I tak by se to dalo definovatPodle mě je to OK, jenom by neškodilo si dodělat ovladače na zvukový adapter
I tak by se to dalo definovatPodle mě je to OK, jenom by neškodilo si dodělat ovladače na zvukový adapter
Skôr som myslel konflikty hardwarových prostriedkov v systémových nástrojoch (vid príloha).
Dá sa z toho vyčítať, že pokiať USB2 radič má výhradné použitie IRQ18 a IRQ23, tak USB(1) zdieľa svoje IRQ16 spolu s PCI IDE a PCI Express radičmi.
Záver -> ak by bola myš v USB1, mohlo by pomôcť presunutie do zásuvky obsluhovanej USB2.
Takhle to mam já:
Z toho čo si uviedol dedukujem možné konflikty:
audio<->USB na IRQ20, PCI<->USB na IRQ21 a Sieť.adapter<->USB na IRQ22
Pozri sa na kartu Myši v Správcovi zariadenia, ktorú IRQ používa. Ak je to IRQ20, zakáž Realtek AC97 Audio adapter (na jeho karte), ak je to IRQ22 zakáž Network Adapter. Ak je to IRQ 21 tak s tým nespravíš nič, ibaže by pomohlo preniesť myš do inej zásuvky. Môžeš tiež skúsiť zmeniť IRQ myši (na karte zariadenia) na IRQ23 - zisti ktoré zariadenie IRQ23 používa.
To je jednodušší rovnou vytýhnout konektor a dát ho jinam
Problém je v tom, že dopredu nevieme ku ktorému radiču ktorý konektor patrí a tiež v tom, že niektoré vyútenia USB končia na headeri matičnej dosky.
všechno jsem zkoušel podle vašich rad a furt nic :-(
A zkoušel jsi hodit do pryč ty oficiální trust ovladače a nechat normální generický windowsácký? Ovladače na myš (pokud nemáš nějakyho razera) jsou imho věc docela zbytečná a když jsou takhle starý, tak můžou dělat víc škody než užitku.
jo zkoušel i přeinstaloval OS
1. Na stránkach výrobcu myši je pre Trust GXT14 a XP ovládač 16344_01.exe z 5/12/2009. Je to ten istý ako na CD?
2. Ešte by som sa vrátil k tým IRQ. V správcovi zariadenia pri myši je ktoré IRQ a nie je ten port pouze USB 1?
3. Uveď model základnej dosky.
psal že to je Biostar M7NCD PRO
Ještě bych možná pouvažoval nainstalovat vyšší operační systém než W XP třeba Visty nebo ideálně W7 ty mají ovaldačů jak nas... Taky je možný, že nějak prostě nesedí ty XPčka s tou myší a deskou nebo něčim jinym
Asi hledáme problém uplně někde jinde než je. začínám mít podezření, že je to tou kombinací desky od Biostaru a myší od Trustu. Bohužel to jsou jedny z nejhorších PC značek co jsou u nás k dostání ( aspoň tak na ně já nahlížím )
Ke som pozrel na tú dosku, tak mám ten istý dojem. Ani nie preto, že je to Biostar, ako skôr pre jej zastaralosť. Tá doska je výkonom niekde pred ôsmimi rokmi. Naopak myš 2400dpi zrejme vyžaduje pomerne veľkú priepustnosť USB. Pravdepodobne nevýkonný systém pri každom pohnutí kurzoru musí alokovať systémové prostriedky k obsluhe myši. To asi porieši len výmena základovky (alebo myši).
Pre istotu ešte skús driver NVIDIA_NF2_114_WINXP.EXE zo stránok Biostaru a napíš, akú máš tam pamäť a v ktorých slotoch.
V biose na karte integrovaných zariadení máš dúfam voľbu -> OnChip USB: V1.1+V2.0. (samotná USB2.0 tam nie je).