Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zmizení multimedialních souborů

matejr (7)|15.8.2010 20:31
Dobrý den prosím o radu.Bohužel nevím co to způsobilo,ale zničehonic mi zmizela z plochy ve Windows část ikon a taky zástupci z panelu pro spuštění.Dal jsem obnovu systému cca 2 dny starý bod obnovy.Po obnovení mi bohužel ze složek na ploše i na disku zmizely multimedia-fotky,filmy,hudba.Poradí někdo jak to spravit pokud to jde.Díky
matejr (7)|17.8.2010 18:51
Ještě chci říci,že mi zmizely i textové soubory.Složky na ploše zůstaly,ale všechny textové soubory z těchto složek jsou pryč.
crasten (180)|17.8.2010 21:52
Tipujem vadný disk -> poškodený filesystem. Skús niektorý recovery tool napr. RecoveryDesk 3.4.2, -> vo voľbe správneho nástroja by som si nechal poradiť. Rozhodne nič na disku nepresúvaj, nekopíruj, nepoužívaj checkdisk a pod., predtým ako vyskúšaš niektorý nástroj na obnovu, pravdaže spustený z iného disku.

Najlepšie je disk vymontovať z počítača a pripojiť ho do iného kompu s funkčným OS ako ďalší disk.
Alebo požičať si druhý disk, na ktorý nainštaluj čerstvý OS a recovery tools. Z takto vytvoreného disku potom zabootuj.
Dojigiri (1629)|18.8.2010 09:48
Nebo Hirens boot CD, ze kterýho lze nabootovat MiniXP (disky předtím nutno přepnout v biosu do IDE režimu) a jsou tam i programy pro obnovu dat.
matejr (7)|19.8.2010 20:21
Díky za rady.Ale mně Windows normálně fungují a počítač se také zatím jeví normálně.Snad by pomohl nějaký moc dobrý program pro obnovu souborůDíky za všechny rady.
DrZelenka (2491)|19.8.2010 22:20
To, ze vse funguje neznamena, ze se to nemuze zhroutit. V pripade chyby disku ti budou stale pribyvat vadne sektory a je jen otazkou casu nez ti to poskodi nejaky dulezity data.

Na hirens boot CD urcite najdes nejaky program na diagnostiku disku (nevim presne jmena tech programu, tusim ze HDD regenerator)
Martin Vithous (52)|20.8.2010 13:54
Doporučil bych disk otestovat na vadné sektory pomocí HD Tune (ideální by však bylo tento instalovat na jiný fyzický disk, je-li to možné).

Mimochodem, jste si jistý, že soubory fakticky zmizely a nejsou pro Vás jen z nějakého důvodu skryté?

Jaký byl důvod obnovy systému?
matejr (7)|20.8.2010 19:48
Díky,obnova systému byla právě pro to,že mi zmizely soubory ve složkách.Právě že mi zůstaly na ploše po obnově složky,ale jsou prázdné.Když je označím tak to píše velikost 0 bytů.Navíc se mi zničeho nic zvětšilo prázdné místo na disku.
Dojigiri (1629)|21.8.2010 12:19
No, zřejmě obnova "obnovila" na původní i profil uživatele, ve kterém je i složka Desktop (Plocha), tj. co se nahrálo do složek na ploše až po okamžiku bodu obnovy, bylo obnovou zřejmě smazáno (tj.: ty soubory zřejmě smazala ta "obnova"). - osobně s "body obnovení" moc zkušenost nemám, sám jsem to nikdy nepoužil protože jsem měl strach právě z tohohle případu - nevím dostatečně dobře co všechno obnovuje nebo neobnovuje, ale tady bych řekl, že ti "obnovil" Plochu do původního stavu který platil v bodě obnovy.

Takže bys mohl jedině zkusit nějaký programy pro obnovu smazaných souborů (GetDataBack, Recuva apod.), pokud už ovšem nebyly přepsaný jinýma datama (tj. pokud jsi od doby kdy zmizely, nezapisoval na disk jiný soubory, který mohly ty původní smazaný přepsat, např. něco na něj dalšího neinstaloval, nebo pokud jsi z něj nestartoval Windows - při startu taky ledacos zapisuje takže je taky mohl přepsat).
matejr (7)|21.8.2010 15:58
Disko otestován HD Tune a žádný problém.Zkusím obnovit data některým z doporučených programů.Díky za rady
DJ_IRK (26)|25.3.2011 22:23
Zdravím zde přítomné,

Stal se mi podobný problém, jako zakladateli tohoto tématu. Nebo vlastně ne mě, ale mojí mladé.
Dělá zrovna diplomku, a uložila si ji na plochu. Zničeho nic je diplomka pryč. Nikdo ji nesmazal, prostě zmizla. Nechybí nic jiného, jen ten jeden soubor ve Wordu.
Disky jsem zkusil projet programem Recuva a taky RecoveryDesk, našlo mi to snad všechny programy co kdy na tom noťasu byly, ale tu diplomku to nenašlo. Našlo to soubor se stejným názvem jako diplomka, ale s koncovkou .lnk, což je nějaký zástupce. Soubor .doc jako by nikdy neexistoval.

Mladá je z toho na prášky, protože už to měla komplet připravené k odevzdání..... To by zase tak nevadilo, to se dá napsat znova. Ale nejhorší na tom je, že to má po víkendu odevzdat.......

To se mi ještě nestalo. Nevíte někdo jak to zachránit?
DrZelenka (2491)|25.3.2011 22:34
[quote=DJ_IRK;443255]Zdravím zde přítomné,

Stal se mi podobný problém, jako zakladateli tohoto tématu. Nebo vlastně ne mě, ale mojí mladé.
Dělá zrovna diplomku, a uložila si ji na plochu. Zničeho nic je diplomka pryč. Nikdo ji nesmazal, prostě zmizla. Nechybí nic jiného, jen ten jeden soubor ve Wordu.
Disky jsem zkusil projet programem Recuva a taky RecoveryDesk, našlo mi to snad všechny programy co kdy na tom noťasu byly, ale tu diplomku to nenašlo. Našlo to soubor se stejným názvem jako diplomka, ale s koncovkou .lnk, což je nějaký zástupce. Soubor .doc jako by nikdy neexistoval.

Mladá je z toho na prášky, protože už to měla komplet připravené k odevzdání..... To by zase tak nevadilo, to se dá napsat znova. Ale nejhorší na tom je, že to má po víkendu odevzdat.......

To se mi ještě nestalo. Nevíte někdo jak to zachránit?[/quote]

Ten .ink vedl kam? Na tom umístění (kam vedl zástupce) nic není? Pokud si ji jentak uložila na plochu, tak je divný, že to našlo zástupce.
DJ_IRK (26)|25.3.2011 22:38
Právě že tam kde zástupce vede není nic.
Taky je mi to divné.
DJ_IRK (26)|25.3.2011 22:41
Jo, a když jsem obnovil toho zástupce, tak jeho původní umístění bylo ve složce Recent. Takže pochybuju že si ho ona vytvořila sama. Ten se asi vygeneroval sám ,nebo nedokážu si to jinak vysvětlit.
r34ktor (7477)|26.3.2011 10:32
[quote=DJ_IRK;443259]Ten se asi vygeneroval sám ,nebo nedokážu si to jinak vysvětlit.[/quote]
Ano, odkazy v seznamu naposledy použitých dokumentů systém generuje automaticky.

Pokud se podíváš do vlastností obnoveného zástupce, ukazuje opravdu na plochu?
Zkoušel jsi hledání podle jména (přípony)? Třeba ho uložila omylem jinam. Nepoužila externí disk (flashku)?
Někdy (dle nastavení) vytváří Word automaticky zálohy s příponou WBK. Zkus se podívat po nich.
Také by mohla zůstat kopie v Tempu. Projdi ho.

EDIT: Zde je dokument Microsoftu, kde je vše detailně popsáno.
DJ_IRK (26)|26.3.2011 18:00
Ano, cesta ve vlastnostech zástupce opravdu ukazuje na plochu, kde byl soubor uložen.
hledal jsem jej podle jména i podle přípony. Zkoušel jsem hledat i části názvu, Nechal jsem si vypsat veškeré smazané soubory, ale tam jsem to taky nenašel. Prohledal jsem i eterní HDD který mladá používá, i flešku, prověřil jsem je i na smazané soubory.
S koncovkou .WBK mi to nenašlo vůbec nic a v Tempu žádná kopie nezůstala.
Zkoušel jsem to projet podle výše uvedeného návodu od Microsoftu, ale taky nic.

Jak říkám, všechno (teda až na toho zástupce) se tváří, jakoby ten soubor nikdy neexistoval.
arkij (90)|26.3.2011 18:17
Máš pořád stejného uživatele a neměnil jsi ho? Každý má svoji plochu a tomu odpovídající adresář.
DJ_IRK (26)|26.3.2011 18:28
Uživatel je tam jen jeden. Takže ano. Tedy neměnil, je stále ten stejný.
r34ktor (7477)|26.3.2011 18:28
Ještě mě napadá, jestli to nesmázl (v lepším případě uložil do truhly) antivir. Pokud ho používáte. V dokumentu mohlo být nějaké obskurní makro, a pak je to hned.
DJ_IRK (26)|26.3.2011 18:34
No jo, to mě nenapadlo. Ale i tak by to přece měl program na obnovu souborů najít, nebo ne?
Používám avast, ale jen tu free verzi, takže to není žádný zázrak.
DJ_IRK (26)|26.3.2011 18:36
Takže v truhle není nic podobného.
r34ktor (7477)|26.3.2011 18:45
Nemá k tomu PC přístup i někdo další? Mohl smazat soubor (neobnovitelně) úmyslně. :notsure
DJ_IRK (26)|26.3.2011 18:50
Ne, to nikdo nemá. Kdybych osobně nebyl u toho, že tu diplomku psala a ukládala, tak bych jí řekl že je blbá, na vlasní oči vím že to tam jeden den bylo a druhý už ne. A pochybuju že by to někdo neobnovitelně smazal, to ani já nevím jak se dá udělat. Ne tak někdo z její rodiny.... ;-)
r34ktor (7477)|26.3.2011 18:55
Zahnul jsi při vyhledávání i skryté a systémové soubory (jeden nikdy neví)? Máš povoleno jejich zobrazení?

Zkoušel jsi hledat podle fragmentu obsahu?
DJ_IRK (26)|26.3.2011 18:57
No, záleží na tom, jak se to do vyhledávání zahrnuje. Jejich zobrazení mám povoleno. Pokud to stačí, pak ano.

Podle fragmentu nejspíš ne. Co to přesně je?
DJ_IRK (26)|26.3.2011 19:14
A když otevřu Word, tak jak tam je seznam posledních otevřených dokumentů, tak tam je ta diplomka uvedena taky. A taky s cestou na plochu.
r34ktor (7477)|26.3.2011 19:21
[quote=DJ_IRK;443347]No, záleží na tom, jak se to do vyhledávání zahrnuje. Jejich zobrazení mám povoleno. Pokud to stačí, pak ano.[/quote]
Obvykle nestačí. Co máte za OS?

[quote=DJ_IRK;443347]Podle fragmentu nejspíš ne. Co to přesně je?[/quote]
Hledáš podle fráze z obsahu (ideálně nějaké specifické). Předpokládám, že si přítelkyně pamatuje, co napsala.
DJ_IRK (26)|26.3.2011 20:16
OS mám Win XP, Sp3
DJ_IRK (26)|26.3.2011 21:00
Jasně, tak tohle jsem samozřejmě taky vyzkoušel..... Bez úspěchu.
EditorPO (2819)|26.3.2011 21:59
Asi by si potreboval stranky MS, venujuce sa hladaniu suborov pri strate Word dokumentov

precitaj si to pozorne a zameraj sa na druhu polovicu, kde je popisovane hladanie *.asd, *.tmp a suborov začínajúcich znakom vlnovky (~)
DJ_IRK (26)|26.3.2011 22:08
Nějaký takový dost podobný návod už tu jednou byl, a už jsem to v podstatě takhle hledat zkoušel, ale neúspěšně. Každopádně díky za každou radu.
EditorPO (2819)|26.3.2011 22:21
pozor, v predoslych radach bolo myslim len hladanie *.wbk, word si robi zalohy aj inak
DJ_IRK (26)|26.3.2011 22:34
[quote=r34ktor;443289]EDIT: Zde je dokument Microsoftu, kde je vše detailně popsáno.[/quote]

V tomhle návodu bylo popsáno v podstatě to, co v tom tvém.
DrZelenka (2491)|27.3.2011 12:24
[quote=DJ_IRK;443373]V tomhle návodu bylo popsáno v podstatě to, co v tom tvém.[/quote]

"vpodstatě"? Tzn s malýma odlišnostma? Tak i ty malý detaily občas udělaj hodně. Ale záleží na tobě jak moc ten dokument potřebuješ a jestli se ti vyplatí ten návod (druhej) projet znova.
DJ_IRK (26)|27.3.2011 12:48
Slovem "v podstatě" jsem myslel to samé, jen jinými slovy. Ten návod jsem si celý znovu prošel, jestli tam náhodou není něco jinak, ale je tam posáno to, co už jsem zkoušel.
Takže asi tak.