 a co ten vydrzi, to byste neverili :D. Videl jsem hodne lidi na Acery nadavat, ale ten muj kus je nerozbitnej :). Primo nad nim jsem ale nepil ... sklinku jsem mel polozenou vedle mysi a po tme jsem si do toho chytre strcil.