Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Jde skutečně ''spálit'' procesor Intel?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Dnes jsem instaloval nové CPU (Q6600). Předchozí cpu jsem měl přetaktované a chtělo to reset biosu. Udělal jsem reset biosu a počítač stále padal. Tak jsem se podíval na hw monitor a vidím - 85°C teplota procesoru! Při 86°C to automaticky spadlo. Podíval jsem se na chladič a viděl jsem, že jeden ten ''zacvakávač'' nebyl zacvaknutý, pustit jsem znovu a teplota v idle cca 25°C. Někde jsem četl, že Intely automaticky padají při překročení určité teploty. Otázka tedy zní: jde Intel skutečně rozbít neopatrností při instalaci chladiče nebo přetaktováním? Můj osobní názor je - ne (ale můžu se mýlit).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No tak jedině to otestovat. Pokud to teď jde tak to vypadá ok, ale zkus ještě testy pomocí OCCT anebo Orthos.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gejmer
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    99

    Jde to
    User (Danw2) oddělal i7 920 když si vesele frčel 90°C s boxem..
    Neni to nic příjemnýho.
    Tohle jsou jen vysoké teploty,ale vysokým napětím ho provaříš na 100% jako nic..
    Pořád doufám,že se někdo rozhodne udělat pár crash testů CPU,něco jako před lety na TomsHardware.

    http://www.metacafe.com/watch/26293/cpu_cooler_removed/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Dnešní cpu jde prakticky "rozbít" pouze neúměrným napětím nebo ještě lépe v kombinaci s nekvalitním zdrojem - prostě tak, aby dostával co největší výkyvy napětí - pak to většinou odskáče cache (pokud se nemýlím tak podle rozsahu poškození cache se dělávaly testy pro odhad smrti cpu). Tenkrát jsme zkoušeli za chodu sundavat chladič a pc se prostě jen seklo, starý Athlony neměly ochranu vůbec (u nich se spoléhalo na ochrany na deskách). Mnou posledně odpálený Phenom dostal 1.8v a ani nezasmrděl, jen lehce zažloutl socket .

    edit: mě to video nejde
    Já to tomu Phenomu neudělal schválně, prostě jsem chtěl už jen přidat voltáž na ramkách, F10, Enter a pc mrtvý... Příště si dám k narozeninám radši brýle
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 01-09-2010 v 01:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Super Takže bez zvýšení napětí ho neodpálím? Na kolik si myslíte, že ho bez zvyšování napětí přetaktuju?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    dle mého soudu ho dáš na 333x9 na auto Vcore,možná i míň,nezapomen na děličku ram .tak aby jely cca těch 800mhz,víc ani s boxem nezkoušej

    hod sem pak foto z cpu-z
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Mně se tohle stalo právě na tom Athlonu 1.4 Ghz Thunderbird.Trochu jsem si pohrával s chladičem a špatně mi dosedl na procesor a za minutu bylo po něm.
    Ty dnešná procesory už mají ochranu tzv.stepping.kdy se samy zpomalí a nemělo by dojít k přehřátí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    ...tzv.stepping.kdy se samy zpomalí a nemělo by dojít k přehřátí.
    ...thermal throthling...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    tento pád by měl jít nastavit v biosu i na nižší teplotu a měl bys jistotu že se do takových teplot ani nedostane,samozřejmě s boxem je to těžké,jakou máš verzi toho boxu vůbec?je to ten stenčený nebo vyšší s měděným středem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Já mám s měděným středem, něco takovýho (http://img.tomshardware.com/us/2006/...box_cooler.jpg), ale už to jede dobře, tam byl problém v tom, že jedna nožička nebyla nacvaklá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    hm,dávej bacha nato příště,nějakou korunku tě to stálo tak at ti to vydrží něco,jinak by si zasloužil ten Q aspon tento chladič
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    hm,dávej bacha nato příště,nějakou korunku tě to stálo tak at ti to vydrží něco,jinak by si zasloužil ten Q aspon tento chladič
    o kolik se cca sníží teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pokud netaktuješ ani ti nevadí hlučnost, není chladič potřeba. V obou ostatních případech musíš zvážit, jestli ti to za těch 650 kč stojí. (na nás to nenechávej, my jsme blázni a box chladič tu nemá snad nikdo takže my ti všichni tu 212+ doporučíme)

    Jinak dle testů padnou teploty o cca 25°C
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 03-09-2010 v 00:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gejmer
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    99

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    my jsme blázni a box chladič tu nemá snad nikdo takže my ti všichni tu 212+ doporučíme

    Koukali jste na video,které jsem postoval? Je tam krásně vidět jak procesor Intel Pentium 4 pracoval i bez chladiče(začal throtlovat,ale fachčil dál.)
    Po nasazení chladiče se vrátil zcela do normálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    100

    Měnit napětí se mi nechce, spíš si na to netroufám, takže se zeptám takhle.
    1.) S BOXem se tedy dostanu cca na 3.0GHz na auto VCore
    2.) S 212+ se dostanu kam na auto VCore?
    3.) kdyby jste mne ale přecijenom překecali na změnu voltáže, kam bych to cca vytáhl s 212+? potřeboval bych ale asistenci! v resetovaným biosu jsem na desce P5K vůbec nenašel v Advanced políčka pro přetaktování...hmm...kde asi jsou? skryté nastavení...?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Procesor Intel Celeron 2,6GHz
    Od honzee v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 01-04-2010, 21:56
  2. Procesor Intel 80486
    Od Figa v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-08-2008, 14:25
  3. Procesor intel celeron
    Od Michael987 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 23:16