Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Prosím o radu...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    Dobrý den. Mám takový problém.Pravděpodobně se jedná o přehřívání grafické karty (chybové hlášení oznamuje cosi o VPU recoveru).Stává se , že při hraní se oběví chybové hlášení a hra se automaticky vypne.Problém jsem odstranil tím, že jsem ten VPU recover vypl,čož asi není tak úplně nejlepší. Moc bych někoho prosil, aby mi spíš než nějaké chlazení doporučil nějakou lepší graf.kartu s aktivním chlazením. Protože se v tom moc nevyznám,bylo by asi ideální kdyby jste mi mohli hodit link na nějakou v alfacompu,páč tam nakupuju.PC mám z 99 procent na hraní... Předem děkuji.

    Proc. -Intel core 2 CPU 8500 3,16 Ghz , 1,92 Ghz
    MB. - MSI P45 Neo2
    Ram - 2x 2gb adata vitesta
    Graf. - Ati radeon HD 3870 512mb,ddr4 (pasivní chlazení)
    Zdroj - Seasonic ss 500 et active
    Hdd - sata WD 320 Gb
    ata segate bar. 250 Gb
    Ps. Představuju si nějakou kolem 5 tisíc. Četl jsem tady o GTX 460 (ale fakt nevím,grafům a tabulkám nerozumím)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    52

    Na jakém rozlišení hrajete?

    EDIT: Quote smazán za účelem přehlednosti.
    Naposledy upraveno uživatelem Martin Vithous: 20-08-2010 v 14:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Vezmi jakýkoliv ventilátor a přidělej ho na pasivní chladič grafické karty. 3870 relativně topí a uchladit jí pasivně není uplně sranda (navíc v létě).

    Pro odbornější radu by pomohlo, kdyby jsi otevřel bočnici a vnitřek PC vyfotil.

    p.s. jak to proboha souvisí s rozlišením? (edit by speedsnail: souvisi to tak, ze jsem v ryclosti precetl jen cast prispevku. titmo se omlouvam)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 20-08-2010 v 14:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    Třeba command and conquer 3,tib.wars 1280x1024 a když se toho hodně děje, tak se sem tam trha obraz,to samé v COD WAW mp. Monitor man lcd lg 19. Pc jsem pořídil kvůli GTA4, ale to je katastrofa, škaredé, prakticky nehratelné, sekání obrazu mi jde na nervy. Hlavně potřebuju aby mi šla Mafia 2 bez problémů,děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    No pokusil jsem se fotit, snad to pujde. Asi by to chtělo lepší kartu, anebo druhou a chladit ?? (sloty mam 2)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pc.JPG 
Zobrazení: 102 
Velikost: 539.4 KB 
ID: 18332  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    p.s. jak to proboha souvisí s rozlišením?
    Martin nato zrejme ide priamočiaro a pýtal sa na monitor kôli kúpe novej GK (rozpočet tazateľ nasatvil na 5 000kč).

    Každopádne, tak ako vravel speedsnail, dať tam jeden ventilátor... vo Vašom prípade ho možno nebudete musieť ani nejak pridelávať o pasív chladiča, pretože je otočený, takže ho tam len posadíte (trošku sa ale obávam o chladenie VRM - napeťových regulátorov)

    Neviem, či tam máte aj In-take(nasávací ventilátor, ale ak nie, pomôže), ďalej pomôže poriadok v case (káble a ich poupratovanie) a vyfúkanie pasívu chladiča GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    Děkuji. Nevím co jsou vrm-regulátory. Vyřeší to nová gk?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od 2vmartin16 Zobrazit příspěvek
    Děkuji. Nevím co jsou vrm-regulátory. Vyřeší to nová gk?
    Napájecí kaskáda, je na spodné straně karty a hřeje docela dost. Je možné, že karta padá kvůli tomu.

    Nová karta by určitě přinesla lepší výkon, to ano. Na 19" lcd mně ale přijde GTX460 až moc. Co třeba Radeon 5770?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    52

    S ohledem k tomu, že tazatel požadoval primárně doporučení GK, nikoli chlazení, jsem to za relevantní dotaz považoval (jak již osvětlil Větrák). (edit: omluva přijata, vůbec nic se ostatně nestalo )

    Ano, nová GK toto samozřejmě vyřeší (VRM jsou umístěny na kartě jako takové), ostatně, pokud chcete hrát Mafia II na slušných fps při lepších detailech, bude nové karty pravděpodobně zapotřebí.

    Otázkou je, jak Vám ji bude či nebude brzdit procesor. (Mimochodem, máte nějaké zkušenosti ohledně taktování? Možná by stačilo Váš CPU mírně popohnat.)

    Bylo by možné uvést nativní rozlišení monitoru, či alespoň přesný typ? Pravděpodobně by stačila 5770 (pokud netrváte na PhysX).

    EDIT: johny byl rychlejší
    Naposledy upraveno uživatelem Martin Vithous: 20-08-2010 v 14:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pokud máme rozpočet kolem 5000 tak je GTX460 ideální. Monitor se může změnit, případně se na současném užijí lepší detaily. Navíc GTA4 ani Mafia 2 nejsou zrovna nenáročné hry. Relativně silné GTX460 bych se tedy nebál.

    Pokud chcete "spravit" stávající grafiku, pak ten ventilátor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    5

    No s taktováním nemám zkušenosti žádné,ani bych se asi do takových akcí nepouštěl,páč tam asi hrozí nějaký průšvih. Fakt nejsem ,,nadán" v tomto směru. Protože nevím co je nativní rozlišení, uvádím typ monitoru LG L1953TR. PsyhX je taky pro mne neznámá zkratka...budu po tom pátrat. Všem děkuji za rady, jste rychlí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Prosím o radu.
    Od eWort v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-08-2012, 12:06
  2. Prosím o radu
    Od mafra72 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 16:27
  3. LCD: prosim o radu
    Od ludekj v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-12-2007, 20:29
  4. Prosim o radu
    Od magnum55 v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 22:04
  5. Prosim o radu
    Od Gling-glo v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 13-03-2007, 17:35