Ahoj,
v současné době vybírám novou skříň a nevím, kterou vybrat. Cenou bych nechtěl jít přes 7.000 Kč. Na seznamu mi visí:
Cooler Master Stacker 830 Evo
Cooler Master Mystique 632
A+ Case X Blade
Antec Performance P 180 SE
Gigabyte 3D Aurora 570
Silverstone SST TJ 06 B
Už jsem přečetl tolik recenzí, že jsem se zacyklil a jsem zase na začátku. Poradíte, kterou ano či ne, dle vlastních zkušeností? Mělo by tam bát dost místa na 8800 GTX, Scythe Ninja nebo Noctua NH-U12F. Čekám na slevnění procesorů od Intelu a mám ještě dva tři týdny čas na výběr. Díky předem za názory a případné další tipy.
v současné době vybírám novou skříň a nevím, kterou vybrat. Cenou bych nechtěl jít přes 7.000 Kč. Na seznamu mi visí:
Cooler Master Stacker 830 Evo
Cooler Master Mystique 632
A+ Case X Blade
Antec Performance P 180 SE
Gigabyte 3D Aurora 570
Silverstone SST TJ 06 B
Už jsem přečetl tolik recenzí, že jsem se zacyklil a jsem zase na začátku. Poradíte, kterou ano či ne, dle vlastních zkušeností? Mělo by tam bát dost místa na 8800 GTX, Scythe Ninja nebo Noctua NH-U12F. Čekám na slevnění procesorů od Intelu a mám ještě dva tři týdny čas na výběr. Díky předem za názory a případné další tipy.
A o skrini od LIAN-LI jsi neuvazoval? Priklady zde: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Přiznám se, že tam jsem se trochu bál ceny. Ale když se na ně dívám teď, tak ta PC 101 A nebo PC G 70 A vypadají slušně. V čem by byly lepší než např. Stacker?
Jedním z detailů, který mne zajímá, jsou přední USB vstupy - chtěl bych je mít nahoře na skříni, rsep. alespoň v horní části, určitě ne dole.
Jedním z detailů, který mne zajímá, jsou přední USB vstupy - chtěl bych je mít nahoře na skříni, rsep. alespoň v horní části, určitě ne dole.
Obe Lian-Li maji USB nahore (PC G 70 A) volne pristupne, (PC 101 A) pod odklapeci krytkou (lze nechat samozrejme otevrene porad). Pouze V 1000 A ma USB porty az dole. Rozdil mezi Lian-Li a CoolerMasterem je zhruba stejny jako mezi Mercedesem a Skodovkou (byt oktavii nebo superbem). V teto cenove kategorii ale spis bude zalezet i na osobnich sympatiich k danemu designu skrine. U Lian-Li se nemusis obavat, ze v pripade pozdejsiho prodeje pujde nejak razantne dolu.
[QUOTE=tequilla]Rozdil mezi Lian-Li a CoolerMasterem je zhruba stejny jako mezi Mercedesem a Skodovkou (byt oktavii nebo superbem). V teto cenove kategorii ale spis bude zalezet i na osobnich sympatiich k danemu designu skrine. U Lian-Li se nemusis obavat, ze v pripade pozdejsiho prodeje pujde nejak razantne dolu.[/QUOTE]
Díval jsem se na Lian Li PC 101, ta vypadá dobře. Ale jak s tím srovnáním CM vs. Lian-Li (Mercedes vs. Superb), co konkrétně je reálný rozdíl a výhoda pro Lian a co jen marketing či značka?
Stacker získal nějaké ceny v testech, např. Best PC chasis 2006 u Hardware.info, o té konkrétní Lian-Li jsem toho zatím moc nenašel ani na jejich webu. Ale nechám se rád poučit, zdá se, že je znáš.
Díval jsem se na Lian Li PC 101, ta vypadá dobře. Ale jak s tím srovnáním CM vs. Lian-Li (Mercedes vs. Superb), co konkrétně je reálný rozdíl a výhoda pro Lian a co jen marketing či značka?
Stacker získal nějaké ceny v testech, např. Best PC chasis 2006 u Hardware.info, o té konkrétní Lian-Li jsem toho zatím moc nenašel ani na jejich webu. Ale nechám se rád poučit, zdá se, že je znáš.
Snazil jsem se ti jen ukazat, ze existuje i jina moznost, nez ty, ktere jsi mel napsane ze zacatku (ne ze bych te chtel znovu zacyklit :)). Vyber case je do velke miry subjektivni zalezitosti, kde zalezi take hodne na to, zda se i design libi a nebo ne. Popravde receno jsem na Lian-Li stavel jen jednou, protoze bohuzel malokdo je ochotny dat takovou castku za skrin a misto toho radeji investuje do vykonejsich komponentu. Tehdy me ta skrin tehdy proste nadchla a s jistotou vim, do ceho dam svou pristi sestavicku...Od jinyho cloveka mam take zprostredkovane velmi pozitivni zkusenosti - ten dokonce uz dvakrat zmenil streva, ale case mu zustava stale stejna. Ale ted fakta:
Coolermaster Stacker
(+) ATX/BTX kompatibilni (format BTX je ale stejne uz mrtvej)
(+) az 9 ventilatoru
(+) spousta mista
(+++) vyborna instalace
(--) diskutabilni prinos 4 ventilatoru na bocnici (cti temer zadnej teplotni efekt, krome hluku)
(-) box na HDD neni dobre resenej (spatna perforace a malo mista mezi disky)
(-) vysavac prachu z celeho pokoje
(-) subjektivni minus = nelibi se mi design
Lian-Li
(+) netradicne resena koncepce, ale funkcni (aby ne, kdyz delaj skrine hafu let)
(+) idealni na stavbu ticheho pc
(+) subjektivni plus = libi se mi design
(+) nebude ztracet casem na hodnote
(-) mensi nez Stacker
(--) predni ventilator je pri zavrenych dvirkach spise na okrasu
(-) disky nemaji primy kontakt se skrini - horsi chlazeni
Coolermaster Stacker
(+) ATX/BTX kompatibilni (format BTX je ale stejne uz mrtvej)
(+) az 9 ventilatoru
(+) spousta mista
(+++) vyborna instalace
(--) diskutabilni prinos 4 ventilatoru na bocnici (cti temer zadnej teplotni efekt, krome hluku)
(-) box na HDD neni dobre resenej (spatna perforace a malo mista mezi disky)
(-) vysavac prachu z celeho pokoje
(-) subjektivni minus = nelibi se mi design
Lian-Li
(+) netradicne resena koncepce, ale funkcni (aby ne, kdyz delaj skrine hafu let)
(+) idealni na stavbu ticheho pc
(+) subjektivni plus = libi se mi design
(+) nebude ztracet casem na hodnote
(-) mensi nez Stacker
(--) predni ventilator je pri zavrenych dvirkach spise na okrasu
(-) disky nemaji primy kontakt se skrini - horsi chlazeni
Díky za ochotu a vysvětlení. Já se přiznám, že spíš než design mě zajímá funkce (i když dobrý design by měl znamenat i dobrou funkci).
Nakolik bude složitější to složit do Lian-Li, s ohledem na netradiční koncepci? Tvoje zkušenosti?
Nakolik bude složitější to složit do Lian-Li, s ohledem na netradiční koncepci? Tvoje zkušenosti?
Zase o tolik tezsi to nebude, rozhodne to nebude tezsi nez skladat nejakou klasiku. Vice o teto bedne treba na http://www.silentpcreview.com/article632-page1.html
[quote=Kanuch]Díky za ochotu a vysvětlení. Já se přiznám, že spíš než design mě zajímá funkce (i když dobrý design by měl znamenat i dobrou funkci).
Nakolik bude složitější to složit do Lian-Li, s ohledem na netradiční koncepci? Tvoje zkušenosti?[/quote]
myslim ze to mozna bude i jednodussi :D
Nakolik bude složitější to složit do Lian-Li, s ohledem na netradiční koncepci? Tvoje zkušenosti?[/quote]
myslim ze to mozna bude i jednodussi :D
Jenže ten SST TJ 09B-W je za 270 euro, Lian-Li A10A je za 200 euro na caseking.de. A to je taky argument, ne?
Samozřejmě je to argument, ale to si musíte zhodnotit Vy. S tímto Vám nepomůžu. Ta Silverstone mi přijde jako ideální skříň, cena už je druhá věc...:-)
Tak už jsem to objednal. Jen aby to dorazilo včas a v pořádku.
Díky za rady a ochotu se tomuto tématu věnovat.
Díky za rady a ochotu se tomuto tématu věnovat.
pozri si aj zalman GS1000 - neni to full hlinik ale je super
popripade Antec P182 alebo 180,Antec Twelve Hundred...alebo Lian Li ale tie sa mne osobne nepacia
edit: zaspal som dobu :) bednu si si uz objednal :)
popripade Antec P182 alebo 180,Antec Twelve Hundred...alebo Lian Li ale tie sa mne osobne nepacia
edit: zaspal som dobu :) bednu si si uz objednal :)