Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Phenom X4 BE vs Phenom X6

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Čus, chci se zeptat co je lepší CPU na hry. AMD Phenom II X4 965 Black Edition nebo Phenom II X6 1055T(1090T)

    Já osobně si myslím že asi Phenom X4 BE

    Jěště mám 2 nesrovnalosti 1) Mám upgradovat bios po namontovaní CPU nebo před ? (Sice todle opravdu budu dělat nerad, ale jak jsem koukal na web budu muset.)
    2) Když je CPU AM3 a dám ho do AM2+ nesníží se jeho výkon ? (Sice mám desku AM3 ready, ale ne podporu DDR3)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Deexer Zobrazit příspěvek
    Čus, chci se zeptat co je lepší CPU na hry. AMD Phenom II X4 965 Black Edition nebo Phenom II X6 1055T(1090T)

    Já osobně si myslím že asi Phenom X4 BE

    Jěště mám 2 nesrovnalosti 1) Mám upgradovat bios po namontovaní CPU nebo před ? (Sice todle opravdu budu dělat nerad, ale jak jsem koukal na web budu muset.)
    2) Když je CPU AM3 a dám ho do AM2+ nesníží se jeho výkon ? (Sice mám desku AM3 ready, ale ne podporu DDR3)
    X4 na všechny dnešní hry stačí
    1)bios upgraduj se stavájícím cpu-tedy ne novým
    2)výkon nijak nesnížíš,vše bude tak jak má
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    4-jádro pokud to máš vyloženě jenom na hry, pokud bys využíval aplikace, které využijí i víc jak 4 jádra, tak bych uvažoval o 6ti jádru (momentálně 1055T, 1090T mi přijde dost předražené). Jinak pokud chceš black edition verzi procesoru, tak je výhodnější Phenom 955 BE než 965, jinak ale vůbec výhodnější by byl Phenom X4 945, kde se dá taky slušně taktovat (můžeš chytnout blbý/dobrý kousky jak u BE tak u normálního).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    jj, na hry je nejvýhoidnější x4 955 BE
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Nechci kvuli tomu zakládat nové téma tak se zeptam tady.

    Dumám nad tím zda je nutnost přeinstalovat OS, když vymenim CPU (+ i grafiku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    68

    No já osobně systém přeinstaluji vždy, kdyaž měním jednu z těchto součástek: základní deska, procesor. U základky to je jasný, většinou když měníš, tak je jinej chipset a tak potřebuje novou. Možná by se to rozběhlo, ale myslím, že by byl slušněj zmatek v ovladačích. CPU by nemuselo být tak hrozný a mohlo by to zvládnout, ale zase uděláš si novou instalaci za 2hoďky to máš s novým CPU a rychlým čistým systémem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    U CPU by to neměl být problém; u grafiky záleží jakou za jakou ... např. pokud tam byla ATI a dá se tam NVidia, tak bych před výměnou staré odebral ovladač a po výměně nainstaloval novej. Ale OS by kvůli tomu nemělo být potřeba přeinstalovávat.
    (tedy pokud se týká OS Windows)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Pokud vyměníš CPU a grafickou kartu není potřeba operační systém přeinstalovávat. Před výměnou CPU nastav BIOS do defaultního nastavení a poté vyměň procesor. Správnou detekci nového CPU zkontroluj ve Správci zařízení. Jestli měníš ATI za nvidiu (či obráceně) před výměnou odinstaluj ovladače a v nouzovém režimu odeber pomocí Driver Sweeperu zbytky ovladačů. Poté vyměň grafickou kartu a nainstaluj ovladače aktuální. Jestli měníš nvidia za nvidia, odinstalovával bych ovladače pouze při špatném načtení grafické karty (u ATI si nejsem jist jestli to jde takto provést, protože je provozuji jen velmi zřídka kdy).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud vyměníš CPU a grafickou kartu není potřeba operační systém přeinstalovávat. Před výměnou CPU nastav BIOS do defaultního nastavení a poté vyměň procesor. Správnou detekci nového CPU zkontroluj ve Správci zařízení. Jestli měníš ATI za nvidiu (či obráceně) před výměnou odinstaluj ovladače a v nouzovém režimu odeber pomocí Driver Sweeperu zbytky ovladačů. Poté vyměň grafickou kartu a nainstaluj ovladače aktuální. Jestli měníš nvidia za nvidia, odinstalovával bych ovladače pouze při špatném načtení grafické karty (u ATI si nejsem jist jestli to jde takto provést, protože je provozuji jen velmi zřídka kdy).
    okok popremyslim o tom... kazdopadne s BIOSem nemusim delat nic ja ho musim totiz stejne prehrat ponevac nepodporuje novej CPU otazkou je zas ale zda si nebude pamatovat nastaveni stareho BIOSU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Deexer Zobrazit příspěvek
    okok popremyslim o tom... kazdopadne s BIOSem nemusim delat nic ja ho musim totiz stejne prehrat ponevac nepodporuje novej CPU otazkou je zas ale zda si nebude pamatovat nastaveni stareho BIOSU.
    Před flashnutím hoď BIOS do defaultu a po flashnutí taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Deexer Zobrazit příspěvek
    okok popremyslim o tom... kazdopadne s BIOSem nemusim delat nic ja ho musim totiz stejne prehrat ponevac nepodporuje novej CPU otazkou je zas ale zda si nebude pamatovat nastaveni stareho BIOSU.
    Když flashuješ BIOS, tak před samotným flashem, by jsi měl BIOS nastavit do defaultního nastavení a poté flashovat ... a po flashi bude opět v defaultním nastavení a nastavení starého BIOSu si nepamatuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Když flashuješ BIOS, tak před samotným flashem, by jsi měl BIOS nastavit do defaultního nastavení a poté flashovat ... a po flashi bude opět v defaultním nastavení a nastavení starého BIOSu si nepamatuje.
    Musi se to dat do toho defautniho nastaveni? Proc to vadi?

    Já tam nemám moc zmen vypnute Cool and Quite a neco s USB tod vse

    BTW: ten druhej BIOS se prehraje taky po uspesnem prehani primarniho?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Deexer Zobrazit příspěvek
    Musi se to dat do toho defautniho nastaveni? Proc to vadi?
    Já tam nemám moc zmen vypnute Cool and Quite a neco s USB tod vse
    BTW: ten druhej BIOS se prehraje taky po uspesnem prehani primarniho?
    1) Ano musí, je to postup doporučený samotnými výrobci, popsaný v manuálu k jednotlivým flashovacím utilitám ... to je takový problém to udělat
    2) I málo stačí k nepovedenému flashi
    3) Po úspěšném bootu by se měl primární BIOS nahrát do záložního
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1) Tak samozřejmě nemusíš nic (i když je to otázka jednoho enteru v biosu). Každopádně pak se může stát i toto. A pak budeš muset bios resetovat stejně, akorát jumperem na desce..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    ja som riesil rovnaku dilemu a nakoniec si pockam na x6 95W verziu...
    ide v pohode pretaktovat na 4000, v hrach to je to iste ako x4, v niektorych este lepsia a navyse pre BOINC budu 2 jadra oproti X4

    dufam ze tento mesiac sa uz objavia v predaji...ak nie tak musim ist po 125W verzii
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Phenom X4 965 BE + MSI GTX 660 OC
    Od Bryx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-05-2013, 23:46
  2. Socket AM2/AM2+: AMD Phenom II X4
    Od Trixx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 19:06
  3. AMD Phenom II X2 550 BE
    Od xSten19 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 15:59
  4. AMD Phenom II X4 920
    Od iggy6 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-03-2009, 16:22
  5. Phenom II 940 BE
    Od Draken v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 91
    Poslední příspěvek: 15-03-2009, 15:31