Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    10

    Co chci upgradovat: CPU, možná MB+cpu

    Aktuální konfigurace: AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+ /Gigabyte GA-M52S-S3P v1/ati 3850 512 ddr3/ram 4x1024 ddr3 800

    Další komentář: Dobrý den, přemýšlím jaký vybrat procesor
    Detail desky (upgradnul sem bios na posledni verzi) http://www.gigabyte.cz/products/mb/b...2s-s3p_10.html
    je tam seznam podporovaných CPU, který vybrat + jaký chladič, pastu?

    chtěl bych se vejít do 2000,-
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tu RAM máš asi DDR2, co?
    Proč chceš upgradovat? Co na tom chceš hlavně dělat, respektive v čem tě CPU zdržuje?
    Jak seš hákivej na ticho?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    ee, blbej thread, del.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Tu RAM máš asi DDR2, co?
    Proč chceš upgradovat? Co na tom chceš hlavně dělat, respektive v čem tě CPU zdržuje?
    Jak seš hákivej na ticho?
    Dual DDR2 800mhz
    vlastně potřebuju co největší výkon kvůli mass pvp (hodně postav najednou třeba 50 vs. 50 lidí) při takové akci mi padne fps na cca 10 a ta hra jede na jednom jádru, nevyužije dvě, takže asi co největší frekvence.
    Hlušnost mi nijak extra nevadí stejně vrčí grafika naplno a používam in ear sluchátka, ale zas "nejvícnasvětěmoc" to řvát nemusí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Pokud jde jenom o hry a chceš procesor s vysokou frekvencí a málo jádry, tak bych vzal 2 jádrový AMD Phenom II X2 555 Black Edition. Proti Atlonům je sice drahší, ale má větší výkon při stejných taktech na jádro a díky odemčenému násobiči pude snadněji taktovat (možná by šly i odemknout další jádra). http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830972PAVWR
    Vzhledem k ceně procesoru a rozpočtu, budeš muset použít přiložený BOXovaný chladič a pastu. Nic slabšího podle mě nemá smysl, moc by jsi si proti stávajícímu procesoru nepomohl.

    EDIT: Počítej s tím, že stávající procesor by měl jít prodat za cenu kolem 400Kč.
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 01-09-2010 v 14:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, pokud do dvou tisíc a jednothread, tak je to to nejlepší, co se asi za ty peníze dá. Pokud bys našel peníze za chladič, tak
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...d&SearchType=1
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0CD0AMQRD

    ale stejně mi to přijde divný. Ten phenom má frekvenci +50%, takže reálně o moc víc rychlejc nepojede (já vim, má větší cache a o fou lepší architekturu, ale zas většší frekvence tu cache víc vytěžuje a jsou větší nároky na paměť). A s 15fps si stejně moc nezahraješ. A hlavně by si to nezahrál nikdo - neni problém ještě v nečem jinym než ve výkonu CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    10

    tak to já nevim v čem by mohl být ještě problém, mozná pamet (je to 2x1024 ddr800 +2x1024ddr800 od jiné firmy) už 3 roky HW nijak nesleduju takže se v tom moc nevyznám, každopádně ten phenom stojí v czechcomputeru 2900,- což je moc (chtěl bych to koupit tam, protože to mam 5min cesty) kolik to stojí poslat poštou z toho alfakompu? (nemuzu to tam najit)
    Naposledy upraveno uživatelem nothar3: 01-09-2010 v 15:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Kdyby jsi CPU trochu přetaktoval, řekněme na 2,6 GHz by jít mohl, poznáš jak moc to pomůže a jestli je nový CPU skutečně tak potřebný.

    Edit: poštovný záleží na způsobu poslání, ale normálně poštou odhadem 120,-? Dej si ho do košíku a začni vytvářet objednávku, poštovný tam bude. Nemusíš ji dokončit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od nothar3 Zobrazit příspěvek
    každopádně ten phenom stojí v czechcomputeru 2900,-
    To jsou dobří zloději! V Alfacompu: Cena dopravy včetně dobírky a pojištění je 89,- Kč. Možná by pomohlo, kdyby jsi napsal o jakou hru se jedná a při jakém rozlišení hraješ. Protože jak píšou ostatní, nízká fps nemusí být vinou slabého procesoru (ale velmi pravděpodobně nízké fps nezpůsobuje paměť).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    To jsou dobří zloději! V Alfacompu: Cena dopravy včetně dobírky a pojištění je 89,- Kč. Možná by pomohlo, kdyby jsi napsal o jakou hru se jedná a při jakém rozlišení hraješ. Protože jak píšou ostatní, nízká fps nemusí být vinou slabého procesoru (ale velmi pravděpodobně nízké fps nezpůsobuje paměť).
    díky
    lineage 2 ukazka: http://i56.tinypic.com/vfwg9z.jpg
    ono celkově je to asi i dost chyba enginu hry (ut engine)
    každopádně bych to chtěl nějka zkusit vylepšit, na tom screenu zrovna nikdo nic nedělá, ale když se bojuje tak je tam spoustu světýlek a záře a na tomhle screenu sem měl tak 10-15 fps. rozliseni 1440*900
    můžu dát link i na video (450mb) jestli z toho něco zjistíte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Podle tohoto (je to z roku 2007!) to má fakt vysoké nároky na procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    10

    ano když jsem sólo nebo dejme tomu v 10ti lidech v lokaci tak je vše vpořádku, fps 60, ale při těch mass akcích je tam spousta lidí a detailů, které musí vykreslit, řídit se podle doporučeného je hloupost.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od Georginek v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-07-2014, 17:14
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  4. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58