Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Instalace ovladačů

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Ahoj, mám 3 nenainstalované zařízení ve správci zařízení ve Win XP. Deska MSI K9N2 DIAMOND. Pokud někdo pomůže s vyřešením, předem děkuji.

    1. PCI síťovka Ovislink s čipem 8139D (PCI\VEN_00EC&DEV_8139&SUBSYS_139A049C&REV_10\4&32 ED1635&0&3840
    nejde nainstalovat ovladač, ale zdá se, že je funkční na příkaz ping.
    otazník ve správci

    2. jedna ze dvou síťovek přímo na desce RTL 8211BL. Při instalaci ovladače se ohlásí chyba, že název koliduje se systémovou službou. Nevim jak tu službu najít a co s tím udělat.
    vykřičník ve správci

    3. Neznámé zařízení. připojené k Most mezi sběrnicemi PCI a ISA. Toto zařízení není nakonfigurováno správně. (Kód 1). ID instance zařízení ACPI\IFX0102\1
    otazník ve správci
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Koľko sieťoviek aktívne používaš (z popisu asi 3) ?
    Ak niektorú nepoužívaš tak ju v biose vypni (ide to aj cez správcu XP, ale neviem, či je to to isté).

    Máš najnovší bios (verzia 2.7)?

    Inštaloval si drivery základnej dosky, čo máš na CD k doske?
    (Prípadne pozri na stránkach výrobcu)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Používám jednu síťovku, když přijde kamarád, tak dvě, ale druhou na desce jsem nedokázal nainstalovat, tak jsem dal starou síťovku do PCI slotu, ale drivery taky nevzala. Na předchozím počítači normálně fungovala.
    Bios mám 2.6 to neni tak starej. Je letošní a flešovat tuhle desku se mi nechce, abych něco nezvoral. Mělo by to jít na jakýkoliv bios, když to není žádné nové zařízení.
    CD k desce nemam. Koupil jsem ji v bazaru bez cd a zvukovky.
    Stahuju ovladače ze stránek MSI. Na 8211BL jsem zkusil od výrobce čipu, ale skončilo to tou samou hláškou jako od MSI
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Súhlasím s tebou, že netreba flashovať z 2.6 na 2.7. Problém bude patrne v tom, že nie je správne nainštalovaný ovládač chipsetu dosky. Ten mal byť na CD, ktoré nemáš. Nedá sa aspoň zakázať ten radič 8211L ?
    Zatiaľ len toľko, skúsim pohľadať niečo na ten čipset.

    A XP je 32 alebo 64 bit? Stiahni a inštaluj príslušný ovládač NVIDIA nForce MCP72/78 System Drivers!

    A tiež AMD AMDAway Driver -> oba zo stránky výrobcu: http://www.msi.com/index.php?func=do...1&prod_no=1438
    Naposledy upraveno uživatelem crasten: 26-08-2010 v 22:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    869

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    ...
    2. jedna ze dvou síťovek přímo na desce RTL 8211BL. Při instalaci ovladače se ohlásí chyba, že název koliduje se systémovou službou. Nevim jak tu službu najít a co s tím udělat.
    vykřičník ve správci
    ....
    v nouzaku to nainstalovat nejde?, nebezi ti na PC Kerio firewall?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Tak jsem vše odinstaloval v nouzáku a zas nainstaloval a je to stejný. přidávám pár obrázků jak to vypadá. Jedno nenainstalované zařízení zmizelo po resetu biosu, ale síťovky zůstaly.
    Kerio nemam.
    Ani po zakázání v biosu nejde druhá síťovka nainstalovat ani po zakázání ve správci.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Chyba1.jpg 
Zobrazení: 135 
Velikost: 29.1 KB 
ID: 18467   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba2.jpg 
Zobrazení: 158 
Velikost: 30.6 KB 
ID: 18468   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba3.jpg 
Zobrazení: 135 
Velikost: 26.5 KB 
ID: 18469   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba4.jpg 
Zobrazení: 204 
Velikost: 49.7 KB 
ID: 18470  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    doplněk od RTL 8211BL
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba5.jpg 
Zobrazení: 181 
Velikost: 24.4 KB 
ID: 18471  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    A nespomenul si, či si inštaloval tie drivery "MCP72/78 System Drivers"
    a "AMDAway Driver" spomenuté vyššie. Pri tom AMD Away sa píše, že by to malo odstrániť problémy so žltými otáznikmi. Tak skús najskôr ten.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od crasten Zobrazit příspěvek
    A nespomenul si, či si inštaloval tie drivery "MCP72/78 System Drivers"
    a "AMDAway Driver" spomenuté vyššie. Pri tom AMD Away sa píše, že by to malo odstrániť problémy so žltými otáznikmi. Tak skús najskôr ten.
    MCP72/78 jsem tam měl před tim. Teď jsem tam stahnul něco novějšího od nVidie. A Away mi háže chybu jazyka. Nevim jak to obejít, aby se to nainstalovalo. viz obr.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba6.jpg 
Zobrazení: 130 
Velikost: 10.1 KB 
ID: 18485  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    V tom ti neviem pomoct. Ja by som instaloval XP znovu a v anglickom jazyku, potom to MCP a Away a potom jazykovy balik. Viem, že s naslednou lokalizaciou su problemy, a ze jazyk je sucastou distribucie WXP, ale proste inak to neviem. Viem vsak, ze problem tvojej dosky je prave v tom Away Driveri.

    V programe ReadMe.rtf sa doslova píše: "Tento súbor INF odstraňuje nevyriešené rozpoznávanie hardvéru ("Žlté otazníky" Spojené so zariadeniami, ktoré nemajú riadne nainštalovaný ovládač). V súčasnej dobe neexistuje žiadny ovládač spojený s týmto súborom INF."
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Tak moc děkuju za pomoc. Anglický windows nebudu instalovat. Ještě zkusim dohledat nějaký jiný řešení bez toho programu, ale nedávám tomu velkou šanci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Prosím o srozumitelný překlad chyby při instalaci AmdAway. Pokročil jsem v instalaci tak jak je napsáno na stránkách MSI, že se to dá nainstalovat přes příkazový řádek s parametrem /el. To mi šlo krásně. Proběhla celá instalace podle průvodce úspěšně, ale pak jsem nikde neviděl kam se to nainstalovalo, ale do složky přibyl český instalátor a vyhodilo to tuhle chybu, když jsem ho pustil. viz. obrázek...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba7.jpg 
Zobrazení: 132 
Velikost: 56.9 KB 
ID: 18501  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Nebude problém v tom, že si prepínač /el mal zadať veľkými písmenami? Teda /EL.
    Pošli sem link na ten návod, skontrolujem, či nie je problém v adresároch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od crasten Zobrazit příspěvek
    Nebude problém v tom, že si prepínač /el mal zadať veľkými písmenami? Teda /EL.
    Pošli sem link na ten návod, skontrolujem, či nie je problém v adresároch.
    Zadal jsem to malýmy písmeny jak bylo v popisu. Mám to zkusit znovu s velkýmy?

    http://eu.msi.com/index.php?func=dow...1&prod_no=1438
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    S tým linkom si mi moc nepomohol, nemám čas to hladať, pošli ten postup, podľa ktorého to nastavuješ.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 17:59
  2. Windows Vista: Instalace kb947821- příliš dlouhá instalace?!
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 21:24
  3. Instalace ovladačů k neznámé kartě
    Od ppkk2 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-03-2008, 07:52
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 17:44
  5. Instalace ovladačů pro Spectra HTPC
    Od Spectra Support v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-10-2006, 22:30