Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: Nevím si rady ohledně nové Grafické Karty

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    Zdravím

    Mám takový problém...moje grafická karta Radeon x1950 pro už nezvládá nové hry a navíc ani nezvládá můj nový LCD "22" Monitor. Problikává!

    Takže jsem se začal poohlížet po nové grafické kartě.

    Zde je výpis mých komponentů v PC:

    Základní Deska: Gigabyte GA-965P-DS3
    Procesor: Intel Core 2, 1,86GHz
    Paměti: 4GB
    Grafická Karta: Radeon x1950 Pro
    Zdroj: tuším že 400Wtový nejsem si jistý

    Každopádně je jasné že budu muset koupit i nový zdroj, aby nová grafika správně fungovala.

    Chtěl bych se s grafickou kartou vlézt do 4,5tis. max a se zdrojem max do 1500.

    Jinak jsem se už trochu po tom díval a celkem se mě líbí Sapphire 5770 1024MB

    Pokud víte o něčem lepším, co by jste mohli doporučit, budu moc rád...díky předem

    S pozdravem

    Michal
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    5770 je dobrá volba.

    Na straně nV GTX 460 768MB nebo i GTX 465, která je dost výkonná, má sice relativně mizerný provozní vlastnosti, ale když ji za 5k koupíš, tak třeba na Alze k ní dostaneš i hry Just Cause II a Mafiu II, který prodáš a dostaneš se celkově na dobrou cenu (i pod 4k, řekl bych).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Ještě ale napiš přesný model a stáří zdroje. Možná se ani nebude muset kupovat nový, pokud je kvalitní. Pokud by se tedy šlo do ATI 5770.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    hmmm tak to přesně nevím..není to tam nikde napsané ...

    je to takový ten bez značkový... nevím ani přesně na kolik je Wattů...ale vic jak 400 to nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Opiš, nebo vyfoť štítek na zdroji. Ale pravděpodobně to značkový nebude. Značka tam bývá vyobrazena většinou největším písmem. Jinak třeba toto - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O000000QRP
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    a není už lepší nějaký 600Wtový ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od Rikimaru Zobrazit příspěvek
    a není už lepší nějaký 600Wtový ?
    To by bylo docela zbytečné, ta sestava nebude v zátěži odebírat víc jak 250W, leda že by si chtěl taktovat, tak to bych uvažoval o 520W verzi, ale 600W to už je zbytečně moc. Seasonic jsou kvalitní zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    proč vlastně bývá u těch grafik napsané doporučený zdroj 450W
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    ještě mě napadla jedna věc. Nebude mít ta nová grafika Radeon 5770 problém s mojí základní deskou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Rikimaru Zobrazit příspěvek
    proč vlastně bývá u těch grafik napsané doporučený zdroj 450W
    Preto, lebo užívatelia majú doma, napr. ako aj Vy neznačkové noname zdroje tak sa počíta s rezervou aj pre nich...

    Edíto: Obávam sa, že to s Vašou MB nepojde Podporuje len PEG slot vo verzii 1.0a - čo nie je spetne kompatibilné s Pcie-E 2.0+, ktorú používajú HD5770 (resp. celá rada 4xxx/5xxx)
    Naposledy upraveno uživatelem 16cmfan: 29-08-2010 v 19:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Preto, lebo užívatelia majú doma, napr. ako aj Vy neznačkové noname zdroje tak sa počíta s rezervou aj pre nich...
    Navíc oni ani nemohou vědět jestli tu grafickou kartu chceš provozovat se Sempronem, nebo s Phenomem x6, takže musí tam dát jistou rezervu i díky tomuhle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Preto, lebo užívatelia majú doma, napr. ako aj Vy neznačkové noname zdroje tak sa počíta s rezervou aj pre nich...

    Edíto: Obávam sa, že to s Vašou MB nepojde Podporuje len PEG slot vo verzii 1.0a - čo nie je spetne kompatibilné s Pcie-E 2.0+, ktorú používajú HD5770 (resp. celá rada 4xxx/5xxx)
    počkat...takže to s mou základní deskou nepůjde?...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od Rikimaru Zobrazit příspěvek
    počkat...takže to s mou základní deskou nepůjde?...
    No podle toho jakou máš revizi. To najdeš napsané přímo na základní desce. Byly vydány rev. 1.0, 2.0 a 3.3
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Rikimaru
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    111

    teď sem se díval do manuálu na základní desce a je tam napsané Rev. 1002
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Ten procesor je tragédie a bude to dost brzdit. Než grafiku, raději bych pořídil za těch 6 tisíc toto a nebo došetřil a pořídit tohle + lepší grafiku.

    /Hele ho, nebo se tady můžeš domluvit s dotyčným a mít za skoro podobné stejné prachy rovnou trošku jetou 5750.
    Naposledy upraveno uživatelem jrx: 29-08-2010 v 20:06
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dotaz ohledně teploty grafické karty
    Od windows v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 08-03-2011, 11:08
  2. nevim si rady
    Od schurys v sekci OS Linux
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 22-10-2009, 17:01
  3. Nevím si rady s pc
    Od Ross1981 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 13:48
  4. OvladaČe GrafickÉ Karty Řady 8800 Forceware 158.22 ???
    Od Jackal1 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-05-2007, 12:46