Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Při taktování CPU ztráta bodu v 3D Mark06

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    11

    Zdravim.. mám kompa
    AMD Phenom II x4 B55 3.72GHz (AMD Phenom II X2 555 3.2GHz)
    4GB ram 1600MHz CL9
    GTS 250 512MB..

    to jsou ty podstatný věci k čemu mi jde dotaz..

    takže ze začátku když jsem si u procesoru pouze hrál s násobičem z 3.2GHz na 3.6GHz a měl jsem frekvenci ram na 1333MHz.. a to jsem měl v 3D Mark06 16354 Bodů..
    Pak jsem si podle Pc tuning taktoval ještě otrošku procesor.. stim že jsem zvyšoval voltage.. měnil jsem.. napětí na 1.488V,CPU NB VID 1.45 V, CPU NB 16x, Násobič HT Link na 11x, násobič 18.5x.. a ramky jsem dal na 1600MHz a dal jsem takt 3.72GHz a v 3D marku06 jsem dosáhl jen 15142 bodů.. v čem by mohl být problém..?

    Obrázek CPU-Z
    [url]http://pctforum.tyden.cz/download/file.php?id=2354[/url]
    Naposledy upraveno uživatelem Kaufly: 19-08-2010 v 22:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Změnil jsi poměr CPU:RAM (změnou ramek 1333 na 1600), předpokládám, že tam máš čísla typu 24:6 apod. poměr...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Změnil jsi poměr CPU:RAM (změnou ramek 1333 na 1600), předpokládám, že tam máš čísla typu 24:6 apod. poměr...
    dal jsem ramky na 1333MHz.. a a 3D Mark mi dal 15061 bodů.. v tom bych chybu nehledal :[

    mno nic, tak jsem nakonec zjistil, že z neznámého důvody mi padli FPS
    Naposledy upraveno uživatelem Kaufly: 20-08-2010 v 01:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Teploty při záteži? Čím chladíš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    11

    BOX 58°C :]
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Ak je to odomknuté 2 jadro na 4 jadro, tak možno 3.7Ghz + už tak dobre nezvládajú ako napr. 3.6Ghz...
    A musím upozorniť na chladenie, púšťať sa do pretaktovania na boxovom chladiči, naviac v lete a dávať doňho pomaly 1.5V je dosť hazard. Trebalo by dopriať procesoru lepší chladič, napr. Coolermaster Hyper212+
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Kaufly Zobrazit příspěvek
    BOX 58°C :]
    Tohle je při dlouhodobém 100 % zatížení (ne 3DMARK!!) s tou zvednutou voltáží? Jestli ty nás trochu nelakuješ ... jinak viz. příspěvek výše.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    jaké máš nastavení IMC (celého pamětovýho řadiče). Postni CPU-Z včetně CPU-Z Memory záložky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    11

    zde btw.. nakonec jsem přišel nato že na ztrátu budů mě ukrádala grafika.. a to jsem jí taktoval o pár 10hz více.. kam mě test kmitočivosti pustil..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 127 
Velikost: 36.0 KB 
ID: 18364  
    Naposledy upraveno uživatelem Kaufly: 22-08-2010 v 15:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    9

    Já jsem se podotknul před týdnem se stejným problémem.
    Měl jsem čistou instalaci Windows Vista Ultimate (bez cracku!) a v 3D 06 jsem dostal pouhých 9574 se všemi aktuálními ovladači (měl jsem ještě dvoujádro) po nainstalování Win 7 Ultimate výsledek opět cca 12000 (opět čistá instalace),velmi podivuhodné.
    Každopádně jsou frekvence jak u CPU tak i GPU při které už se výkon degraduje,pravděpodobně tvůj problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    pokud však zvýšíš NB (2400 MHz např), naroste ti znovu výkon nejen v 3Dmarku
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    pokud však zvýšíš NB (2400 MHz např), naroste ti znovu výkon nejen v 3Dmarku
    NB jsem měl na něco přes 2600.. když jsem zkoušel čím to může být, tak jsem to dal včera na default..
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. málo bodů v 3d mark05 i 06
    Od alesek07 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 24-07-2010, 13:46
  2. Klávesnice: Klávesnice - otázka za milion bodů
    Od nonevim v sekci Periferie
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 22-05-2009, 12:27
  3. GeForce: Jen 200 bodů v 3Dmark06, stačí to?
    Od Mata.lan v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-05-2008, 21:02
  4. Malo bodu za ram ve WEI - 4GB, 1066Mhz a jen 5.5
    Od Lo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-11-2007, 18:19