Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pípa PC Speaker, prehrieva sa procesor?

Shadie (3)|30.8.2010 07:57
Dobrý deň, mám jeden problém s PC. Myslím že sa prehrieva procesor, stiahol som si Speedfan aby som sledoval teplotu. Keď zapnem PC, všetko je v poriadku ale teplota procesoru sa mi zdá príliš veľká. Keď je počítač v kľude, pohybuje sa okolo 49-55 stupňov keď napríklad niečo pozerám na internete dokáže vystúpiť až na 70 stupňov a začne pípať PC speaker (68-70 a vyššie), pri hraní hier je to až 78! Čítal, som, že speaker vačšinou hlási keď sa zastaví napríklad ventilátor na CPU ale v mojom prípade fungujú všetky ( zdroj, grafická karta, CPU). Neviete prečo pípa?

Naozaj neviem čo mám robiť nerád by som aby sa niečo zase pokazilo, prednedávnom sa mi prehriala základná doska, kúpil som novú (ocino kúpil :-) ), taktiež ramku, zdroj všetko fungovalo a asi po 2 mesiacoch začali tieto problémy. na procesore mám toto chladenie: d34223-001 (v prílohe obrázok)
ale pravdepodobne bude len zanesené prachom pretože procesor sa nikdy nemenil, ale stále nechápem ten pc speaker prečo pípa (najradšej by som ho vytrhol a vyhodil z okna lebo pri tom hluku sa nedá pri počítači vôbec sedieť)
A ešte posledná vec- prvý deň keď mi začal pípať speaker, dal som preč bočný kryt kvôli lepšiemu odvetrávaniu a prestalo to ale na ďalší deň to už nepomohlo. Ja osobne si myslím že to bude tým procesorom

Doska: Gigabyte GA-G31M-ES2L
procesor: Intel(R) Celeron(R) CPU 3.20GHz
grafická karta: ATI Radeon X550
ram: 1x 2GB
zdroj: ModeCom FEEL-350ATX 350W 2.2 PFC
index.jpeg
DrZelenka (2491)|30.8.2010 09:01
V BIOSu zakladni desky muze byt nastavena urcita bezpecna teplota procesoru pres kterou to nenecha ten procesor prejit a radsi to napr. vypne pocitac. Jeji priblizeni muze napr. hlasit speaker (sam jsem to nikdy nezkousel).

Misto vyhazovani speakeru by bylo vhodnejsi resit pricinu - pipa tak neprijemne, protoze vetsinou hlasi jen opravdu dulezite veci a timhle te donuti neco delat.

Pises, ze mas asi zaneseny PC prachem - proc jsi ho tedy nevycistil? Ted ti stejne nic jineho nikdo nedoporuci krome vycisteni PC od prachu, prip. i vymenu teplovodive pasty.
Shadie (3)|30.8.2010 11:06
Tak sa do toho čistenia pustím ten chladič vypadá pekne zaprášený , inak celý počítač je čistý je v ňom všetko nové okrem toho "zrádneho" procáku a grafickej karty. Díki dám vedieť nejaké zmeny :-)
Martin Vithous (52)|30.8.2010 11:31
Vše je nové? Čili jste procesor s chladičem dával na jinou desku? Nanesl jste na cpu novou pastu a odstranil starou?
Shadie (3)|30.8.2010 12:11
[quote=Martin Vithous;398944]Vše je nové? Čili jste procesor s chladičem dával na jinou desku? Nanesl jste na cpu novou pastu a odstranil starou?[/quote]
Áno, nová pasta tam je (komp dával dokopy jeden týpek čo sa v tom vyzná), práve som vyčistil chladič a teplota pri štarte počítača klesla skoro o 15 stupňov a už tak komp nehučí... dúfam že sa to vyriešilo uvidíme keď budem hrať nejakú hru