Problém s notebookem od HP.Setkal se s tímto někdo?
Koupil jsem notebook HP Pavilion ZE 5200 s vadným HDD a bez jakékoli dokumentace.Bylo mi řečeno,že se jen vymění HDD a notebook pojede dále,ale nastal problém.Mám notebook u odborníka,který se zabývá sestavováním a prodejem PC a ten mi sdělil,že vyzkoušel různé typy HDD i stejný typ Toshiba,který tam byl původně a notebook je prostě nebere.Už mu přehodil i BIOS na svůj,ale HDD stále nereaguje.Jen ten původní,ale bohužel poškozený,to veme a má snahu s ním pracovat.Ale je třeba nový a kde je tedy problém?Řekl mi,že toto téma našel,jen ne k němu řešení a problém by měl být v nějaké maličkosti FIRMWARE,ale co??Pokud se někdo s tímto setkal,nebo dokonce ví,jak toto vyřešit,prosím o odpověď.Díky Robo OSTRAVA
Na tomto foru radi par lidi a naprosto dobrovolne, takze se muze stat, ze tu par hodin nevleze nikdo z tech co radi. V pripade dotazu doporucuji cekat tak 24 hodin (v pripade sloziteho, nebo specifickeho problemu i dele) na odpoved.
Co se tyce ntb, tak s timto ti bohuzel neporadim. Mozna by bylo dobry zkusit vyresetovat BIOS (pokud je v nem nastaveny HDD rucne).
Co se tyce ntb, tak s timto ti bohuzel neporadim. Mozna by bylo dobry zkusit vyresetovat BIOS (pokud je v nem nastaveny HDD rucne).
[quote=DrZelenka;395246]Na tomto foru radi par lidi a naprosto dobrovolne, takze se muze stat, ze tu par hodin nevleze nikdo z tech co radi. V pripade dotazu doporucuji cekat tak 24 hodin (v pripade sloziteho, nebo specifickeho problemu i dele) na odpoved.
Co se tyce ntb, tak s timto ti bohuzel neporadim. Mozna by bylo dobry zkusit vyresetovat BIOS (pokud je v nem nastaveny HDD rucne).[/quote]
Já vím no :-).Jen jsem se tak občas mrknul,co je nového.BIOS je tam už nový a HDD se testovalo více,ale žádný to nepřijme,jen ten původní,ale ten nenajede,protože je vadný a jak začne najíždět ta černá stránka s modrým páskem Windows XP,po čase se to samo restartuje.A tak by to šlo do nekonečna.Podle toho chlapíka se žádný jiný disk v BIOSu ani neobjeví.Ale nejsem odborník,tak nevím.Prý možná nějaký kod FIRMWARE ??
Co se tyce ntb, tak s timto ti bohuzel neporadim. Mozna by bylo dobry zkusit vyresetovat BIOS (pokud je v nem nastaveny HDD rucne).[/quote]
Já vím no :-).Jen jsem se tak občas mrknul,co je nového.BIOS je tam už nový a HDD se testovalo více,ale žádný to nepřijme,jen ten původní,ale ten nenajede,protože je vadný a jak začne najíždět ta černá stránka s modrým páskem Windows XP,po čase se to samo restartuje.A tak by to šlo do nekonečna.Podle toho chlapíka se žádný jiný disk v BIOSu ani neobjeví.Ale nejsem odborník,tak nevím.Prý možná nějaký kod FIRMWARE ??
Můžu se zeptat co vlastně s tím HDD je?
Pochybuju že to bude elektronika, protože jinak by ten disk nedovolil najíždění Windows. To že spadnou Windows může být způsobeno modrou smrtí a zapnutým automat. restartem, nikoliv vadným HDD ( ale samozdřejmě může být vadný disk a ten způsobovat bluescreen). Ale myslím, že pokud máš známého co se pohybuje ve výpočetní technice, tak on by měl přesně určit v čem je problém.
Jinak pokud vím, tak notebooky od HP by HDD kontrolovat neměli (a pokud už ano, tak po vložení stejného disku - tzn.značka a model - by jej měli zinicializovat a najít)...jediná věc, se kterou u HPček bývá problém jsou síťové a bezdrátové karty (řeší se to nahráním upraveného BIOSu)
Pochybuju že to bude elektronika, protože jinak by ten disk nedovolil najíždění Windows. To že spadnou Windows může být způsobeno modrou smrtí a zapnutým automat. restartem, nikoliv vadným HDD ( ale samozdřejmě může být vadný disk a ten způsobovat bluescreen). Ale myslím, že pokud máš známého co se pohybuje ve výpočetní technice, tak on by měl přesně určit v čem je problém.
Jinak pokud vím, tak notebooky od HP by HDD kontrolovat neměli (a pokud už ano, tak po vložení stejného disku - tzn.značka a model - by jej měli zinicializovat a najít)...jediná věc, se kterou u HPček bývá problém jsou síťové a bezdrátové karty (řeší se to nahráním upraveného BIOSu)
[quote=wOJi;395355]Můžu se zeptat co vlastně s tím HDD je?
Jinak pokud vím, tak notebooky od HP by HDD kontrolovat neměli (a pokud už ano, tak po vložení stejného disku - tzn.značka a model - by jej měli zinicializovat a najít)...jediná věc, se kterou u HPček bývá problém jsou síťové a bezdrátové karty (řeší se to nahráním upraveného BIOSu)[/quote]
Jak jsem výše napsal,najede zpráva o chybě HDD,a že je třeba zálohovat data,neboť může dojít k jeho selhání,pak stisknu F1 a notebook se snaží najet na WIN XP a jak jede ten modrý pásek na černé ploše s logem WIN XP,po chvíli se notebook restartuje a situace se opakuje.Takže byl přeinstalován BIOS a původní HDD byl Toshiba 20GB,který ten chlapík nahrazoval jinými,později stejným modelem o stejné kapacitě a prý se mu žádný z nic neukázal a pokud vrátil ten původní,opakovala se situace s F1,každopádně tento HDD notebook rozpoznal.Psal jsem na servis HP a volal na tech. podporu,kde jediná rada zní :zabalte to a pošlete nám do Tábora.Tam to asi husiti vemou cepem :-D Bluescreen se nekoná,jen restart
Jinak pokud vím, tak notebooky od HP by HDD kontrolovat neměli (a pokud už ano, tak po vložení stejného disku - tzn.značka a model - by jej měli zinicializovat a najít)...jediná věc, se kterou u HPček bývá problém jsou síťové a bezdrátové karty (řeší se to nahráním upraveného BIOSu)[/quote]
Jak jsem výše napsal,najede zpráva o chybě HDD,a že je třeba zálohovat data,neboť může dojít k jeho selhání,pak stisknu F1 a notebook se snaží najet na WIN XP a jak jede ten modrý pásek na černé ploše s logem WIN XP,po chvíli se notebook restartuje a situace se opakuje.Takže byl přeinstalován BIOS a původní HDD byl Toshiba 20GB,který ten chlapík nahrazoval jinými,později stejným modelem o stejné kapacitě a prý se mu žádný z nic neukázal a pokud vrátil ten původní,opakovala se situace s F1,každopádně tento HDD notebook rozpoznal.Psal jsem na servis HP a volal na tech. podporu,kde jediná rada zní :zabalte to a pošlete nám do Tábora.Tam to asi husiti vemou cepem :-D Bluescreen se nekoná,jen restart
Aha...omlouvám se, ale nikde jsem nezpozoroval, že by jste psal, že to vypisuje nějakou zprávu apod.
možná špatná otázka, ale zkoušel jste vypnout funkci automat. restartování? stává se, že je bluescreen tak "rychlý" že jej ani nezaznamenáte.
Jinak s tou detekcí jiného HDD nevím, jak Vám pomoct ... ať už se jednalo o starší HP kousky, tak nové modely - vždy mi to vzalo jakýkoliv disk. Dokonce přes redukci mi stará nx6310 zchroustala SSD disk.
možná špatná otázka, ale zkoušel jste vypnout funkci automat. restartování? stává se, že je bluescreen tak "rychlý" že jej ani nezaznamenáte.
Jinak s tou detekcí jiného HDD nevím, jak Vám pomoct ... ať už se jednalo o starší HP kousky, tak nové modely - vždy mi to vzalo jakýkoliv disk. Dokonce přes redukci mi stará nx6310 zchroustala SSD disk.
Tak a další informace :-).Technik mi volal,že nechal původní elektroniku HDD a prostě to překopal a opět žádný výsledek.Od HP jsem dostal radu,že před vložením nového HDD je třeba vyresetovat CMOS vytažením baterie na cca minutu a prý by jinak s HDD pro HP neměl být problém.Jen ještě to,že ne všechny typy HDD ,,sežere´´.A k tomuto jsou informace v manualu,který jsem díky lidem,kteří takto jako vy pomáhají,sehnal,za což děkuji.Projel jsem servisní střediska HP a napsal maily do HP a bylo mi řečeno,že problém nejspíš bude zkloubit typ HDD s verzí biosu.Dnes jsem měl telefon od chlapíka,který se teď s tím mým notebookem ,,pere´´ a tak prý zkusí ještě úplně nový FLASH,jenže to už je moc na mě,sice jsem přitakal,že ano,ale o co jde už fakt netuším :-D.Mimochodem tomuto člověku plně věřím,protože jsem u něj koupil už pár sestav stolních PC za opravdu dobrou cenu a ty jedou skvěle.Takže ještě jsem našel original BIOS,který byl pro tyto typy a snad duel odborník-kilo elektroniky bude vítězný pro odborníka,tudíž + pro mě :-D.Jinak uvažuju nad tím,jestli si ještě někdy něco od HP pořídím,když veškeré problémy chtějí řešit zasláním výrobku k nim a popř.,že to předají na servis Tábor,nebo do polska.Krásný den Vám všem
[quote=Robo.OVA;395636]Jinak uvažuju nad tím,jestli si ještě někdy něco od HP pořídím,když veškeré problémy chtějí řešit zasláním výrobku k nim a popř.,že to předají na servis Tábor,nebo do polska.Krásný den Vám všem[/quote]
Většina výrobců to řeší takto už jen z toho důvodu, že u nich v servisu mají diagnostické nástroje na to, aby závadu našli a odstranili. Nevím, co je na tom špatné. Je to úplně to samé, jako když ten Váš "chlapík" si notebook ponechal u sebe, aby zkusil závadu odstranit.
Většina výrobců to řeší takto už jen z toho důvodu, že u nich v servisu mají diagnostické nástroje na to, aby závadu našli a odstranili. Nevím, co je na tom špatné. Je to úplně to samé, jako když ten Váš "chlapík" si notebook ponechal u sebe, aby zkusil závadu odstranit.
Ono Venco nejde jen o problém s notebookem HP.Mám doma více věcí od HP a nejedou teda nic moc.Tiskárna,kterou jsem koupil kdysi HP DESKJET F 380 dělala problémy už od začátku a vždy se muselo vše odstranit a znova nainstalovat.V electroworldu mi řekli,že chyba je v PC,kde ale EPSON jel v pohodě.No OK.Koupil jsem teda novou multifunkci 4in1 a taky občas se stane,že si dělá co chce,i když je na displeji,že chci sken a do PC,hodí sken a tisk a tak,ale to už jsem si zvykl.Tak asi dám přednost jiné značce příště. :-) Zkusit se má všechno