Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Vytížení CPU na 100%

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravím,

    vlastním NB Acer 2492Nwlmi:

    Intel Celeron M420, 1600 MHz
    Mobile Intel 945 Express Chipset Family (224MB)
    Intel GMA 950
    DIMM1: 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM
    DIMM3: 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM
    XP Pro SP3
    Codecs 6026 all in 1

    Při spuštění streamovaného videa na internetu, se CPU vytíží na 100%. Používám Google Chrome. Dále i při hraní např. Torchlight se vytěžuje na 100% - ale když PC zapnu poté, co bylo déle vypnuto hra běží plynule okolo 30fps, ale zhruba po pár desítkách minut, co se PC zahřeje a větráky hučí naplno, se FPS sníží na nehratelných 4-6FPS.

    Systém je pár dní čerstvý. Dříve toto NB nedělal. Děkuji za nápady a rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Není chlazení zanesené prachem? Zkus ho vyčistit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    Chystám se na to hned ráno, ale díky za radu, ráno napíšu jak se to bude chovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jak již psal r34ktor, toto přesně odpovídá přehřívání CPU a jeho následnému přepnutí do "nouzového režimu" aby se ochladil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    52

    Opravdu se to jeví jako throttling způsobený přehříváním, zkontrolujte teploty a pokud budou vysoké, vyčistěte, jak již bylo řečeno.

    Další možností by byly programy spuštěné na pozadí, tj scan antiviru etc. Zjistěte v správci úloh, jaká z úloh CPU zatěžuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    vytížení udělá vždy ten proces, co zrovna sutím, hra, prohlížeč atp...zítra ráno zkusím vyčistit NB od prachu...

    teploty na HDD 53°C a na jadru 43°C a to pri prohlizeni internetu a nic vice. Pri hrani her a vetsimu zatizeni NB se stupne vysplhaji vyse....


    rano napisu co a jak to dopadlo s cistenim NB.

    i tak diky vsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    Ve větráku nic moc prachu nebylo...při spuštění jsou teploty na HDD 35°C a na jádru 39°C -> HDD 47°C a na jádru 39°C a větrák naplno při streamovaném videu na internetu a samozřejmě se seká...internet od upc 10mbit jede naplno

    ty teploty byly brány ze SpedFan..zde přikládám teploty z everestu:

    Teploty
    Základní deska 74 °C
    CPU 74 °C
    CPU dioda 72 °C
    WDC WD1200UE-22KVT0 52 °C

    Napájecí napětí
    Jádro CPU 1.26 V
    Naposledy upraveno uživatelem Euronymous: 27-08-2010 v 11:11
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Možná by nebylo od věci přepastovat chladič CPU (pokud není ntb v záruce).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Teploty jsou vysoké. Stáhni a nech na pozadí spuštěný program Throttlewatch. Ten ukáže vytížení CPU a také jestli díky přehřívání vkládá prázdné cykly. Ale je to téměř jisté. Pak zbývá pořešit to chlazení jak už psal kevin (přepastovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    Tak jsem to nechal běžet na pozadí a zde přikládám soubor, který mi z toho vylezl...

    http://uloz.to/5681334/journal.txt

    jinak NB už v záruce neni, je starý 3,5 roku, ještě bych se zeptal k těm pastám, je jedno jakou zakoupím nebo jsou pro určitá CPU určité pasty...kuoupil bych od artic cooling MX-2 nebo MX-3...ale to jen tak bokem :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    MX2 je dobrá.
    Soubor přilož přímo sem k příspěvku.. Kdo to má tahat z nějakých serverů.. (pokročilá editace přísěvku -> přiložit soubor)
    Jo ale tenhle výstup není to co potřebujem. Potřebuješ dvoubarevný graf, něco jako toto :

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    V tom programu vidím pouze CPU Load a CPU Frequency. Throttling graph a Volatage Graph mám zašedlé...je to v pořádku ???
    Naposledy upraveno uživatelem Euronymous: 27-08-2010 v 13:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hm hm, tak to si nejsem jist. Nemám Intel CPU, abych vyzkoušel snad se někdo ozve s osobní zkušeností jak by to mělo na tomto typu procesoru vypadat. Ten obrázek co jsem postoval byl z podobného problému který jsme řešili s Pentiem 4: zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    7

    Ten topic, co jsi poslal jsem četl. Uvidíme zda se někdo ozve, ale každopádně zkusím tu novou pastu v brzké době.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. vytížení Ram
    Od pepples v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-06-2011, 09:44
  2. Nadměrné vytížení CPU
    Od Bufuova v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-10-2010, 23:22
  3. Vytížení Ram
    Od Lukasas v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-04-2010, 19:53
  4. 100% vytížení CPU hrou
    Od Cerix v sekci Grafické karty
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 26-06-2009, 13:46
  5. vytížení internetu ?
    Od Farrly v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-03-2008, 19:17