Resart PC při hraní her
Ahoj,
přihraní her jako Fallout 3, S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat, Mass Efect 1 , 2 nebo Need for Speed: Shift se mi počítač restartuje jako kdybych zmáčknul tvrdý restart nebo se roztočí větráčky na maximum a já musím restartovat ručně (monitor se chová jako kdybych vypnul počítač). Stává se mi to naprosto náhodně někdy po 45 minutách hraní a někdy po 10 i méně. Při haní starších her jako Warcraft 3 nebo Bitva o Středozem 2 se mi to nestává.
Dříve jsem si myslel, že by to mohlo být přehříváním tak jsem si pořídil ještě větráček. Nyní teploty grafiky nikdy nepřesahují 80 (podle Lavalys everest), ale problém přetrval. Počítač se snažím často čistit, takže není zanesený.
Moje sestava:
Paměť: A-Data 2048MB DDR2 800MHz Extreme Edition (2x1GB)
Grafika: MSI-RX3870X2-T2D1G-OC-1024MB
Deska: Gigabyte MA770-DS3, AMD 770, sAM2, ATX
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5600+ EE, 2.9GHz, socket AM2
Zdroj: Fortron FSP 400PNF, 400W, PFC
Windows XP Profesional SP3
přihraní her jako Fallout 3, S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat, Mass Efect 1 , 2 nebo Need for Speed: Shift se mi počítač restartuje jako kdybych zmáčknul tvrdý restart nebo se roztočí větráčky na maximum a já musím restartovat ručně (monitor se chová jako kdybych vypnul počítač). Stává se mi to naprosto náhodně někdy po 45 minutách hraní a někdy po 10 i méně. Při haní starších her jako Warcraft 3 nebo Bitva o Středozem 2 se mi to nestává.
Dříve jsem si myslel, že by to mohlo být přehříváním tak jsem si pořídil ještě větráček. Nyní teploty grafiky nikdy nepřesahují 80 (podle Lavalys everest), ale problém přetrval. Počítač se snažím často čistit, takže není zanesený.
Moje sestava:
Paměť: A-Data 2048MB DDR2 800MHz Extreme Edition (2x1GB)
Grafika: MSI-RX3870X2-T2D1G-OC-1024MB
Deska: Gigabyte MA770-DS3, AMD 770, sAM2, ATX
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5600+ EE, 2.9GHz, socket AM2
Zdroj: Fortron FSP 400PNF, 400W, PFC
Windows XP Profesional SP3
Tipoval bych to na přehřívání něčeho (ani to nemusí být GPU ... můžou to být relatovně malé součástky jako třeba napájecí kaskáda grafické karty) nebo zdroj nedokáže dodávat stabilní napětí ... a při poklesu pod nějakou hodnotu se to celé restartuje.
To všechno se dá monitorovat (např. OCCT), tak si to otestuj a uvidíš.
To všechno se dá monitorovat (např. OCCT), tak si to otestuj a uvidíš.
Zdravím tak přesně toto mě taky začal dělat PC u hraní her a potom se to dostalo do fáze kdy mě to prostě ďelalo i při spuštění filmu taky jsem čistil a nepomáhalo.
Posli nam sem fotku vnitrku skrine podle tohoto vzoru (jde jen o to, abys vedel jak to vyfotit a pro nas to melo hodnotu - ne ze vyhazis vsechno ven a posles fotku prazdny skrine :D ) a jeste nam projistotu napis jake mas kde vetraky a prip. jestli jsou regulovane.
Dale stahni OCCT a pust test CPU:linpack s 90% zatizenim RAM na jednu hodinu a potom jeste GPU:OCCT take na 1 hodinu. Vysledne grafy teplot posli zde na forum.
Dale stahni OCCT a pust test CPU:linpack s 90% zatizenim RAM na jednu hodinu a potom jeste GPU:OCCT take na 1 hodinu. Vysledne grafy teplot posli zde na forum.
tady je fotka vnitřku počítače...
Větráček je na grafice na procesoru a 12x12cm větráček na krytu té strany bedny počítače, kterou sem odendal.
Větráček je na grafice na procesoru a 12x12cm větráček na krytu té strany bedny počítače, kterou sem odendal.
Nebyla by možnost někde si půjčit na vyzkoušení jiný zdroj? Podle grafů to na přehřívání nevypadá a všecko zatím nasvědčuje nedostačujícímu zdroji. Ta grafika je docela žrout.
/pozdě.
/pozdě.