Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: PC funguje až po druhém zapnutí

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    7

    Zdravím,

    na novém PC mám následující problém. Počítač se nechce „za studena“ nastartovat. Větráky se roztočí, ale dál se nic neděje. Monitor je černý, nenajede POST …

    Pokud ovšem PC z tohoto stavu vypnu a znova zapnu, je vše v pohodě a PC normálně funguje. Dále je možné počítač bez potíží vypínat a zapínat. Problém nastává, když je počítač např. hodinu vypnutý.

    Nevíte někdo, kde by mohla být závada?

    Seasonic S12II-620 620W Bronze
    Gigabyte GA-P55A-UD3
    Intel Core i5-760 BOX
    Kingston HyperX 4GB
    Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB
    Gigabyte GTX460 1GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Špatne nabieha zdroj. Pri nábehu dostáva zabrať, pretože musí prekonať malú impedanciu dosky (vybité kondíky). Tie sa však čiastočne nabijú a pri následnom pokuse to už zdroj zvládne. Nemyslím, že by bol zdroj slabý, ale má asi nevhodne naladené ochrany pri nábehu do veľkej záťaže.
    Máš riadne pripojené všetky konektory, aj tie pomocné ku procesoru a grafike? Skús s nimi pohýbať a skontroluj, či nie je vysunutá niektorá dutinka (na strane zdroja aj spotrebiča). Nestáva sa to, ale na novom výrobku - ktovie!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    7

    Teď u toho PC nejsem, ale jsem si celkem jistý, že to mám zapojeno pořádně. Pomocné konektory k CPU a grafické jsou taky určitě připojené.

    Nebude ten zdroj vadný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    To je možné. Najlepšie by bolo vyskúšať iný zdroj aspoň 450W. Skús si niekde (napr. u predajcu PC) požičať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Prvotní příčiny vypadají na vadu zdroje, nicméně obecné věci jako update Biosu+ připadný reset, test pamětí a disku proběhl? V krajních případech i ty mohou vykazovat podobné neduhy. Nicméně nejpravděpodobnější je závada na cestě Zdroj <-> MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Když vidím v sestavě tu desku GB, tak mě napadá, že o dvojitým spouštění už jsem v souvislosti s GB deskama slyšel....

    Zkusil bych pohledat něco na netu, možná se tam řešení najde.

    Hned první odkaz v Googlu a stejný problém (klik).... sice na zive, ale co se dá dělat cosi o extreme memory profilu ramek
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 26-08-2010 v 22:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Prípad na Živě popisuje podobný problém s tým, že to robí iba keď vypne napájanie - to znamená, že zdroj a doska prestane mať pohotovostné (stand-by) napájanie. To by ale mohla byť príčina aj v doske, špatne ošetrený nábeh standby napätia, konkrétne včasné generovanie signálu PowerOn pre zdroj ihneď po nábehu siete.
    Myslím tým, že signál PowerOn má nesprávne ošetrenie (chyba designu dosky), teda v tom prípade je to tak, ako tvrdí husky.
    Nech nám autor M4d3 objasní, či to v jeho prípade robí iba ak úplne odpojí napájanie, alebo aj po vypnutí do stand-by.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    7

    Dík za reakce!

    Ten příspěvek na Živě jsem četl a můj problém bude asi jiný. U toho PC budu sice až zítra, ale co jsem to tak zkoušel, nezáleží na tom, jestli zdroj je nebo není v napájení. Navíc autor toho příspěvku na Živě ten problém vyřešil tak, že vypl "Turbo SATA3/USB3.0". To jsem v BIOSu vypl jako první volbu. Co se týká "Extreme Memory Profile" tak s tím jsem nic nedělal, ale jestli to nebylo v defaultním nastavení zapnuto, tak já jsem to určitě nezapínal.

    Co se týká nějakého zkoušení. Ono je těžké to nasimulovat! Vždy musím nějakou dobu čekat než to zase "zchladne", protože podruhé už to vždycky najede.

    Na netu jsem se snažil něco najít, ale kromě rad typu "může to být vlastně vším" jsem nic pořádného nenašel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Skús to s iným zdrojom.
    Doska patrne nemusí schladnúť, ale nejakú dobu trvá, až sa vybijú kondíky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od crasten Zobrazit příspěvek
    ... ako tvrdí husky.
    husky nic netvrdí, jen říká, že to nebude ojedinělý případ u GB (tím myslí už od dob P35).

    A taky ten případ na zive byl jen příklad toho, že se to prostě stává. Odkazů jsou tuny, je třeba pročíst a vyzkoušet u sebe. Jasný, že se blbě testuje něco, co zlobí jen někdy.... o to to bude delší hledání řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    V první řadě bych aktualizoval BIOS. Pak se uvidí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    To že doska pána M4d3 blbne stále, ešte nevylučuje možný bug s vypnutím stand-by napájania dosky. To môže vyskúšať až po vyriešení prvotného problému, ktorým je asi zdroj.
    Bios nevylučujem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    7

    Nezáleží na tom, jestli PC má stand-by napájení nebo ne. Stačí, když se počítač na nějakou dobu proste klasicky vypne přes start nabídku.

    Jiný zdroj, který by do toho šel asi jen tak neseženu. Ten update BIOSu mi nepřijde moc pravděpodobný, vždyť tam jsou úplně standardní komponenty. To by asi dělalo více lidem. Deska je navíc úplně nová, měla by mít aktuální BIOS (pokud neležela půl roku ve skladu). Zítra se podívám, která verze biosu tam je.

    Tady nějaký Vewehr popisuje podobný, ale ne úplně stejný problém se stejným zdrojem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od M4d3 Zobrazit příspěvek
    Deska je navíc úplně nová, měla by mít aktuální BIOS (pokud neležela půl roku ve skladu).
    To víš, že ležela....

    Updatem BIOSu vůbec nic nezkazíš, hlavně zajisti, ať se ti během toho nevypne. Každopádně doufám, že máš teď ten aktuální vyresetovanej do defaultu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Updatem BIOSu vůbec nic nezkazíš, hlavně zajisti, ať se ti během toho nevypne
    No jestli mam bejt ku*va tak máš snad dual bios ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2011, 21:45
  2. rychlost kurzoru na druhem monitoru
    Od teleclovek v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-05-2010, 21:23
  3. Video na druhem PC soucasne
    Od )aguar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 18:04
  4. Windows 7: Zavaděč na druhém disku
    Od Dohnalik v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-12-2009, 13:49
  5. MS Word 2007 jiny pocet stran na druhem PC
    Od tosmani v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-11-2008, 11:09