Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

zpožděný zápis a "ztráta" mechaniky DVD

scorecz (1)|27.8.2010 02:47
zdarec, sem tu novej a mám následující problém
mám ntb Acer Aspire 5520 a v něm DVD mechaniku od Pioneer, klasická vyjížděcí se šuplíkem, ne štěrbina
navíc mám přes USB připojen starší externí HDD a při jeho prohlížení mi vyskočila hláška že "zápis se zpožděním se nezdařil" a od té doby mechanika "zmizela" ... vlastně, ve správci zařízení je, ale jako standartní CD mechanika, a přitom nefunkční, v BIOSu není, ačkoliv tam předtím byla jako IDE 1, kdy 0 byl HDD v ntb
zkoušel jsem odinstalovat, přeinstalovat ovladače, pořád to najde jen tu standartní CD mechaniku která nefunguje
při vložení CD nebo DVD do mechaniky proběhne normální "bootování" ale tím to končí, původní "zástupce" vypisuje že - Položka E: na kterou odkazuje tento zástupce byla změněna nebo přesunuta, takže zástupce již nebude pracovat správně a jestli ho chci odstranit

poradíte pls?

mechaniku jsem z ntb vytáhl, očistil kontakty, dál svítí a protáčí, na SW příkaz o vysunutí nereaguje a nejde najít, pořád hlásí je není vložen disk

díky moc
crasten (180)|27.8.2010 09:56
Napíš aspoň aký máš operačný systém. Odpoj externý disk, vojdi do Biosu a nechaj ho vyhľadať mechaniky. Mala by tam byť nápoveda, ako sa to robí.