Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: ASUS WL-500gP + UPC

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    221

    Zdravím, triviální dotaz, triviální odpověď ne pro mě.
    K netu jsem připojený cestou UPC, podle výsledků z http://www.whatismyip.com/ mám veřejnou adresu 89.x.x.x, z krabice od UPC (netuším zda kabelový modem nebo router) mám router ASUS WL-500gP. V administraci jsem povolil správu cestou WAN na portu 8080, ip adresu routeru jsem dal do dmz. Nedaří se mi však na router připojit. Po zadání mé ip adresy z práce se firefox dlouho snaží připojit a pak skončí s chybovou hláškou, že protější - cílový server neodpovídá. Na ping mi router nereaguje (ochrana). Určitě mám něco špatně nastaveno. Co ale ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Restuj router do továrního nastavení, připoj ho za modem od UPC a router propoj s pc. Když to budeš mít zapojené, musíš resetovat modem UPC a poté by již připojení k internetu mělo fungovat bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od JuraS. Zobrazit příspěvek
    ip adresu routeru jsem dal do dmz
    Toto by nemělo být třeba (pokud je router připojen přímo na UPC modem). Do DMZ se dávají až počítače za routerem, na který je potřeba přístup zvenku (a ani v těch případech většinou ne, protože to lze většinou vyřešit bezpečněji přes forwarding portů).

    Samozřejmě, jak zmiňuje Kevin, pokud se mění zařízení připojený za UPC modem (byl tam PC a teď tam je router), je potřeba restartovat UPC modem (odpojit na chvíli ze zásuvky).

    A ta adresa IP, je to adresa kterou jsi získal když tam byl připojen PC přímo, anebo router a až za ním PC? Protože mají různou MAC adresu, takže přidělená IP bude vždy jiná.

    Tj. postup je následující - připoj za UPC modem router (jak zmiňuje Kevin, pro jistotu nejdřív resetuj), restartuj UPC modem, za router připoj počítač, ověř že se dostaneš na internet a zjisti si vnější IP adresu (např. tím whatismyip). Pak používej tuhle IP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    221

    šmarjááá asi jsem to napsal moc triviálně...net mi funguje normálně, cestou wifi mám připojeno několik zařízení, to všechno zvládám ale nedaří se mi rozchodit v domácí síti server aby byl z vnějšku viditelný..používám upgradovaný olegův firmware s dalšími úpravami..v nastavní routeru mám klonovanou mac adresu počítače který byl připojen při instalaci UPC...nejsem bfu...
    Naposledy upraveno uživatelem JuraS.: 06-09-2010 v 10:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jo takhle, takže je zapotřebí se dostat na počítač za router? (první příspěvek jsem pochopil tak, že je potřeba se dostat jenom na router pro administraci samotnýho routeru) ... no, tam ano, tam buď použít to DMZ, anebo lépe forwarding portů (záleží, kolik protokolů ten server má zpracovávat, jestli např. jenom http a ftp - vhodnější forwarding - nebo jestli se na něj má jít dostat na všechny porty - pak DMZ).

    DMZ či port forwarding je potřeba nastavit na nějakou vnitřní IP adresu, tj. je velmi vhodné aby ten PC server měl IP adresu pevnou (ne přes DHCP ... anebo na routeru svázat IP adresu přidělovanou přes DHCP s MAC adresou serveru, aby dostal vždy stejnou). Ten server pak samozřejmě taky musí být neustále zapnutý, aby se na něj dalo připojit (anebo např. rozchodit WOL).

    // EDIT klonovat MAC by na UPC ani nemělo být potřeba (stačí zmíněný restart UPC modemu), ale změnila by se IP (ale nadále už by zůstávala stejná).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Ja mam zase zkusenosti s DD-WRT. Co jsem cetl, Oleg neni casteji stabilni. Ale taky jsem mel problem pri pristupu pres WAN.
    Stacilo vsak zmenit port z 8080 (default) na treba 8000 a v sekci firewall musis povolit "anonymous ping request" -zkus firewall nejdrive vypnout... a uz to jelo, zadny NAT apodob. neni potreba.
    Jinak BFU jsi, protoze delas veci zbytecne slozite UPC modem aktualizuje MAC pripojeneho zarizeni po resetu UPC modemu (1 minuta bez stavy). Zadny klon nepotrebujes.
    EDIT: jo a hlavne nedavat nic do DMZ! brr
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 06-09-2010 v 10:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    221

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Jo takhle, takže je zapotřebí se dostat na počítač za router? (první příspěvek jsem pochopil tak, že je potřeba se dostat jenom na router pro administraci samotnýho routeru) ... no, tam ano, tam buď použít to DMZ, anebo lépe forwarding portů (záleží, kolik protokolů ten server má zpracovávat, jestli např. jenom http a ftp - vhodnější forwarding - nebo jestli se na něj má jít dostat na všechny porty - pak DMZ).

    DMZ či port forwarding je potřeba nastavit na nějakou vnitřní IP adresu, tj. je velmi vhodné aby ten PC server měl IP adresu pevnou (ne přes DHCP ... anebo na routeru svázat IP adresu přidělovanou přes DHCP s MAC adresou serveru, aby dostal vždy stejnou). Ten server pak samozřejmě taky musí být neustále zapnutý, aby se na něj dalo připojit (anebo např. rozchodit WOL).

    // EDIT klonovat MAC by na UPC ani nemělo být potřeba (stačí zmíněný restart UPC modemu), ale změnila by se IP (ale nadále už by zůstávala stejná).
    V síti nepoužívám DHCP, všechny počítače i mobily mají pevné IP podle MAC..zkusím změnit adresu amnistrace z netu...a povolit ping..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    221

    VYŘEŠENO
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. UPC net nejde s ASUS WL-500gP v2....surne!
    Od hihinko v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-04-2011, 23:25
  2. Asus WL-500gP V2 a WD My Book Live 2TB
    Od LukasNVpP v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-04-2011, 14:09
  3. asus wl-500gP pomoc
    Od mar.mai v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-04-2010, 19:28
  4. ASUS WL-500Gp s DD-WRT v24_SP1
    Od Mailen v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-06-2009, 05:30
  5. ASUS WL-500gP v1
    Od Mailen v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-03-2009, 00:59