Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problém s HDD 1,5 TB v dokovací stanici

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    Včera jsem si koupil nový HDD WD 1,5 TB s dokovací stanicí. V práci jsem ho na systému XP naformátoval na NTFS a nahrál na něj nějaká data. Přenes jsem ho domů a chtěl ho přpojit přes esata k domácímu kompu s Vistama. Od té doby se mi disk hlásí jako RAW, ale pouze 500 Gb... Hledal jsem na foru a někdo doporučuje program testdisk. Pustil jsem ho tedy opět v práci na XP, ale hned v druhém okně mi píše, že pokud chci jít dál, musí být správně kapacita nalezeného disku. A tu program detekuje jako těch 500 Gb a ne 1,5 Tb. Poradíte někdo, co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Tj. i např. ve Správci disků ("mmc diskmgmt.msc") vidíš celkovou kapacitu 500GB?

    Zkus na to kdyžtak použít tenhle nástroj: http://hddguru.com/software/2007.07....-Restore-Tool/
    měl by umět obnovit tovární kapacitu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    jo, i ve správci....
    díky za odkaz, prográmek zkusim a dam vědět
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    ten program bohužel ten disk nenajde, najde jen disk v compu a pak pár unknown devices...ale ty nelze vybrat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A jak je připojenej, přes USB? Chtělo by to připojit přímo do SATA protože příkazy pro obnovu kapacity údajně fungujou pouze při přímým připojení do PC (tj. přes USB to nepůjde).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    aha, mam to pres usb.... to by znamenalo narvat ho dovnitr compu, protoze externi esata tady v praci nemam...ani nevim,jestli je esata uvnitr....kouknu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    jen me jeste napada...ty data z toho asi nedostanu,co?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    tak tady to bohužel nepřipojim...mám jen na satu jen jeden drát ze zdroje
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Data by z toho jít dostat mohly, pokud se podaří obnovit kapacitu ... pomocí opravy testdiskem anebo připojit v PartitionFindAndMount.

    No, na SATA napájení to pak chce redukci ... nebo třeba jestli nemá disk kterej je teď v PC i molex napájení (nějaký starší je měly) tak to prohodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    bohuzel nema, budu to muset vyzkouset az doma....
    jen by me zajimalo, co se jako stalo....jestli mam nejak spatne pripojenej doma ten esata vystup, nebo ho nemam v Biosu povoleny, nebo nevim....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Hmm, to taky nevím, jak se to může stát, že se takhle najednou sníží kapacita disku (už se tu dřív řešil podobnej problém, tam se kapacita snížila dokonce na 33 MB z 1 TB a nástroj který jsem odkazoval tehdy dokázal obnovit původní plnou kapacitu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    8

    tak jsem doma a ten nástroj mi tu nefunguje, neb mám 64 bit Visty, pokoušel jsem se stáhnout to samý pro ně, ale zatím nic, co by fungovalo...
    ach jo, já jsem problematik...to zřejmě budu muset najít komp s XP, ke kterýmu to půjde připojit,což?
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. eSATA dokovací stanice vs XP / AHCI
    Od Pavel Q v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 20:36
  2. Umí dokovací stanice HP napájet notebook?
    Od xslide v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 18-04-2009, 10:58
  3. Notebook s Dokovaci stanici
    Od tomra v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 12:31