Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: LGA775 box nebo jiný

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    S heslem "Darovanému koni na zuby nehleď" přistupuji k mému dnes novému procesoru Intel Pentium D820+. Nestavím PC na super paření her, spíše na internet, na sledování videa, na satelit, i nějaká ta hra. Skříň bude dobře větraná 3 mi větráky, grafika s aktivním větráním. Na desce od msi nechám standartní pasivy chipsetů. Když budu něco taktovat pak jen grafiku gainwart bliss 7600 gs. Procesor ne.

    Bude mi stačit boxovaný chladič nebo mám koupit jiný chladič ?

    Ps kdybych chtěl přetaktovávat procesor tak mám pár metrů od compu 250 lt akvárium s tropickými rybymi kterým stále přitápím. V podstatě mi stačí jen chladič a je jedno kterým směrem pustím vodu z externího filtru s čerpadlem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Hps Hps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Hps
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    113

    Pokud nebudeš taktovat, tak ten box bude imho stačit, ale radši kup AC Freezer 7 Pro za 5k, ten to jistí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Hps
    Pokud nebudeš taktovat, tak ten box bude imho stačit, ale radši kup AC Freezer 7 Pro za 5k, ten to jistí.
    5k snad ne, ale za 500,- se sehnat da
    jinak BOX bude na P-D trochu hlucnejsi, urcite bude potreba zapnout v BIOSu regulaci otacek. AC na tom imho na tak topivym procaku o moc lip nebude... zalezi na tom, jak moc to cele ma byt tiche...
    btw kdyby BOX ten procesor neuchladil tak proc by ho k tomu davali
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    imho to teda moc tichy nebude... kup si neco kolem litru, scythe, noctuu apod...

    jinak nechapu to s tema rybickama... doufam, ze si nehrajes s predstavou napojeni akvarka na vodni chlazeni
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    Proč by akvárium na domácí home made vodní chlazení nebylo to pravé ? na hlučnosti sestavy mi až tak nezáleží. V práci mám v kanceláři 4 pc, 3x tiskárna, kopírka, skartovačka, lednička...hafo lidí...na šum jsem zvyklej. PC mám v ložnici a vypínám ho...
    jde o to abych boxem nedosáhl stejných výsledků jako s jiným "levným" chladičem např jmenovaným AC..a než dát 1500 za chladič procesoru tak to raději přidám kačky a koupím vodníka u kterého v případě upgradu vyměním jen chladič procesoru ale zbytek bude dále funkční....
    Naposledy upraveno uživatelem JuraS.: 05-04-2007 v 09:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    kdyz das 900-1200 za chladic, tak budes mit ticho. kdyz koupis vodnika, vysplhaji se naklady minimalne na 3000 kc a neni to zadna sranda.

    Voda ve vodnicich byva obvykle co nejcistci, vetsinou s nejakou prisadou, aby se v ni nemnozily rasy. Spinava voda z akvarka nepripada v uvahu. Za chvili bys to mel tak zaneseny, ze by se to uvarilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nechej na tom BOX, zapni regulaci otacek, a uvidis jak ti to bude vyhovovat. kdyz se ti bude zdat hlucny nebo malo uciny, neni nic jednodusiho nez skocit do obchodu a koupit jiny.
    kdyby ten BOX nebyl schopny to CPU uchladit, tak to vubec neprodavajo a vsichni by jim to reklamovali... takze zalezi jak budes spokojen s hlucnosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    Díky za názory. Doplním dotaz. K boxu jsem nedostal pastu. Na spodku chadiče jsou 3 jako by zaschlé máznutí šedivé pasty. V manuálu pro montáž o žádné pastě nepíší. Copak se tam žádná pasta nedává ? Nebo ta na boxu je instantní ? Zahřeje se a rozteče......?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    to na boxu je misto pasty, pri pritisknuti chladice se to rozpleskne a vede to teplo. nemusis se toho bat, je to docela kvalitni. neni to sice jak AC MX-1 a pod, ale rozhodne to neni izolace, klidne to tam nech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    Tak jsem se dnes pustil do sestavování compu. Chybí mi jen paměti, ale ty musí počkat po výplatě..Jinak jsem tam dal ten boxovaný chladič. Jediné co bych tedy kritizoval je to, že jsem minimálně 10x musel každý ten čudlík zatlačit a otočit. Furt to odskakovalo. No snad jsem vzteky nepromáčkul procesor zkrz desku....na monitor jsem to ještě nepřipojoval....jen jsem zkusil nakopnut zdroj a jestli deska a grafika a ostatní ventilátory naběhnou......
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    no teď jsem to připojil i na monitor. Abych se přiznal tak jsem it specialista le na software a drobné opravy. Kompa jsem si sám zatím nesestavoval. Můj první počin sestavit ho od základu. No bez paměti mi zatím monitor nenaběhnul..snad je to správně, nenaběhnul ani bios....všechno tiše bzučí (tedy točí se ventilátory) pak ani píp a vypne se to. Tak za 5 vteřin...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    bez RAM si ani nevrznes

    k tomu zacvakavani chladice: melo by to jit docela jednoduse, jsou na nem sipecky ktere ukazuji smer uvolneni takze doufam ze jsi chladic nezacvakaval tak dlouho dokud ti nezustal drzet v uvolnene poloze kdyz chladic nasazujes tak jenom otoc cuplikama proti smeru sipecky, poloz chladic na CPU a postupne je do krize (jak kdyz menis kolo na aute) zacvakavej. kdyz chces chladic vytahnout, tak jenom otocis cuplikama po smeru sipecek a on se uvolni
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    omlouvám se nechci z toho tady dělat bulvár.
    Postupoval jsem podle obrázkovýho návodu. Kontrolovala mě přítelkyně (bravurně zvládá paličkování, krajku a tak tohle je pro ni úplná pitomina) a nakonec se to podařilo, Nic v ruce mi nezůstalo, Case jsem pak otáčel na všechny možné strany a nic neodpadlo.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od JuraS.
    no teď jsem to připojil i na monitor. Abych se přiznal tak jsem it specialista le na software a drobné opravy. Kompa jsem si sám zatím nesestavoval. Můj první počin sestavit ho od základu. No bez paměti mi zatím monitor nenaběhnul..snad je to správně, nenaběhnul ani bios....všechno tiše bzučí (tedy točí se ventilátory) pak ani píp a vypne se to. Tak za 5 vteřin...
    Mno bez pameti toho moc neotestujes Co se tyce tech chladicu trosku tam klamou ty sipky proste si clovek musi uvedomit ze ten smer ja na uvolneni ne na zajisteni .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    Tak mašina běží s půjčenou pamětí a boxovaným chladičem. Pří běžném provozu mám na cpu teplotu 47-49 stupňů. Ale protože jsem počtáž boinic tak mi ihnet teplota stoupá až na 59 stupňů. Chladič se pak točí jak vrtule v turbíně u F22..a vzroste celkem dost hluk. Takže bude časem změna..
    Poraďte do kterého by jste šli...
    http://www.alza.cz/chladic-coolermas...-gp-d67849.htm
    http://www.alza.cz/chladic-primecool...dba-d52886.htm
    http://www.alza.cz/chladic-coolermas...9e1-d65922.htm
    http://www.alza.cz/chladic-na-proces...9f--d70265.htm
    http://www.alza.cz/chladic-na-proces...lue-d64389.htm
    http://www.alza.cz/chladic-zalman-cn...5mm-d63174.htm
    http://www.alza.cz/chladiic-akasa-ak...120-d71405.htm
    http://www.alza.cz/chladic-arctic-fr...sko-d56758.htm

    Hodně chladit, vlést se do skříně, nevážit metrák, tiše bzučet.....a nestát majlant....

    díky za pomoc

    ps a nebo tady...na czc se to líp vybírá a mají lepší ceny...
    http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...filter=onstock
    Naposledy upraveno uživatelem JuraS.: 08-04-2007 v 18:00
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ostatní: MSI R9 270, N750Ti TF nebo jiný?
    Od SimTrix v sekci Grafické karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-06-2014, 03:47
  2. SSD: INTEL X25-M, nebo jiný?
    Od fanynek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 24-04-2011, 19:18
  3. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 22:17
  4. 3,5" HDD SATA: Seagate nebo jiný 500GB?
    Od anaklin v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-09-2007, 22:51