Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ukradené heslo na e-mail seznam.cz

luco (9)|6.9.2010 16:46
Dobrý den,
chtěl bych se s vámi podělit o nepříjemnou věc.
Někdo mi odcizil e-mail na seznamu. Nevím jak se to mohlo stát a jak ho získal, ale veškeré kroky které sem zatím podnikl k jeho navrácení selhaly. Nejdřív sem samozřejmě použil jejich zákaznickou podporu formou chatu, po výměně informací mě poradili použít formulář pro zapomenuté heslo http://napoveda.seznam.cz/cz/zapomenute-heslo.html. To jsem samozřejmě použil, ale bez valného výsledku.: "Vámi zaslané údaje nesouhlasí s údaji uvedenými u účtu [email]xxxxx@seznam.cz[/email]. V takovém případě Vám heslo zaslat nemůžeme.
Ve formuláři se dotazují na kontrolní otázku, adresy na které sem odesílal e-maily, názvy složek a nastavený vzhled. To je samozřejmě v pořádku, čím víc informací ze schránky tím prý líp. Jenomže toto by platilo jen při zapomenutém hesle. Při odcizení hesla to bohužel nejde použít, Veškeré údaje , kontrolní otázky ... si dotyčný totiž může pohodlně změnit a tudíž není možnost se pravděpodobně k mailu vrátit.

Zkusil sem i telefonní kontakt, ale nebyl absolutně ochotný můj problém vyřešit. Odkazoval mě na předešlý formulář. Jiná cesta bohužel není. I přes naléhání, že údaje již někdo dávno změnil, trval na tom formuláři.
Takže z toho plyne, pokud heslo pouze zapomenete, je pravděpodobně velká šance ho zístak z5, ale při krádeži hesla se s mailem můžete rozloučit.
Pokud máte jiné zkušenosti, můžete napsat.
PS: používejte těžká hesla, ikdyž ani to nemusí být všelék.
Richmond (8084)|6.9.2010 16:55
...nebo nepoužívejte seznam ;)
Zoidik (1405)|7.9.2010 10:38
Na seznamu mam e-mail a s heslem primitivním jako je počítání do deseti a nikdo ho neche... asi kvůli tomu že mi tam chodí tuny spamu. Jinak používám centrum a gmail kde mam v hesle velká malá písmena a číslice, což považuju u důležitých účtů za samozřejmost. Nicméně pokud člověk nechce přijít o mejly, tak jedině používat e-milového klienta.

Nicméně, teď jsem si vzpoměl na něco. Máti používá mejla na seznamu a outlooka a ani jinéh klienta nechce. Nicméně i přesto se ji outlook nastavil absolutně sám.... Setkal se s tím někdo? Má seznam nějakou skrytou funkci aby to udělal sám?
Richmond (8084)|7.9.2010 10:41
Pokud vím tak Outlook maximálně sám doplní pop3/smtp z mailové adresy, ale heslo musíš zadat ručně :notsure
Zoidik (1405)|7.9.2010 11:54
[quote=Richmond;400806]Pokud vím tak Outlook maximálně sám doplní pop3/smtp z mailové adresy, ale heslo musíš zadat ručně :notsure[/quote]

To jsem si myslel taky... dokud jsem neviděl, že je kompletně nakonfigurovaný včetně veškerých hesel... Máti nechce žádnýho klienta, tak jsem ji ho nenastavoval, ona aní jakou má ikonu, natož aby tam dávala nějaké hesla... Takže se to asi muselo udělat nějak "samo" ale navim jak :stupid :notsure
luco (9)|7.9.2010 16:02
Automatická konfigurace ůčtu funguje myslím i v Thunderbirdu, ale i v mobilním Windows Mobile klientu. Nastaví se z e-mailove adresy jen POP3, SMTP, jméno účtu. Heslo samozřejmě ne.
Jinak stále bombarduju podporu, ale vidím to černě. Nedokáže mi nikdo pomoci. Trvají na formuláři. :(
Zoidik (1405)|8.9.2010 07:38
Asi ti nic jiného nezbyde než ten formulář vyplnit... Měl jsi tam nějaké důležité e-maily na webu?


[quote=luco;400862]Automatická konfigurace ůčtu funguje myslím i v Thunderbirdu, ale i v mobilním Windows Mobile klientu. Nastaví se z e-mailove adresy jen POP3, SMTP, jméno účtu. Heslo samozřejmě ne.
[/quote]

Thunderbird jsem si konfiguroval nedávno a mile mě překvapil svoji inteligencí, že si udělal všechno. Jenom mě prostě zaráží, že nebyla snaha cokoliv dělat s outlookem a on se sám nastavil.... včetně hesel...
luco (9)|12.9.2010 16:20
A myslíš že sem to neudělal už asi 6x ? Tudy ale cesta už nevede. Kontrolní odpověď je změněna.
Živoně důležité informace sem tam neměl, jen hesla na přístup na různá fóra, ale to sem stačil vše už změnit. Jo myslím že tam bylo číslo účtu, ale s tím snad nic nesvede bez hesla.

[quote=Zoidik;401068]Asi ti nic jiného nezbyde než ten formulář vyplnit... Měl jsi tam nějaké důležité e-maily na webu?




Thunderbird jsem si konfiguroval nedávno a mile mě překvapil svoji inteligencí, že si udělal všechno. Jenom mě prostě zaráží, že nebyla snaha cokoliv dělat s outlookem a on se sám nastavil.... včetně hesel...[/quote]
majatrabi (28)|12.9.2010 23:41
A nehraješ nějaké internetové hry?
Podobný případ se stal jednomu hráči, který hral semnou Divoké kmeny. Prolomili mu heslo na e-mail na seznamu a i na DK.
Mám pocit že to dopadlo tak že se e-mail mohl rozloučit. Tak že si smiř stím , že máš malou šanci(2%) ho získat zpět.
Ale třeba budeš první ,co znám, že se ti to podaří.

P.S: jaky e-mail to byl? Pokud to není tajné.
Zoidik (1405)|13.9.2010 07:33
[quote=luco;402052]A myslíš že sem to neudělal už asi 6x ? Tudy ale cesta už nevede. Kontrolní odpověď je změněna.
Živoně důležité informace sem tam neměl, jen hesla na přístup na různá fóra, ale to sem stačil vše už změnit. Jo myslím že tam bylo číslo účtu, ale s tím snad nic nesvede bez hesla.[/quote]

Tak udělej mejlu pápá, nic jiného ti nezbyde no... Kdyby jsi používal e-mailového klienta, tak by tě to nebolelo...