Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem pri zapinani a s hrami

capodecima (27)|19.8.2010 21:42
cau,
Mam novy PC koupeny z aukra je par mesicu stary ale mam s nim jenom problemy proto potrebuju rady kde by mohl byt zakopany pes. Ted k problemu.
Moje sestava: deska asus, grafika gigabyte GTX260 OC 896 MB, procesor core2duo E6500 , ram 4 GB adata , zdroj eurocase 450 W

Ted muj problem pri zapnuti PC se mi rozne LCD ale hned zase zhasne a napise to ztrata signalu musim nekolikrat restartovat nez se treba na nahodu chyti, tohle dela s pravidlenosti skoro porad , obcas se stane ze i parkrat restartuju a je vse bez problemu jindy to takhle zlobi. Kde by mohl byt problem ? slaby neznackovy zdroj ? neco spatnyho na grafice jenom pripomenu ze vetrak se na grafice toci. To je prvni problem dalsi prijde kdyz zapnu nakou hru treba cod modern warfare 2 se po chvilce sekne zamrzne obraz a pomuze jen tvrdej restart to samy dela i hra day of defeat source. Takze vas prosim o naky rady a poznatky kde by mohl byt problem. OS mam XP SP 3 a vsechny ovladace bez konfliktu na grafiku primo od vyrobce gigabytu, diky za rady capo.
Richmond (8084)|19.8.2010 21:47
Problém může být opravdu ve zdroji. Ta grafika předpokládám točí maximum otáček a až po naběhnutí signálu se otáčky sníží... Máš možnost půjčit/pořídit obyč. grafiku do PCI a zkusit jak se pc chová s ní (tedy bez GTX260)?
capodecima (27)|19.8.2010 21:53
to bohuzel nemam :(
DrZelenka (2491)|19.8.2010 22:15
Chtelo by to udelat testy GK a CPU (v OCCT je oboje). Prinejlepsim az po zapujceni jineho zdroje.

Vzhledem k popisu problemu se startem to tipuji taktez na zdroj. Opravdu nemas moznost nekde pujcit neco normalniho? (enermax, seasonic, ... hlavne ne znacky jako eurocase, sweex, lc, P4, ...)

//EDIT u znackovyho zdroje by 400W melo stacit. Pokud nesezenes nic znackovyho, tak aspon 550W neznackovej aby byla opravdu jistota, ze to utahne.
capodecima (27)|20.8.2010 00:33
ted sem si delal test na to jakej bych mel mit zdroj pro tuhle sestavu a vyslo mi 550 W takze na vine bude asi ten zdroj jeste dnes objednavam fortrona a snad se problem vyresi...
SmokeXXL (12)|20.8.2010 00:45
Problem krom zdroje muze byt i v BIOSU !! Ja, kdyz jsem mel stary pc, tak mi to delalo to same. Vzdy kdyz jsem restartoval PC, tak mi obraz nenabehl a musel jsem to aspon 4x resetnout nez se to konecne rozjelo. Zkus jeste aktualizovat BIOS a ta gpu muze delat problemy kvuli prehrivani. Ale kazdopadne zdroj kup. Jen kdyby to nepomohlo muzes zkusit toto.
capodecima (27)|20.8.2010 16:42
tak ted sem flashnul BIOS a problem pri zapinani kdy se nazapl LCD zda se zmizel, ale hry se stale sekaji, udelat naky testy je nemozny kdyz to neodzkousim v zatezi , cekam na zdroj
16cmfan (2153)|20.8.2010 16:44
[quote=capodecima;396578]tak ted sem flashnul BIOS a problem pri zapinani kdy se nazapl LCD zda se zmizel, ale hry se stale sekaji, udelat naky testy je nemozny kdyz to neodzkousim v zatezi , cekam na zdroj[/quote]

Škoda, že ste sa snami neporadili, aký zrdoj ste objednali, aký je rozpočet na kúpu zdroja - stálo by za zváženie resetovanie objednávky a môžme vybrať niečo lepšie.
capodecima (27)|20.8.2010 16:57
no objednal sem tenhle fortron s touhle znackou mam skvelou zkusenost tak sem ho objednaval v rychlosti az pak sem se dozvedel ze neni az tak dobrej ale mel by to utahnout v pohode no posudte sami :) jako neni problem objednavku zrusit a objednat neco jinyho kdyz se vam to nebude zdat...

edit sorry sem zapomnel hodit odkaz :) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
16cmfan (2153)|20.8.2010 17:12
[quote=capodecima;396581]no objednal sem tenhle fortron s touhle znackou mam skvelou zkusenost tak sem ho objednaval v rychlosti az pak sem se dozvedel ze neni az tak dobrej ale mel by to utahnout v pohode no posudte sami :) jako neni problem objednavku zrusit a objednat neco jinyho kdyz se vam to nebude zdat...[/quote]

Aký Fortron ? Okrem značky nič nevieme... radšej nám zdeľte finančnú sumu, ktorú ste ochotný investovať do kvalitného a tichého zdroja.
capodecima (27)|20.8.2010 17:17
castku kolem 1500 +- ne vic , nemam penize na zbyt a hlavne si nejsem jistej jestli jeste nebude spatna grafika :D
16cmfan (2153)|20.8.2010 17:18
[quote=capodecima;396587]castku kolem 1500 +- ne vic , nemam penize na zbyt a hlavne si nejsem jistej jestli jeste nebude spatna grafika :D[/quote]

Ako možnú alternatívu Vám odporúčam [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
capodecima (27)|20.8.2010 17:25
a co ten zdroj jaky sem udaval vys ten je spatnej ?
16cmfan (2153)|20.8.2010 17:28
[quote=capodecima;396589]a co ten zdroj jaky sem udaval vys ten je spatnej ?[/quote]

Určite oveľa horší, za tú istú cenu sa dá kúpiť tento, oveľa kvalitnejší zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Ale radšej si priplaťte na ten [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
capodecima (27)|20.8.2010 19:36
tak ted hraju asi hodinu COD modern warfare 2 a naprasot v pohode bez seku a na plny detaily a to uz to mam asi 3 hodiny zapnuty jen tak... grafiku mam teplotu kolem 50 stupnu porad coz mi prijde naposrot v pohode , takze nevim jestli pomohl ten BIOS flash nevim...
capodecima (27)|21.8.2010 15:28
tak problem porad trva pri zapinani, proste nezapne se monitor ze nema signal ale po zvuku slysim ze se nacte normalne windows ale neni zadnej obraz , dneska sem to zapinal snad na 20x a ted uz mam strach to vypinat :D
16cmfan (2153)|21.8.2010 15:30
[quote=capodecima;396730]tak problem porad trva pri zapinani, proste nezapne se monitor ze nema signal ale po zvuku slysim ze se nacte normalne windows ale neni zadnej obraz , dneska sem to zapinal snad na 20x a ted uz mam strach to vypinat :D[/quote]

Ako sme písali vyššie, chyba je v zdroji a to, že sa raz PC spustí a raz nie svedčí o jeho nestabilite... len aby sa Vám to nestalo osudným... Raz sa môže stať, že pc sa nevypne Vaším pričinením, ale preto, že odišiel zdroj a nedaj bože, aby so sebou zobral ešte niečo iné...
capodecima (27)|21.8.2010 15:56
a to mi v servisu rekli ze to ten eurocase 450 W v pohode utahne sem se na to schvalne ptal :(
16cmfan (2153)|21.8.2010 17:09
[quote=capodecima;396732]a to mi v servisu rekli ze to ten eurocase 450 W v pohode utahne sem se na to schvalne ptal :([/quote]

Tak neutiahne, ale ešte večšia istota by bola vyskúšať inú GK, problém môže byť aj v nej... (aj keď výmena zdroja by bola nutná za Seasonic alebo iný kvalitný, aj keby ten EC nebol na vine, to len ako prevencia)
capodecima (27)|24.8.2010 12:26
tak mi dneska prisel zdroj tak sem ho hned rano vymenil a porad stejnej problem na startu to obcas blbne a nekdy se to sekne ve hrach nebo i ve woknech tak co s tim ?
johny__g (6387)|24.8.2010 12:37
No co asi ... zkusit jinou grafiku, případně tvoji dát do jiného PC. Uvidíš co to udělá. Byla na ten šrot nějaká záruka? Ono se opravdu nevyplatí kupovat takový věci přes Aukro, pokud tomu trochu nerozumíš. Kolik ten zázrak stál?
capodecima (27)|24.8.2010 12:43
dal sem za to 8 tisic zaruku zadnou nemam, uz sem tam vymenil desku a zdroj ta grafika me napadla ale nema kde testovat nebo teda mam jeden kancelarskej comp ale nevim co tam zjistim kdyz tam nenaistaluju zadnou hru no zkusim to nak vyresit ale koupi nove grafiky uz zvazuju to byl fakt kauf tohle to sem posral :D
johny__g (6387)|24.8.2010 13:14
Ten kancl PC má grafiku integrovanou, že? Jestli má na desce PCI-E 16x slot, můžeš do něj dát ten novej zdroj, grafiku a testovat. Trošku krkolomný ale nic lepšího mě nenapadá.
capodecima (27)|24.8.2010 13:16
to je prave nabusenej kancelaraskej comp jak prase ma tam GTX 260 core2duo 8xxx takze zdroj to bude mit urcite taky dobrej dneska to asi zkusim otestovat
capodecima (27)|24.8.2010 20:20
tak sem sem zkousel vymenit grafiku a ramky jeste a porad to blbne tak uz muze byt na vine jedine disk od zacatku mi tam na startu skoci v biosu naka mensi chybka jako ze disk nebyl detekovan ale nevenoval sem tomu pozornost protze ptom zacne normlane nabihat windows tak nevim co s tim dal ze by spatnej disk nakonec ?
johny__g (6387)|24.8.2010 20:43
[quote=capodecima;397599]tak sem sem zkousel vymenit grafiku a ramky jeste a porad to blbne tak uz muze byt na vine jedine disk od zacatku mi tam na startu skoci v biosu naka mensi chybka jako ze disk nebyl detekovan ale nevenoval sem tomu pozornost protze ptom zacne normlane nabihat windows tak nevim co s tim dal ze by spatnej disk nakonec ?[/quote]

Disk by určitě nezpůsoboval to, že PC nechce naskočit po zapnutí, nebo to vypínání ve hře. Nicméně otestovat disk je jednoduché, třeba v HDTune se podívej na SMART a pusť kontrolu povrchu.
capodecima (27)|24.8.2010 21:39
nevite co by mohlo byt za ovladac jeste tento ICH10 LPC interface controller ? porad mi to ukazujue ve psravci nezmane zarizeni neco s chipsetem ? ten sem aktualizoval tak nevim ...
capodecima (27)|25.8.2010 14:33
tak vypada to na spatnou grafiku ze starou mi to nechtelo vubec najet uz dal sem tam novou a pohoda takze asi grafika spatna toho sem se nejvice bal :(
Richmond (8084)|25.8.2010 16:15
Mohl bys sem napsat sériové číslo nebo datum výroby? Mám takový pocit, že nebudeš sám... Je to ta verze s DVI a DSUBem že?
capodecima (27)|25.8.2010 16:20
[quote=Richmond;397798]Mohl bys sem napsat sériové číslo nebo datum výroby? Mám takový pocit, že nebudeš sám... Je to ta verze s DVI a DSUBem že?[/quote]

tak datum vyroby nevim SN: 100201077059

jo ma dvi i dsub
Richmond (8084)|26.8.2010 12:42
Já tu mám 9DG16C-68921 (zadní strana karty) ta pro změnu nabíhá až po 3-4 resetech při postu (problikává power ledka), na DSUBu nenabíhá vůbec (resp. pc naběhne, ale obraz ne). V chodu byla necelý rok :notsure
capodecima (27)|26.8.2010 13:18
no tak to mam stejnej problem vcera sem uz naststi objednal novou grafiku...