Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Záhadné vypínání monitorů :)

cenec (3)|7.9.2010 18:27
Zdravím.

Zhruba před půl rokem mi u notebooku přestal fungovat displej. Nechme stranou to, že jsem líný ho jít reklamovat a přejděme k aktuálnímu problému :)

K notebooku jsem zapojil jiný monitor a dál vesele pokračoval v počítačových radovánkách. Tedy až do dnes...

Při sledování filmu jsem omylem zavadil o napájecí kabel monitoru a vypojil ho z notebooku. Po opětovném zapojení se však už monitor nerozsvítil. Restartoval jsem notebook, zvolil "spustit běžným způsobem" a zdálo se, že je zase vše v pořádku... jenže ouha! V době, kdy se má objevit přihlašovací obrazovka, pc opět zčerná, ale nevypne se, protože je slyšet zvuk "přihlašovací melodie Windowsu". Sám od sebe se tedy vypne pouze monitor, ale pc dál běží.

Čím to je? V monitoru problém není, protože jsem zkusil jiný a dělá mi to tu samou chybu. Navíc v nouzovém režimu monitory bez problému fungují.

Poraďte, prosím. Díky moc za reakce.
DrZelenka (2491)|7.9.2010 18:30
Jen takova upresnujici otazka - opravdu to byl napajeci kabel (tzn. ten co vede z el. zasuvky do monitoru) a ne kabel datovy?? (ten co propojuje ntb a monitor)

V pripade, ze to byl datovy kabel, tak je moznost poskozeni konektoru a mozna jeste PCB okolo nej uvnitr ntb.
cenec (3)|7.9.2010 18:32
Samozřejmě kabel datový. Omlouvám se.
cenec (3)|7.9.2010 18:36
Moc mi to nejde do hlavy... kdyby byl poškozený konektor, tak se přece vůbec nedostanu ani do nouzového režimu (ve kterém jsem i teď). Nebo ne?
zsdx (2098)|7.9.2010 18:57
[quote=cenec;400908]V době, kdy se má objevit přihlašovací obrazovka, pc opět zčerná, ale nevypne se, protože je slyšet zvuk "přihlašovací melodie Windowsu". Sám od sebe se tedy vypne pouze monitor, ale pc dál běží.

Čím to je? V monitoru problém není, protože jsem zkusil jiný a dělá mi to tu samou chybu. Navíc v nouzovém režimu monitory bez problému fungují.[/quote]

Pri startu Win F8 -> Pouzit rezim VGA. Pak si prehodit rozliseni na neco, co monitor zvlada.
Zoidik (1405)|8.9.2010 07:46
[quote=cenec;400908]Nechme stranou to, že jsem líný ho jít reklamovat.[/quote]

Já jsem taky líný, ale tohle bych udělal. Tak zvedni pozadí a švihej

Zkus použít jiný kabel k monitoru a dát mu odpovídají rozlišení. Případně jiné ovladače. Doma mam monitor Samsung a vypíná se jak se mu chce... ale jelikžo to je je tak jednou za měsíc tak to neřešim. Být tebou reklamaci nezdržuju a vyřídím ji hned