Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Paměti nejedou v desce ASUS P5S800-VM

jihra (2)|18.8.2010 22:20
Mám starší komp, základní deska ASUS P5S800-VM, chipset SiS 661FX, SiS 964. Deska má dva sloty pro paměti 184-pin DDR DIMM do 1GB (tedy přesněji - můžu tam dát 2 ks 1GB pamětí), unbuffered, non-ECC, 266/333/400 mHz. Toto jsou veškeré informace vyčtené z manuálu k desce.
Na Ebay jsem si koupil 2 ks 1GB DDR DIMM PC3200 400mHz, unbuffered, non-ECC, non-registered, high density, měly by spolupracovat s mým chipsetem ... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Na pamětech jsou chipy 128x8DDR.
Bohužel mi ty paměti v mé desce nejedou. Po zapnutí se roztočí větráky, komp si hrábne na disk a tím to skončí, monitor nemá signál, prostě finito. Prodejce mi napsal, že by mohl být problém v tom, že paměti jsou "high density" a deska je možná neumí "obsloužit".
Netušíte, v čem by mohl být problém? Resetoval jsem Bios - paměti stále nejedou.
Dík za radu.
zsdx (2098)|19.8.2010 09:30
[quote=jihra;396148]Na Ebay jsem si koupil 2 ks 1GB DDR DIMM PC3200 400mHz, unbuffered, non-ECC, non-registered, high density, měly by spolupracovat s mým chipsetem ... Na pamětech jsou chipy 128x8DDR.
Bohužel mi ty paměti v mé desce nejedou. Po zapnutí se roztočí větráky, komp si hrábne na disk a tím to skončí, monitor nemá signál, prostě finito.[/quote]

Ozyva se nejake pipani? 128x8= 8 chipu jen na jedne strane?
Zacal bych s jednim modulem vlozenym do slotu blize CPU. Pak bych misto nej zkusil dat ten druhy a pak si koupil Kingstony.
Oni to i zminuji, ze Low Density modules are compatible with most major brand system boards and manufacturers. High Density Modules have possible incompatibility with some major brands.

/edit: Muzes je i vratit, byt ne za plnou cenu.
[code]General 30days refund policy
15% restocking fee on Buy Now Price or current market price, whichever is lower will apply.
Following returns allowed under this refund option
Non-Defective products
Incompatible products
Wrongly purchased products [/code]