Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: 5GB DDRII k Windows 7- má smysl?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Zdravím.Po sestavení PC jsem zjistil, že se mi doma ještě ,,válí,, 2 kusy po 512MB DDRII.V desce mám nyní 2x 2GB a tak mám nyní dilema, zda-li má cenu k nim přidat ještě ony 2 kusy a míti tak 5GB, nebo je to zcela zbytečné, neboť moje W7 jsou 32-bitové a nevyužijí více než 4GB ( či více než 3,50GB )?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    pokud máš Win7 32bit tak to smysl nemá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Nemá to smysl a silně pochybuju, že by to mělo smysl i na 64b.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od czhunter Zobrazit příspěvek
    Nemá to smysl a silně pochybuju, že by to mělo smysl i na 64b.
    Pak už záleží na využití počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Spíš na tom, jestli ty staré paměti nedegradují ty nové.
    Jestli zvládnou stejnou frekvenci, časování, jestli se tím nezhorší rychlost přístupu atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Jedná se de facto o ty samé paměti.Liší se pouze velikostí....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ps2 ps2 je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    13

    Pokud máte 32bit systém, tak opravdu více jak 4GB nemá cenu(více než asi 3,5GB 32bit systém nedokáže obsloužit).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    na jednom z mých počiků mám 32bit systém a 8GB RAM ale jen protože mívám dost často puštěny i dva až tři virtualní a u každého nastaveno 2 GB k použití.
    jestli to třeba takhle nevyužiješ tak to opravdu smysl nemá
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR nebo DDRII + Dual Ch. ??
    Od Toka v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-06-2009, 16:27
  2. DDR2: Ddrii
    Od Airmike v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-08-2008, 11:06
  3. Paměti 8GB DDRII
    Od Maximus12 v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-02-2008, 00:23
  4. AM2 s DDR/DDRII
    Od pegy v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-08-2007, 17:03
  5. DDR2: Jaké DDRII pro Core2 Duo?
    Od boboco v sekci Operační paměti
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 27-11-2006, 12:41