Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Firefox - vynucení otevření odkazu v novém panelu

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ahoj,

    všiml jsem si, že firefox (3.6.8) některé odkazy vyvolané javascriptem neotevře v novém panelu (i když to mám v možnostech tak nastaveno) ale vyvolá nové okno. To mi nevyhovuje a zajímalo by mě, jestli to lze nějakým způsobem udělat. Např v IE8 to tak funguje.

    Pro příklad: Portál o počasí a klikněte na "aktuální radarová data". Chci aby se to otevřelo v novém panelu a né v samostatném okně.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 05-09-2010 v 22:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Security features withing FF only allow the child to see and talk to the parent that opened it.

    ...takže featura FF. Tenkrát na to byl plugin, jmenoval se nějak Host Link Open, ale jestli přežil dodnes nevím
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ten plugin ještě existuje, ale dělá trochu něco jiného. Vyzkoušeno a tento problém to neřeší..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A nebude to tím, že ta funkce, která se volá
    Kód:
        function openWindowAnim() {
            page="http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html";
            window.open(page,"_blank",'toolbar=0,location=0,scrollbars=1,width=1065,height=718,resizable=1,status=0,left=0,top=0');
        }
    nastavuje některý parametry okna, který pravděpodobně nejsou kompatibilní s aktuálním oknem (jako třeba že nebude toolbar, location a status bar, apod.), a tím proto to neotevře jako záložku ale jako nový okno?

    Co se stane, pokud se ty parametry odstraní? (tj. zavolá se window.open(page,"_blank",''); )?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hoj, díky za reakci.

    Nemám tu žádný spuštěný webserver na kterém bych zkusil jestli je to parametrama, nebo jestli FF implicitně "uposlechne" tu funkci a provede "window.open"...

    Každopádně by bylo fajn, aby se nechal FF přemluvit a stejně jako IE8 to parametry neparametry otevřel v novém panelu.
    Zavírat ty přes sebe vyskakující nová okna je opruz.
    Si to schválně zkuste jak to počasí otevře IE8.. uplně bez problémů. A i FF tu konkrétní adresu přímo otevře v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Co se stane, pokud se ty parametry odstraní? (tj. zavolá se window.open(page,"_blank",''); )?
    To samý, otevře se nové okno (bez toolbaru apod.)
    Fungovat by mělo tohle:
    Kód:
    <a href="document.html" mce_href="document.html" rel="external">external link</a>
    ...nicméně to není řešení, leda by každou stránku editoval

    edit: to samý dělá třeba ICQ2Go...

    edit2: mno ještě jsem někde zahlíd linkování přes nějakej focus či co, ale spíš bych to viděl na "featuru"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jedna z možností je tato:

    • Nainstaluj rozšíření Tab Mix Plus.
    • Poté v Nástroje > Možnosti Tab Mix Plus > Odkazy nastav pole Vyskakovací okna JavaScriptu na Otevírat všechna vyskakovací okna do panelů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Díky všem za radu.

    Tab mix plus funguje, ale jako minimalista, který plug-iny používá až jako poslední variantu jsem nakonec po dobré radě na mozilla fóru použil pokročilé nastavení firefoxu do kterého se dostává přes adresu about: config a změnil hodnotu browser.link.open_newwindow.restriction na 0. Pak ještě v pokročilém nastavení obsahu u javascriptu nepovolit měnit pozici a rozměr okna a funguje to perfektně, jak jsem potřeboval!

    (reputaci většině nemohu udělit.. prej už sem vám dal nebo co )
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Rozhraní USB, BT...: Vynucení ovladačů diagnostického kabelu
    Od servac v sekci Periferie
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 22:09
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-08-2010, 12:31
  3. Otvírání hypertextových odkazů z Outlook Expressu
    Od dedeky v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-04-2010, 22:16
  4. otevření fotky - nefunguje dvojklik
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-03-2010, 20:41
  5. Webové prohlížeče: Firefox a otevření v novém panelu
    Od petr.svec v sekci Internet
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-01-2009, 20:32