Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Cooler Master Hyper TX3 VS. 1055T

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Koupil jsem si tento procesor AMD 6 cores (1055T) a chladič CoolerMaster Hyper TX3, všude mi tvrdily že to uchladí (tady, servisní technik, prodavač, i na net jsem se díval a jsou lidé co mají zároven 1055T a CoolerMaster Hyper TX3...

    Ted jsem to ale chtěl instalovat a zjistuji, že ta základna chladiče s 3 heatpipes s přímým dotykem co se má dotýkat přímo cpu heatspreaderu na mém procesoru, takže základna chladiče, ten čtvereček je menší (!) (plocha) než plocha mého cpu... aneb když chladič na něj postavím, tak po všech 4 stranách kousek procesoru (možná až 0,5 cm (!)) přesahuje chladič, tzn. ta základna pasivu chladiče CoolerMaster Hyper TX3 která se má přímo dotýkat cpu je menší a nezakryje celý cpu (!)... což já nevím jestli je běžná situace... ještě jsem to tam teda neinstaloval, nechci si potom cpu odpálit...

    To je běžné tohleto...?

    Edit: Ted jsem se znovu díval a fak ne, po dvou stranách jde vidět až 0.5 cm procesoru (tuto oblast pasiv nezakrývá) a u dvou dalších protilehlých stran cpu zase přesahuje, tam ale jen tak o 3mm (možná víc, je to jen odhad podle oka)...

    Tohle je normální...?
    Naposledy upraveno uživatelem roamn: 24-08-2010 v 16:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Chladič CPU je s procesorem (paticí AM3) kompatibilní a lze jen na procesor použít/instalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Jadro procesora sa nachádza v prostriedku IHS( rozvádzača tepla)

    Takže nemusíš mať strach .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Ok no... já jen že box chladič měl tu základnu xkrát větší a s přehledem zabírala celý cpu... a tohle je tak malý a navíc ho to nezabírá celý...

    Ok, budu vám věřit :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158


    ...a pár let už to za sebou má
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    jj přesně tak nějak to mám :-)...

    Chci se ještě zeptat, ze zdroje vedou 2 napájecí konektory, jeden standardní a potom jeden cca poloviční, který má podle manuálu dodávat power hlavně cpu, dřív to tak nebylo, hw už 6 let nesleduji, dřív byl jen ten standard velký, ten poloviční (cca poloviční velikostí a počtem pinů) nebyl, chci se zeptat, jestli mám zapojit oba dva?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Ze zdroje by jsi měl mít 24 pin + 4(8) pin 12 V (černý a žlutý kabel). Nevím kde jsi vzal jaký poloviční. A ano, zapoj oba, máš-li kam.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Tím polovičním jsem myslel tenhle:

    + 4(8) pin 12 V (černý a žlutý kabel)

    Dřív to nebylo (6 let zpátky, takže to neznám) :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od roamn Zobrazit příspěvek
    Tím polovičním jsem myslel tenhle:

    + 4(8) pin 12 V (černý a žlutý kabel)

    Dřív to nebylo (6 let zpátky, takže to neznám) :-)
    Ak to nainštaluješ, tak napiš teploty Idle/Burn... som zvedavý na chladenie Highend procáku s Lowend chladičom...

    - Burn otestuješ napr. v OCCT
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Napíšu, samého mě to zajímá :-P, původně jsme tam ale chtěl jen box, takže byto mělo být i tak lepší :-)...

    Ale abych to napsal, potřebuju napřed poradit jak zapojit front panel věci (power on, hdd, reset atd. do motherboardu, viz tady:

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=51652
    Odpovídat lze po přihlášení