Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 75

Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Co chci upgradovat: VGA, RAM, PSU

    Aktuální konfigurace: CPU - Intel Core2Duo 6320 1.86GHz přetaktovaný na 2.73GHz, MB - Asus P5K, RAM - A-DATA Vitesta Extreme Edition 2x1GB 800, VGA - Leadtek Winfast PX8600 GT TD 256MB, PSU - Xilence 420W XP420

    Další komentář: Zdravím všechny,
    potřeboval bych se svěřit odborníkům a zároveň poradit...chtěl bych z herního PC z roku 2006-7 udělat herní PC 2010 do těch 10.000. Vím, že se to zdá nereálný, ale zkusím vám popsat moje plány. CPU jsem přetaktoval a doufám, že bude stačit tomu, co vám tu popíšu dál (když ne, tak napište). MB novou neplánuju kupovat, doufám, že bude kompatibilní s tím, co vám zde napíšu dál, jestli ne nebo by nějak omezovala výkon nového hardwaru, tak prosím taky napište. RAMku ze 2GB plánuju zvýšit na 4GB, ale mám dilema. Moje deska tuším podporuje jen DDR2 a jelikož už jsem stejné paměti (A-DATA Vitesta Extreme Edition 2x1GB 800) nenašel, tak jsem se díval po jiných podobných, konkrétně tyto zde: http://www.vmshop.cz/index.php?ware_id=201426. Nebudou si překážet a půjdou k základní desce? Další je Grafická karta. V tom hodlám udělat největší změnu, protože kvalita hry záleží z více než polovičky na GK, pokud se nemýlím. Zároveň chci, aby ta karta stačila i na hry budoucí a myslím si, že teď je ta pravá doba, protože když se podívám třeba na Crysis Warhead, tak si říkám, že už na tom není moc co vylepšovat. Rozhodl jsem se pro tuto: http://www.pixmania.cz/cz/cz/5122252...-gb-gddr5.html. Půjde k základní desce? Nebude ji brzdit procesor? Mimochodem, obraz bude předávat Samsungu P2770HD a na něm bude zobrazován Windows 7 Ultimate 64. Poslední je zdroj. Ten vyměnit musím, protože se mu včera přestal točit větráček a musel jsem ho dát na zem a k němu větrák, který měl původně sloužit ke chlazení mé mozkovny... Vybral jsem tento: http://www.pixmania.cz/cz/cz/3614158...6550-550w.html. Opět stejné otázky: bude se vším kompatibilní a utáhne tu sestavu? Díky všem za odpovědi, snažil jsem se to napsat co nejpřehledněji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Návrh na upgrade. Váš výber zdroja je úlplne zlý, značky ako Eurocase, Xilence, Kme, LC atď. sú nekvalitné. Ramky ktoré som vybral by mali ísť hoc´ sú inej značky, rýchlejšie sa len prispôsobia pomalším, aj keď mi je trošku ľúto vyhadzovať peniaze na ddr2 ale čo už. Ešte by sme si mali počkať na iný názor, či by nebolo lepšie zakúpiť len jeden 2gb modul a nie 2x1gb, takže by ste to mali v konfigurácii 2gb + 1gb + 1gb
    Naposledy upraveno uživatelem 16cmfan: 15-08-2010 v 14:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    16cfman: jinak ten procesor bude stačit a nebude brzdit? Jinak mám ještě trošku dotazy, jsem zvídavý člověk Nebudou si konkurenční teda značky překážet? Ty DDR2 snižují výkon nebo jsou drahé? Je mi totiž líto vyhazovat ty 2 starý moduly. Ještě dotaz, proč ne tu GK od Sapphire, ale od MSI? Je přecijen trošku dražší A půjdou obě 2 k té mé starší P5K Asus desce? Jinak v tom zdroji vám věřím, ale nešel by přecijen trošku levnější? Výkon neovlivní, je tam důležitý, aby nezhořel.
    Takže strženo, podtrženo...když pustím třeba Crysis Warhead na té nové sestavě 1920x1080 na max detaily, grafika to utáhne a procesor taky?
    Naposledy upraveno uživatelem Mychal-Wytek: 15-08-2010 v 14:08 Důvod: Doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Zdroj by sa dal tento, Seasonic Energy Knight SS-500ET, ale myslím, že 6 stovek stojí za príplatok. GK je vybraná schválne - je tichšia od tej Vaporky... ale to už záleží na Vašich preferenciách, či chcete mať tichý pc -ale ani s Vapor neurobíte chybu. Procesor by výkon v Crysis brzdiť nemal, neviem ale ako to bude u iných hier. Ramky samozrejme môžte zobrať aj A-Data alebo tieto

    Edíto: ešte idem skontrolovať verziu Pci-E konektora na základnej doske.

    // tak podľa toho čo som našiel tam je verzia 1.1, ktorá je spetne kompatibilná s verziou 2.0 a 2.1, takže by to malo všetko pekne fungovať.
    Naposledy upraveno uživatelem 16cmfan: 15-08-2010 v 14:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Díky moc, ještě jedna věc, jaký má vliv ten zdroj na výkon a proč stojí za příplatek? Takže nakonec to asi bude:
    1.) RAMka: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0AKU43
    2.) zdroj: buď http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000WXU nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NLP6L
    3.) Grafická karta: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000X4E

    Takže díky moc za rady a až to budu mít, tak vám sem napíšu, jak jsem spokojen, díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Tak na samotný výkon žiadny... ale ten drahší je tichší, má viac konektorov (6pin a 8 pin, kdežto ten za 1000kč má len 6pin + 6pin), ďalej má vyššiu účinnosť, flexo na kábloch (krajšie to vyzerá)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Ok, tak ten dražší Ještě jsem se chtěl zeptat, za kolik prodám tu starou grafickou kartu (a možná i ten zdroj, ale bez fungl větráku je asi na vyhození, že)? A možná časem budu ještě kupovat procesor, tak poraď prosím jakej (tak do 5000 max). Dík

    Edit: ale aby byl kompatibilní s MB
    Naposledy upraveno uživatelem Mychal-Wytek: 15-08-2010 v 15:16 Důvod: Doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Mychal-Wytek Zobrazit příspěvek
    Ok, tak ten dražší Ještě jsem se chtěl zeptat, za kolik prodám tu starou grafickou kartu (a možná i ten zdroj, ale bez fungl větráku je asi na vyhození, že)? A možná časem budu ještě kupovat procesor, tak poraď prosím jakej (tak do 5000 max). Dík

    Edit: ale aby byl kompatibilní s MB
    Práve to je problém, investovať do starej platformy. Ak by ste počkali, tak by ste mohli časom kúpiť MB + CPU a RAM(ddr3)... Do Vašej dosky sa dá kúpiť ledatak nejaké do 4-jadro v bazary.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Tak 4jádro mi stačí, víc nepotřebuju Mimochodem, ta MB, co mám teď nějak omezuje výkon počítače? Nebo se ty nový MB kupují jen kvůli novějším rozhraním?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Mychal-Wytek Zobrazit příspěvek
    Tak 4jádro mi stačí, víc nepotřebuju Mimochodem, ta MB, co mám teď nějak omezuje výkon počítače? Nebo se ty nový MB kupují jen kvůli novějším rozhraním?
    Nové MB sa kupujú hl. kôli kompatibilite... Vaša MB neomezuje nijak výkon stavajúcich komponentov
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jde o to, že tvoje MB je socket 775, který je dnes už mrtvý, nové procesory jsou na něj drahé (a jsou vlastně už vcelku staré) a jediná možnost je nakoupit to z bazaru nebo přejít kompletně na jinou platformu (což znamená výměna MB)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Na jinou platformu půjdu asi až po dalším upgradu (cca 2015)...teďka přihazuju na aukru tady na ten procák: http://aukro.cz/item1187394560_intel...uad_q9400.html Ten je dost výkonnej i když už je starší
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Mychal-Wytek Zobrazit příspěvek
    Na jinou platformu půjdu asi až po dalším upgradu (cca 2015)...teďka přihazuju na aukru tady na ten procák: http://aukro.cz/item1187394560_intel...uad_q9400.html Ten je dost výkonnej i když už je starší
    Alebo prihodte 3 litry a máte AMD AM3 Ale ak Vám to nevadí a upgradovať chcete až o 4 - 5 rokov, tak môžte vyžiť aj stým. To len aby sa Vám to prihadzovanie nevymklo z rúk a kúpite starý 775 QuadCore v cene novej AM3 platformy
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ten procesor na aukru už se dostává do závratných výšin a to je ještě 6 dní do konce....navíc se neví jaký psí kusy s ním prodávající dělal (psal, že to taktoval a kdo ví jestli do toho nerval nějakou voltáž apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    No, máte pravdu...ale zase tolik peněz nemám...zůstanu nejspíš u svýho chcípáčka Core2Duo 6320 Někde jsem i četl, že většina her ještě 4 jádra využít nedokáže...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58