Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus K8V-XE - prskající zvuk

superdrooper (208)|4.4.2007 12:26
Dobrý den,
na fungl nové základní desce Asus K8V-XE využívám integrovaný zvukový čip. Problém je ten, že tento čip je špatně odstíněn, takže když přidám hlasitost, tak slyším každý pohyb myši, prskání při každé akci na monitoru a další neurčité zvuky. Máte někdo stejnou zkušenost s touto deskou (tímto výrobcem)? Je to na reklamaci? Vyplatí se koupit tu nejlevnější zvukovou kartu a používat jí místo integrované (abych si vůbec trochu polepšil)?
Děkuji.
ICEBOSS (3435)|4.4.2007 13:15
nemas propojenou CD-ROMku se zvukovkou kablikem? Jestli jo, tak to odpoj. Taky si ztlum (vypni) v ovladaci zvuku vstupy line-in, mic, cd-in...
superdrooper (208)|6.6.2007 14:17
[QUOTE=superdrooper]Dobrý den,
na fungl nové základní desce Asus K8V-XE využívám integrovaný zvukový čip. Problém je ten, že tento čip je špatně odstíněn, takže když přidám hlasitost, tak slyším každý pohyb myši, prskání při každé akci na monitoru a další neurčité zvuky. Máte někdo stejnou zkušenost s touto deskou (tímto výrobcem)? Je to na reklamaci? Vyplatí se koupit tu nejlevnější zvukovou kartu a používat jí místo integrované (abych si vůbec trochu polepšil)?
Děkuji.[/QUOTE]

Dobrý den,
je to zajímavé, ale přestalo to dělat od té doby, co jsem si koupil nová sluchátka, pochopitelně "kvalitní" A4Tech s cenou cca 210 Kč, která mají regulaci hlasitosti na kablíku.
Jezevec (607)|13.6.2007 17:38
Moderní integrované zvukové karty na bázi Intel High Definition Audio už dovedou podat hudbu celkem kvalitně, např. s kodekem ALC88x mám celkem dobrou zkušenost, o trochu horší mi připadají kodeky ADI, přesto asi nesnesou se staršími integrovanými srovnání. Samozřejmě, integrovaná zvuková karta má podstatně horší odstup signálu od šumu a zatěžuje přeci jen o trochu více procesor, takže může znamenat mírný pokles výkonnosti. Co se týče praskání v reproduktorech, např. na starších deskách s chipsetem VIA byl např. často problém v přehřívajícím se NorthBridge - nebo byl alespoň společně projevující se chybou, ale jde o můj dojem, nikdy jsem příčinnou souvislost zcela neprokázal.
SCUTERJ (85)|3.7.2007 07:07
S tímhle problémem jsem se setkal téměř u všech integrovaných zvukových karet. Je to taková menší bolístka těhle zařízení,dřív nebo u některých později dojde k nežádoucímu rušení a interferencím. Mám takový pocit,že se to dařilo vyřešit snad jen pomocí vložného modulu např. u zákl.desek DFI.