Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Opozdene pripojeni k ineternetu po startu systemu

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Araken
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    Zdravim,

    mam problem - po startu systemu (Win7 enterprise) trva asi minutu, nez se pocitac pripoji k internetu. Mame mestkou wifi -> router -> kabel -> pc. Na vsech ostatnich pocitacich to tady funguje bez problemu hned, blbne pouze muj, cili je chyba bud v adapteru nebo v nastaveni. V biosu je adapter nastaven na always on.
    Proste pustim, pak "no internet connection" a asi po minute to normalne nabehne.
    Zkousel jsem nastaveni setreni energie pro sitove adaptery (tohle reseni sjem vygooglil), vsechno na plny vykon, ale nepomlohlo...

    Ma nekdo nejaky napad?
    Diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    To je vlastnost Vist/W7, jejich detekce a identifikace site trva dlouho, obzvlaste kdyz neni idealne nastavena a systemy identifikuji vice siti na stejne HW vrstve. Pak se k tomu pridava nejspis i mirne opozdene spusteni wifi adapteru+vyhledani siti+autorizace sifrovani.

    Dohromady to muze tu minutu dat. W7 se chovaji tak ze co nejdrive umozni praci uzivateli a nektere sluzby si spousteji opozdene, tak se ti stane ze ty uz pustis prohlizec, ale sitove sluzby a rozhrani jeste nebezi uplne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Araken
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    aha... diky.. blby...

    jinak sit tu mam jenom jednu k pripojeni, a nastaveni mam jako "detekovat automaticky", coz funguje bez problemu na vsech ostatnich poctitacich (xp)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Doporucil by som vypnut DHCP a nastavit pevne IP adresy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Araken
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    diky...

    tak jsem to zkusil, podle navodu providera, ale zadna zmena...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    A skusal stej to bez DHCP ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Araken
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    ano, ip adresy a vychozi brany jsou pevne nastaveny, zadny rozdil ((
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Wifi siet moze naraz obsluzit iba 13 ucastnikov. Ostatny proste cakaju, az sa uvolni miesto. Potom im je docasne priradeny kanal. Nemoze byt opozdenie z tohoto dovodu? Treba sa skusit pripajat v case slabeho zatazenia siete.
    Ale skor si myslim, ze to bude tak, jak pise |Mio| - proste inicializacia wifi rozhrania trva vo W7 dlho.
    V tom adapteri nemas nahodou prideleny pevny kanal? V tvojom pripade je lepsie, ak volbu kanalu nechas na adapter. Vtedy je jedno, ktory kanal sa uvolni ako prvy.
    Router dufam nevypinas spolu s PC, lebo inal by to bolo tym, ze router dlho startuje.
    Naposledy upraveno uživatelem crasten: 25-08-2010 v 06:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od crasten Zobrazit příspěvek
    Wifi siet moze naraz obsluzit iba 13 ucastnikov.
    To se mi nezdá, podle mě limit připojených účastníků vždy záleží jen na nastavení přístupovýho bodu (kolik účastníků dovolí současně připojit).

    Číslo 13 (resp. 11) si vybavuji pouze v souvislosti s počtem možných různých kanálů wifi (ale to pokud vím nesouvisí s počtem připojitelných účastníků - jeden wifi AP vždy běží pouze na 1 kanálu z možných 11 či 13 - tedy pomineme-li některé AP který např. využívají 2 kanály pro N apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Tak ako som to pochopil ja počet kanálov 13 alebo 11 je ako počet drôtov, cez ktoré sa môžu uskutočňovať súčasné prenosy. Ďalší 14. resp.12. účastník môže byť obslúžený až po ukončení prenosu od niektorého účastníka. To môže byť po každom pakete, po zobrazení web stránky, ale treba aj nikdy, záleží to od priority spojenia od protokolov, ktoré bežia na jednotlivých kanáloch a od agresivity downloader programov.

    Skutočne je to tak, CLIENT prostredníctvom routera môže vyslať žiadosť na AP až keď je voľný niektorý VF kanál. Vyhľadávanie voľných kanálov spravidla prebieha dynamicky, ak nie je nastavený fixne.
    http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue...-wi-fi-1.-cast
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od crasten Zobrazit příspěvek
    Tak ako som to pochopil ja počet kanálov 13 alebo 11 je ako počet drôtov, cez ktoré sa môžu uskutočňovať súčasné prenosy. Ďalší 14. resp.12. účastník môže byť obslúžený až po ukončení prenosu od niektorého účastníka. To môže byť po každom pakete, po zobrazení web stránky, ale treba aj nikdy, záleží to od priority spojenia od protokolov, ktoré bežia na jednotlivých kanáloch a od agresivity downloader programov.

    Skutočne je to tak, CLIENT prostredníctvom routera môže vyslať žiadosť na AP až keď je voľný niektorý VF kanál. Vyhľadávanie voľných kanálov spravidla prebieha dynamicky, ak nie je nastavený fixne.
    http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue...-wi-fi-1.-cast
    Tak a ted nam prozrad, kde v odkazovanem clanku se pise, ze "client ceka na volny kanal"? Ve skutecnosti je kanal na AP tedy vysilaci nastaven napevno a na klientu je pak bud nutne nastavit tento kanal take napevno, nebo ho zjistit automatickym vyhledavanim, ale kazdopadne pak uz s vysilacem muze komunikovat jen tim jednim pevne danym kanalem, ktery urci provider/ten kdo nastavoval AP. Navic protokol komunikace pres WiFi je podstatne slozitejsi nez jak popisujes a rozhodne neplati, ze pokud bude jeden klient bez prestani neco stahovat, tak maji ostatni smulu.

    Kazdopadne, vzhledem k tomu, ze tazatel ma externi router, tak predpokladam, ze ten je pripojen stale a doba spojovani se tak pri nabehu windows neuplatni - navic kdyz na jinych PC s winXP to funguje.

    Jak uz psal |Mio| bude to ciste problem operacniho systemu, ktery sitovou sluzbu nastartuje pozdeji, a jiz pred tim mas moznost poustet programy a zjistit, ze sit jeste nebezi. Dalsi problem muze byt antivir/firewall - setkal jsem se s nastavenim "blokuj pripojeni na sit pri startu PC dokud sam nenabehnu"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Článok je len ako ilustračný príklad, ako to funguje, ale píše sa tam:
    "Napríklad komunikácia notebooku s bezdrôtovým smerovačom sa uskutočňuje na jednom kanáli."
    To znamené 13 notebookov = 13 kanálov, -> ten štrnásty už nemá kadiaľ komunikovať.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Araken Zobrazit příspěvek
    mam problem - po startu systemu (Win7 enterprise) trva asi minutu, nez se pocitac pripoji k internetu
    Zkus vypnout RW autotuning. V příkazovém řádku spuštěného s adminitrátorským oprávněním použij následující příkaz:

    Kód:
    netsh interface tcp set global autotuning=disabled
    Info o stavu funkce lze získat příkazem:

    Kód:
    netsh interface tcp show global
    Citace Původně odesláno od crasten Zobrazit příspěvek
    Článok je len ako ilustračný príklad, ako to funguje, ale píše sa tam:
    "Napríklad komunikácia notebooku s bezdrôtovým smerovačom sa uskutočňuje na jednom kanáli."
    To znamené 13 notebookov = 13 kanálov, -> ten štrnásty už nemá kadiaľ komunikovať.
    Takto to opravdu nefunguje. Pokud chceš jít do hloubky, poohlédni se po vhodné odborné literatuře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Pokúsim sa horeuvedené uviesť do normálu:
    Tie kanály sú tam skutočne len ako prevencia susedných sietí pred rušením. Komunikácia medzi dvoma zariadeniami ide na jednom kanáli (ďalej médium). Ak je zariadení viac, zariadenia sa v náhodnom poradí hlásia o prístup na médium. Všetci "počúvajú" či je linka voľná alebo nie. Pretože ale nie je možné zabezpečiť aby sa počul každý s každým, volí sa jeden prístupový bod (AP - akoby master siete). Ostatní komunikujú cez neho. Ak dôjde ku kolízii stanice sa odmlčia na rozdielnu dobu a prenos sa opakuje. Pritom je definované aká musí byť minimálna prestávka v komunikácii. Parameter odmlky (duration) je odvodený od adresy zariadenia, ktorá je buď fixná, alebo ju pridelí server DHCP pri prvom prihlásení. Tak sa môže stať, že pri "hustej" prevádzke sa niektoré zariadenia (dlhý čas odmlky) nedostanú na linku. Reálny počet simultánne pripojených (rozumej akoby súčasne) zariadení je údajne 25, ale podľa odozvy reálne maximálne 15. V prípade prenosu hlasu cez internet (VoIP) dokonca len 3-10 hovorov na prístupový bod.
    Tu sú odkazy:
    http://www.edugeek.net/forums/networ...ent-users.html (The problem we're having is supporting 20+ users on a single access point. After about 15 have logged on, the other 5-10 cannot gain access to the network.)

    http://www.net2phone.com/partnership...d/xj100faq.asp (How many concurrent calls can an access point support? Call capacity depends on the access point, backend bandwidth, codec configuration and other factors. Consumer Wi-Fi access points can typically support 3-10 concurrent calls with the default G.729 codec.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ale on netelefonuje, vytížení nemá nic společného s kanály... Těch 10-15 hovorů je řekněme reálná propustnost wifi Navíc se to stává jen na jeho pc
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-12-2012, 23:00
  2. AMD OverDrive při startu systému
    Od honzarejlek v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2010, 20:40
  3. Windows Vista: Spouštění systému po startu
    Od OdMajkla v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-09-2009, 16:39
  4. spuštění aplikací po startu systému
    Od bst v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-07-2009, 16:45
  5. Vyber systemu pri startu
    Od Apophis66 v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 16:59